25 C
Willemstad
• vrijdag 30 september 2022

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

Nu.cw | Vluchten gecanceld wegens orkaan Ian

Luchthavens en vliegtuigmaatschappijen annuleren vluchten vanwege orkaan Ian. Onder andere luchthaven van Aruba en American Airlines annuleren vluchten naar Florida en de westelijke Caribische luchthavens. American Airlines...

RO | Ruim 33 miljoen euro voor duurzame elektriciteit Caribisch Nederland

Het kabinet stelt 33,6 miljoen euro beschikbaar voor een versnelde overstap op duurzame elektriciteit in Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Daarmee wordt binnen 3 jaar gemiddeld zo’n...

ParadiseFM | Patiënt CMC overleden aan corona, ook meer ziekenhuisopnamen

Op die dag zijn er 44 nieuwe besmettingen aangetroffen bij 1904 geteste personen. Daarvan zijn er 2 geïmporteerde gevallen.

Het aantal mensen dat aan de gevolgen van Covid-19 op Curaçao is overleden, is gestegen naar 127 doden. Het aantal patiënten in het CMC is ondertussen opgelopen naar 15. Zo blijkt uit de coronacijfers van zondag.

Op die dag zijn er 44 nieuwe besmettingen aangetroffen bij 1904 geteste personen. Daarvan zijn er 2 geïmporteerde gevallen.

In totaal zijn er 73 personen coronavrij verklaard. Daarmee staat het aantal actieve gevallen momenteel op 616. Dat zijn er 30 minder dan zaterdag.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

17 reacties

 1. @ wladimiro matos, ik heb mensen gewaarschuwd dat als ze niet opletten, hun struikelen over een steen. Luisterde men? Nee hoor dus ja dan struikelt weleens iemand over een steen. Tico a taha!

  @ Reminder, vreselijk. Kuido Intensivo hoort leeg te zijn, maar ja mensen luisteren niet. Tico a taha! Mensen blijf weg van de IC, maar niemand luistert

  @Lionfish, dank u. Ik heb de ingezonden opinie van Doctor da Costa Levi twee keer gelezen. Buiten het feit dat mij opviel dat hij nog nooit een echte baan heeft gehad (leuk om jezelf onderzoeker te noemen, maar welk product of dienst lever je nu af), kan ik niks maar dan ook niks in het artikel vinden dat van waarde is. De stelling dat “de kans op overlijden 1.5:1000” kan hij nog ontkrachtigen nog erkennen. Verder dan “ja maar dat betekend dat dus 12miljoen mensen besmet moeten zijn geweest”komt hij niet. Hoe wel te rekenen? Niks over te vinden. Als beroeps schoolbanker zou hij dat goed gestaafd moeten kunnen weerleggen toch? Ik kan ook wel op alles “NIETTUS is helegaar niet waar” zeggen. Zo te zien is dat afdoende. Dus bedankt, ik heb het gelezen. En wat is nu de volgende stap?

 2. @ Joep Meloen, u heeft al aangifte gedaan neem ik aan? Dood van een oudere dame in het CMC door mijn schuld, dus ik sta inmiddels op de Interpol lijst neem ik aan? U heeft weet van een misdaad dus u bent verplicht daar aangifte over te doen, anders bent u medeplichtig.

  Ik heb nooit maar dan ook nooit iemand opgeroepen zich die troep in hun lichaam niet in te laten spuiten. Wat meer ik heb zelfs aangeven dat ik mijn twee spuitjes met liefde afsta aan iemand die het werkelijk nodig heeft. Mijn betoog is tegen de LEUGENS en WAANZIN van het gevoerde beleid van de wereldVOLGERS en selecte groep experts.

