29 C
Willemstad
• dinsdag 30 november 2021 18:00

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Probleem met defecte stoplichten bijna opgelost

Foto Persbureau Curacao

Het toenemende aantal defecte stoplichten op het eiland behoort snel genoeg tot het verleden.

In een bericht laat minister van Financiën Javier Silvania weten dat er vier verzoeken tot aanschaf van nieuwe stoplichten bij zijn ministerie zijn ingediend, waarvan er drie al zijn goedgekeurd. Volgens de minister is het nu aan het ministerie van VVRP om de bestellingen te plaatsen.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. Ja klopt. Stoplichten bestaan niet. Het zijn officieel inderdaad verkeers lichten.
  Maar ja. Op curacao is dat ook een chaos. De ene gaat op groen en 500 meter verder staat het weer op rood.
  Rood betekend bijna stoppen Groen betekend bijna door rijden.
  Maar zet ze uit.
  Maak wat echte drempels en niet die idiote Cooper wegenbouw dingen.
  In NL doen ze dat in een weekendje. Op curacao 2 maanden.
  Of… maak een echte rotonde en niet een Sata rosa idioterie. te klein en met sluipwegen. Stop die sluipwegen en ja op Caracasbaai sluit die sluip zij wegen. Probleem opgelost.
  Vele malen goedkoper dan verkeerslichten.
  Die ministers gingen altyd op reis naar verkeers beurzen….. pff. Laten ze beter een keer gaan fietsen op het verkeers park. Bij de zoo.
  Vroeger hadden we een verkeersspecialist op het forum.
  Blijven lachen op de klip.

 2. En ik altijd denken dat die dingen verkeerslichten waren. Maar het zijn dus stoplichten. In Amerika zijn er in woonwijken vaak geen verkeerslichten op kruispunten. Alle auto’s moeten daar stoppen. De eerste die daar aankomt heeft het recht om als eerste op te trekken. Op Curacao niet, hier geldt rechts heeft voorrang. In de praktijk blijkt dat iedereen tegelijk voorrang neemt. Caracasbaaiweg is hoofdweg en verkeer daarop heeft voorrang. In de praktijk blijken alle zijwegen die daarop uitkomen, voorrang te krijgen. Dagelijks zie ik auto’s dood rood verkeerslicht rijden. Stoplichten is een verkeerde benaming voor die dingen.

 3. En ik altijd denken dat die dingen verkeerslichten waren. Maar het zijn dus stoplichten. In Amerika zijn er in woonwijken vaak geen verkeerslichten op kruispunten. Alle auto’s moeten daar stoppen. De eerste die daar aankomt heeft het recht om als eerste op te trekken. Op Curacao niet, hier geldt rechts heeft voorrang. In de praktijk blijkt dat iedereen tegelijk voorrang neemt. Caracasbaaiweg is hoofdweg en verkeer daarop heeft voorrang. In de praktijk blijken alle zijwegen die daarop uitkomen, voorrang te krijgen.

 4. Gaat helemaal goed zo , ook hulp vanuit USA voor de zorg door Ned betaald, dat moeten we hebben. Project Glimlach voor Curaçao, die heel wat vrijwilligerswerk achter de schermen verzetten , houd alvast rekening met Persona non grata, er zit ‘n cooper.

 5. Volgens mij is Autonomie = Niet hoeven bedelen om stoplichtreparaties bij neerland! Curaçao is allang Haiti en de schaamte voorbij! Het is dat er een rood-wit-blauwe reddingsboei / infuus uitgegooid is, waar curaçao permanent aan ligt.

  Zonder infuus en reddingsboei was Curaçao al op niveau tiki kaka land! Met al haar dure ministers en topdirectie salarissen die werkelijk niets kunnen zonder nl. , en ook niets verbereren.

 6. Autonomie = Niet hoeven bedelen om stoplichtreparatie! Curaçao is allang Haiti en de schaamte voorbij! Het is dat er een rood-wit-blauwe reddingsboei / infuus waar curaçao aan ligt.

  Zonder was curaçao al op nuveau tiki kaka land! Met al haar dure ministers die werkelijk niets kunndn zonder nl

 7. “bijna opgelost” en “bijna een opvolger van de isla”, “bijna 1000 koeien” zijn typerend voor de arbeids ethos in Curacao. In normale landen ga je eerst presteren en dan over je prestaties opscheppen, op Curacao schep je eerst op, en hoop je vervolgens dat niemand er naderhand nog naar vraagt.

  Is de tolweg van Cooper van Jan Tiel inmiddels “bijna” rond?

 8. Wat een geluk dat Nederland geregeld geld overmaakt. We zijn zover afgezakt dat we voor een paar stoplichten al afhankelijk zijn geworden.
  Maar ja, is te verwachten met onze vertegenwoordigers die die niets van hun monster salarissen willen inleveren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Extra | Journaal 30 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Inspectie Volksgezondheid verbijsterd door opiniestuk Jan Huurman

De Inspectie voor de Volksgezondheid Curaçao heeft met verbijstering kennisgenomen van de publicaties van oud Inspecteur Generaal en oud Inspecteur van Volksgezondheid Jan Huurman. De Inspectie noemt...

Nu.cw | CIBC FirstCaribbean’s doneert 28.000 gulden aan stichting Prinses Wilhelmina

De opbrengsten van de Walk for the Cure is door CIBC FirstCaribbean’s gedoneerd aan Stichting Prinses Wilhelmina Fonds. Het fonds zet zich in voor de strijd tegen...

PBC | Minder kerstverlichting door financiële moeilijkheden Aqualectra

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Omdat Aqualectra het financieel moeilijk heeft, zal het nutsbedrijf minder kerstverlichting verzorgen in de binnenstad, zo schrijft het Antilliaans Dagblad. Maar de jaarlijkse kerstboom...

PBC | Help, Julies zorgcentrum moet verhuizen

Persbureau Curacao Julie’s zorgcentrum moet verhuizen. De staat van het huidige gebouw is zo slecht dat vijf oudjes die er verblijven eigenlijk geen menswaardig bestaan meer kunnen hebben....

PBC | Algemeen Pensioenfonds Curaçao organiseert kennissessie over pensioenhervorming

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Het Algemeen Pensioenfonds van Curaçao (APC) heeft onlangs in de aula van de University of Curaçao (UoC) een kennissessie gehouden over hervorming van het pensioenstelsel. Hoogleraar...
- Advertentie -