27.4 C
Willemstad
• zondag 5 december 2021 04:24

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Programma viering Dia di Bandera

Vandaag op Emancipatiedag zal er vanaf vijf uur al een ceremonie op het Brionplein plaatsvinden waarin premier Pisas een rapport over de gevolgen van de slavernij zal presenteren | ANP

Het ministerie van OWCS heeft het programma van de viering van Dia di Bandera bekendgemaakt. Het ministerie benadrukt dat de coronamaatregelen nog steeds gelden en dat samenscholing niet is toegestaan.

Er zal daarom ook geen tribune op het Brionplein zijn. Vandaag op Emancipatiedag zal er vanaf vijf uur al een ceremonie op het Brionplein plaatsvinden waarin premier Pisas een rapport over de gevolgen van de slavernij zal presenteren. Morgenochtend begint de viering van de dag van de vlag al om 7 uur s ochtends met de aanwezigheid van het gehele Kabinet-Pisas en de gouverneur.

De vlag zal gehesen worden op het Brionplein en er zullen optredens plaatsvinden van onder andere Randel Corsen, Richardt Engelhardt, Dibod en de winnares van Un Kanto pa Kòrsou Ronailys Libiee – Casimiri.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

10 reacties

 1. Op Youtube is er een fimpje waar een groep mannen en vrouwen op een begrafenis Salsa en Son Montuno dansen, waarschijnlijk een laatste wens van de overledene maar moet zeggen dat het iets lugubers heeft.

  Het zelfde gevoel had ik toen ik die groep zogenaamde notabelen, dia di bandera zag vieren. Het leek toch iets te hebben van een kleine groep mensen met de gouverneur erbij die op een graf aan het dansen waren..

  Toevallig stapte ik die dag op weg naar huis bij een bar binnen om een fles water te halen, toen ik op mijn fles water aan het wachten was, hoorde ik één van de bezoekers aan de bareigenaar vragen, “is er geen voetbal op televisie?”, waarschijnlijk bedoelde hij de wedstrijd van Europese kampioenschappen..

  Moet zeggen dat ik het antwoord van de bareigenaar treffend vond, hij zei in het Papiaments, “no nan ta pasa e koi pendeuw di bandera na televishon”.

 2. Zoveel feesten, zoveel geld wat dat de div ministeries kost, en maar klagen dat de bodem van de schatkist leeg is.
  En dat in een land waar de arbeidsproductiviteit super laag is.
  Prik mij maar lek.

 3. Alles wordt aangegrepen om maar niet te hoeven werken. Maandenlang kon er niets gedaan worden. Nu alles weer een beetje op gang komt gaan we eerst weer een dag zitten. Geen wonder dat dit eiland niet vooruit komt. Om over de economische schade maar niet te praten.

 4. 30 mei de dag dat in een alcohol aangedreven wolk van geweld de emancipatie is ingezet.
  En de hoofd alcoholisten geëmancipeerd werden
  2 juli de dag er gevierd word dat de emancipatie zijn hoogtepunt bereikt heeft.
  Alle dagen die nog komen de zure vruchten van de voorgaande herdenkingen.
  Er gaat nog een 3de herdenkingsdag komen.
  Wanneer er afgerekend gaat worden met de club van uitzuigers en profiteurs die de samenleving in armoede hebben gebracht en gehouden om daar zelf grof aan te verdienen.

 5. Ik zeg altijd op de dag van de vlag, kijk ze eens, dames en heren cq de komodianten! vol geplakt met lintjes en speltjes trekken weer voorbij. Zag je hem weer zitten de gewezen directeur woningbouw op lichter 1e klas, naast zijn versierde ouwe tang de Gouveneur. Kan mij nog herrineren dat boot aankoop oplichter Leeflang een keer op een balkon ging staan en verklaarde in de krant dat zij niet tussen dat stelletje oplichters wilde staan.Wat een aanfluiting dat toneel stuk, trouwens ze kunnen deze komedie wel afschaffen, zag niet meer dan een paar arme sloebers en drie honden en 1 paarden kop staan, Trouwens zag dat Pik zijn ene oog weer een klap had gehad was weer lekker dik?. Kom er maar in Drekkie!.

 6. We hebben nogal veel te vieren, vanaf de dag dat voor de eerste keer de eilandsraad bij elkaar kwam is het een achteruit hollend en bedelend gebeuren geweest, tot op de dag van vandaag kunnen we niet zonder geld van derden. Dia di bandera moet afgeschaft worden puur uit schaamte.

 7. Laten we elkaar niet voor de gek blijven houden, elk jaar opnieuw wordt op Brionplein dia di bandera gevierd en de opkomst is bijzonder laag. Blijkbaar heb je altijd ook met Sinterklaas feest een kleine groep die alles wilt vieren.

  Zag nog een reportage op TV over stichting Kontakto, een stichting voor geestelijk gehandicapten waar ze min of meer gedwongen werden om dia di bandera te vieren.

  Het is toch afschuwelijk dat deze mensen gedwongen worden om van het land te houden dat hen van alle vormen van deelname uitsluit.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DKR | Premier Pisas van Curaçao manoeuvreert zichzelf in netelige positie

Met Raad van Minister besluiten en handtekeningen van premier Gilmar Pik Pisas | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Willemstad – Minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) heeft zichzelf in een netelige positie gemanoeuvreerd...

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...
- Advertentie -