  Er is nimmer ingezet op bescherming van de zwakkeren, nimmer ingezet op preventie en nimmer ingezet op toekomstvisie. LEUGENS en BEDROG voert de bovenmaat. Een ieder moet voor zichzelf uitmaken of ie al dan niet aan de spuit wil. Neem er 1, 2,3 neem ze allemaal. Neem het op basis van vrije wil, neem het omdat je je vrijheid terug wilt, neem het omdat je werkgever dat eist. I don’t care. Ik vind het in ieder geval een groot circus. Mijn mening is ook dat het geen zier helpt. Reeds eerder heb ik uitgelegd waar IK mijn mening op baseer. Daar heb ik geen oerlelijk en slecht elkaar geflanst portaal van een bedrieger en pikkeboef voor nodig. Ook hecht ik geen waarden aan 5e generatie telecom prietpraat, wereld order, track en trace rotzooi etc. Dat soort koeterwaalse prietpraat gaat niet eens het ene oor in en het andere uit, maar zoeft langs mij heen. Dat anderen daar vatbaar voor zijn zal ik mij NOOIT aanrekenen. Tico Martina debatteert en preekt voor zichzelf gebaseerd op ZIJN mening.

  Momenteel leven we op Animal Farm in ieder geval. De schapen staan te blaten, Clover mompelt dat ie harder zal werken, Napoleon veranderd zijn beloftes met de dag, Squeeler roeptoetert dat wij het verkeerd begrepen hebben en dat er nooit sprake was van 2 prikken en de druk op de zorg wegnemen, en Muriel roept wat wijsheden en staat erbij en kijkt ernaar tot het te laat is. En snowball wordt van het ene erf naar het andere gejaagd.

 3. Izzy heeft ervoor gewaarschuwd dat nieuwe varianten ook de curacaosche bevolking zouden komen pesten.
  En ze zijn er de alfa , de beta en de delta. Dat is geen kattepis.
  Izzy a taha. We horen en zien hem niet meer , maar ach wat het oog niet ziet, wat het hart niet deert.

 4. @ Tico Martina,

  Helaas zijn veel van de tegenstanders van het vaccin amper op de hoogte van de werking van de vaccins. Ze hebben de indianenverhalen van de wappies gehoord en geloven die, want hun eigen bevattingsvermogen is niet toereikend voor het begrijpen van de vaccins.

  Velen alhier op het eiland zijn meelopers, ze volgen slaafs, ze denken niet na, kunnen dat ook niet en doen wat anderen hen voorkauwen. Helaas is de barage van de anti-vaxxers een dagelijkse bezigheid op feestboek etc. Lees de gemiddelde topic over covid en je zult zien dat 99 % van de mensen die reageren anti-vaxxers zijn. Zij voeren de boventoon met allerlei complottheorien. Voorstanders van vaccins zie je er nog amper.
  Dus, wanneer je je wijsheid haalt uit de sociale media dan krijg je voornamelijk anti-vax berichten over je heen en wanneer je dan amper een opleiding hebt gehad dan neem je al snel al die kolder voor waar aan.

  Dat is de realiteit TM, niets anders. En omdat we vorige week al te horen hebben gekregen dat alle patienten op de IC niet gevaccineerd waren en dat globaal 90 % van wat er in het ziekenhuis ligt ook niet gevaccineerd is, weten we dus vrijwel zeker dat de overledene niet gevaccineerd was. En wanneer dat komt doordat hij of zij de kolder van de wappies is gaan geloven dan komt dit overlijden gewoon op conto van de wappies.
  Kun je niet leuk vinden, maar zo is het wel.
  Jij wilt niet worden gevaccineerd ? Prima, maar het is niet jouw taak zoveel mogelijk mensen over te halen om zich ook niet te laten vaccineren. Niet vaccineren betekent gewoon een grote kans op overlijden of het ziekenhuis in wanneer je corona krijgt.

  Vandaag wist het Mercedes team (Formule 1) te melden dat Hamilton zich niet goed voelde wegens aanhoudende klachten van zijn coronabesmetting van vorig jaar. En dan hebben we het over een topfitte sportman.
  Hou op met corona af te doen als niets bijzonders, laat mensen zich vaccineren wanneer ze dat willen en hou je gedachten over vaccineren voor je. We weten nu wel dat jij er niet in gelooft, dat hoef je niet continu uit te dragen om op die manier mensen over te halen.
  Anders gezegd, dat overlijden van vandaag reken ik jou ook aan. Ik reken het alle wappies aan en jij bent er eentje van.

 5. PS Joep lees ende leer https://knipselkrant-curacao.com/media/persbureau-curacao/pbc-opnieuw-patient-overleden-aan-covid-op-curacao/

  In de 1,5 jaar waar men doet of de wereld vergaat trouwens, welke CONCRETE maatregelen hebben de wereldVOLGERS en het selecte groepje experts al genomen? Zijn er al massaal mensen in opleiding voor de zorg, IC etc? Ja kan 6 jaar duren maar in ieder geval 1 jaar daarvan is al gestart, TOCH? Zijn er al een paar ziekenhuizen specifiek ingericht voor toekomstige SARS en griep gevallen? Zijn de dikkertjes al op de loopband vastgebonden? Is de tabaksindustrie al opgeheven? Zijn de ongezonde vreetschuren al gesloten? Of is men niet verder gekomen dan handen wassen, tandenpoetsen en prikken?

 6. @ Joep. Vreemd uw reactie. U bent dus niet op de hoogte dat de gestorvene een oud vrouwtje is. U weet dus ook niet of ze al dan wel geprikt is. U weet dus ook niet of zij beinvloed is. U weet dus ook niet of en wat voor voor onderliggende kwaaltjes zij had. U weet dus in feite niks. Maar toch weer het feit aanhalen dat 80% (80% van wat trouwens?) oprecht die Grijnzende Pinokkio en Clown Bloemschoen niet vertrouwen en denken “geef mijn prikkie maar iemand die het echt nodig hebben”. Zou het kunnen dat die personen bewust een keuze hebben gemaakt? Dat hun wel een eigen mening hebben in plaats van achter de hel en verdoemenis die de wereldVOLGERS en het zeer selecte groepje wetenprutsers preken, aan te lopen?

 7. @ Tico Martina,

  Je blijft er lacherig over doen, maar vorige week voorspelde ik nog dat de cijfers op zouden gaan lopen en ik heb weer gelijk gehad. Ieder kind had dat kunnen voorspellen, maar TM niet, jij zit nog met je hoofd diep in de grond, gelovend in allerlei complottheorien. En ik heb nieuws voor je……………….ook deze week zullen de cijfers in het ziekenhuis op blijven lopen. Waarom ? Omdat er nog bijna 80.000 mensen niet gevaccineerd zijn en er zijn er genoeg die in de risicogroep zitten.

  Maar wat ik het ergste vind is dat veel van deze mensen bang zijn gemaakt om een vaccin te nemen door………………figuren zoals jij, zoals de Curacao Wappies onder leiding van Gerda (zal de achternaam maar niet noemen), Roel etc. Om hen moverende redenen willen ze iedereen afhouden van het enige dat hen bescherming biedt.
  Ik weet niet of de overleden persoon door hen is beinvloed, maar het zou mij niets verbazen. Jij spreekt over een oud vrouwtje, ben heel benieuwd waar je dat op hebt weten te baseren, ik heb het nog niet gelezen. Maar zelfs wanneer het een oud vrouwtje zou zijn, dan nog was haar sterven niet noodzakelijk. Met een vaccin was er een zeer grote kans geweest dat ze het zou hebben overleefd. Een kans van ong 95 % en dat is beter dan nul %.

  Feit is dat al deze patienten in het ziekenhuis en zelfs de

 8. Qdep. Reden om te blijven vaccineren. Zeker ook ouderen. O o o, had zij dat maar gedaan… Hopelijk komt er in het vervolg meer informatie over wel/niet gevacc. en al dan niet onderliggende klachten. Het wordt echt tijd. Al te lang wordt dit niet vermeld. Wat meer transparantie, dat kan en dat is goed

 9. AUB standaard in de rapportage de uitsplitsing van het aantal volledig gevaccineerde en het aantal niet volledig gevaccineerde patiënten opnemen die in CMC zijn opgenomen.

 10. Here mijn tijd! Er is een oud dametje overleden in het ziekenhuis. Dat is nog nooit gebeurd. Vreselijk nieuws dit. Ik weet nog niet wie de schuldige is, maar dat die er is dat is zeker. Schandalig dit. In 1,5 jaar 127 doden op een bevolking van 150.000 inwoners. Bah ik wordt er echt narig van.

 11. De teller in het CMC staat op 19…een verdubbeling binnen één dag tijd en 1 persoon overleden in het ziekenhuis

  Het regent aan optredens ‘farandula’ in o.a. het weekend….

  Pik en zijn min. GMN hullen zich in stiltzwijgen….alsof het geen crisis meer is en de pandemie…. history

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -