31 C
Willemstad
• zaterdag 23 oktober 2021 15:45

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Van de ruim 14 duizend jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud is nog geen 20 procent volledig gevaccineerd.
Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing.

Tot eersgisteren testten 223 jongeren positief op het virus, waarvan er 218 niet gevaccineerd waren. jongeren kunnen ook een infectiebron zijn voor anderen en zo het virusverspreiden, aldus Gerstenbluth.

Van de ruim 14 duizend jongeren tussen de 12 en 18 jaar oud is nog geen 20 procent volledig gevaccineerd.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

29 reacties

 1. Geachte lezers en reaguurders van Knipselkrant. Even alle gekheid op een stokje. Vaak zijn we het niet met elkaar eens over het beleid dat momenteel gevoerd wordt met betrekking tot het virus. De een vind dit, de ander vind dat. Laten wij echter waken dat het bij een gezonde discussie blijft op dit forum. Ook al ben ik het bijvoorbeeld nooit eens met een Joep, Lastiwz, Lionfish en sommige anderen, dan zou ik mij nooit verlagen tot gebruik geweld. Ook zeker niet tegen Abraham Mossel als hij weer eens in benevelde staat aan het schijn vechten is op het Brionplein. Ik geef hem dan vaak een homp brood en wat water en dan is hij ook weer rustig. Maar zoals gezegd een discussie kan, mag en moet niks mis mee. In Europa echter zijn er al twee zaken geweest waar er doden zijn gevallen door de tweestrijd die er is ontstaan onderling. Een man die zijn vrouw vermoorde en een andere man die even een twintig jarige knul naar de eeuwige jachtvelden hielp (https://www.nu.nl/buitenland/6158119/duitser-zonder-mondkapje-schiet-pompmedewerker-dood-die-hem-bier-weigert.html). Zeer triest en laten we hopen dat het bij deze twee zaken blijft. Een gezegende dag verder gewenst.

 2. @ lionfish, niet de meest intelligente levensvorm, stomme vissen leven van hun grote bek waar ze weerloze kleine visjes mee opslokken, maar verder ongevaarlijk ze dreigen met hun gifstekeltjes als je in de buurt komt en dan prik ik ze aan mijn drietand en vervolgens stop je ze in een stuk rioolpijp en zo kun je er al gauw een stuk of tien vangen.
  Daarna stekeltjes er af knippen, schoonmaken en in de kruidenboter bakken, echt lekker en na een dag of zo gaat de rest via de rest van de rioolpijp naar de septictank waar ze eigenlijk thuishoren

 3. He @greet. Als ik iemand niet vertrouw zijn het waanzinnige wappies als jij die continu met hun fake nieuws van zogenaamde deskundigen zwaaien en zo onschuldige medemensen de dood in drijven. Goed dat het gedrag van jou inmiddels in veel beschaafde lande zwaar strafbaar is gesteld.

 4. Vreemd dat bijna iedereen op dit forum de overheid wantrouwt, ook bankdirecteuren, makelaars, advocaten etc kunnen op weinig vertrouwen meer rekenen, de voorbeelden van nepotisme, of ronduit roof van gemeenschapsgelden zijn onderwerp van het dagelijkse gesprek, maar als iemand een witte jas draagt en met een klembord rondloopt dan word nog steeds in de onkreukbaarheid van deze medicijnmannen geloofd, ik heb ruim 40 jaar lang zaken gedaan met ziekenhuizen en andere instellingen en weet wel beter, ik verkocht oa beademing en monitoring apparatuur en weet hoe corrupt veel artsen zijn, snoepreisjes, cash, dure cadeautjes, denk aan rolexen etc.
  De goede daargelaten, waarom gelooft iedereen nog dat deze doktoren, specialisten te vertrouwen zijn, als iemand een zak geld voor hun neus houd?
  https://www.frontnieuws.com/hoeveel-jonge-levens-zullen-er-nog-worden-geofferd-op-gates-vaccinatie-altaar/

 5. @Lamoenchi, mijn beste, ik neem mijn hoed voor uw af. U begrijpt het. Als wij de doemverhalen van de Izzy’s, de Jonghs, de Joep Meloens, de Lastiwz en vele anderen zouden moeten geloven gaat iedereen en zijn moeder die geen prikje heeft genomen dood. Enkelen staan zelf reikhalzend uit te kijken naar het moment dat men spontaan de ogen sluit. Onderwijl zijn er enorm veel landen waar niemand een prikje heeft gehad, en ik heb nog geen enkele reportage mogen aanschouwen dat de bevolking aldaar massaal is gestorven door een virus. Wel door honger, ziektes als Ebola, Malaria, Aids etc.

  Maar goed, als je dat soort zaken tegenwoordig vermeld op fora, dan wordt je al snel wappie genoemd, als het bericht al doorkomt tenminste. Want tegenwoordig staat het zelfs in de huisregels van bepaalde fora dat het verboden is om een afwijkende mening te hebben over zaken als het Chinese Vleermuissoepgriepje, klimaat onheilsberichten enzovoorts enzoverder. Ach zie het maar zo, over een paar decennia kijkt men terug op de hysterie van het jaar 2020 en verder en schud men het hoofd. Uiteraard zullen er weer vele lieden zijn die dan zeggen: “ja ik dacht al dat er iets niet klopte, maar…”

 6. Op Haiti, waar er maar weinigen gevaccineerd zijn, gaan er meer mensen dood door aardbevingen en overstromingen dan door Covid 19.
  In de derde wereld landen van Afrika en Asia zou inmiddels minstens de helft dood moeten zijn omdat daar bijna niemand is gevaccineerd. Toch vallen er daar meer doden door het elkaar afslachten en hongersnood.
  Is dat gedoe rond vaccinatie niet een beetje overdreven ?

 7. @Abraham, van mij kan dat monument zo snel mogelijk weer tegen de vlakte. In de plaats mag er een monument komen in de vorm van een munt van 2 gulden 50. En er zijn maar weinig boeken die het echte verhaal van de tweede wereld oorlog beschrijven, vooral in Nederland.

  @Lastiwz, mijn beste. Laat men zich op Curacao druk maken over de vele gevallen van obesitas, suikerziekte, kanker, hoge bloeddruk, dengue etc. waar enorm veel ouderen aan overlijden of door in de rolstoel belanden. Inplaats daarvan is men 24 uur bezig te focussen op een virusbesmetting met een mortaliteit van minder dan 1%. Dat gezever van dat het niet gaat om de mortaliteit maar om de ziekenhuisopnamen houd ook geen stand. Dat ligt niet aan het virus maar aan de jarenlange leegloop en afschaling van de gezondheidzorg. Verplegers en overigen lopen massaal weg en gaan wat anders doen. Hoge werkdruk, slechte omstandigheden, incompetent leiderschap etc. En niet alleen op Curacao maar wereldwijd. Zet in op het beschermen van de zwakkeren door een gezonde leefstijl te bevorderen, inplaats van dokter Mengele praktijken met het inspuiten van gezonde jongeren. En wees dan ook zo eerlijk om de risico’s te duiden, inplaats van te zemelen over dat de nadelen wegvallen tegen de voordelen. Daar heeft iemand die de nadelen ondervind niks aan.

 8. Ik heb toevallig vanmiddag op Netflix even de documentaire bekeken
  “Born in Gaza”.

  Ik moet zeggen dat ik daar niet echt vrolijk van ben geworden.

 9. Prscies die ouderen enten zich niet in.
  Dus dan ga je maar jongeren oproepen… Om zich in te enten voor iets waar zij geen last van hebben…
  Laten we het eiland maar weer gewoon afsluiten.
  Maar dan helemaal. Dan weet je zeker dat na 2 weken niemand meer besmet kan worden en kunnen al die oudjes weer veilig op straat. Of moeten ze zichzelf dan toch opsluiten omdat dan de jeugd hun koelkast komt halen.

  Minder dan 1% is corona we moeten een keer stoppen met die onzin en paniek verhalen. Ja als je ouder wordt je gaat een keer dood.
  Maar corona is niet het grootste waarom en was dat eigenlijk nooit.

  Mossel slaat dementie al toe en of komt je familie van Urk ??

 10. @Tico: eindelijk eens een link waard om te delen. Echter dit gaat over Nederland. Op Curacao is de vaccinategraad totaal anders.
  De jongeren in Nederland hebben weinig last van Corona en de ouderen zijn nagenoeg alemaal ingeënt.

  Hier op Curacao is ongeveer 60% van de ouderen ingeënt. Reden om hier ook de jongeren in te enten zodat de kans op besmetting van de ouderen met alle risico’s van dien en een extra belasting in het ziekenhuis.

 11. @Loes, William, Drekkie etctra jullie zouden eens naar het Holocaustmonument moeten gaan en de tijd nemen om al die namen te lezen, kan ook via de PC dan vind je er de namen van kinderen van nog geen maand of een jaar oud tussen staan tot ouderen van tegen de honderd jaar. Boeken lezen vanaf 1939 en over de oorlog tijd van 1940 tot 1945. Ik heb een serie boeken STANDAARD GESCHIEDENIS VAN DE TWEEDE WERELD OORLOG met veel foto’s. je word er misselijk van als je leest en ziet wat er in die tijd is gebeurd en het gebeurd nu nog in bepaalde landen. Prettige dag allemaal.

 12. @ericlapas. Dat klopt wat je zegt. Ik moest ook twee keer met mijn ogen knipperen. Ik dacht al dat er een staatsgreep had plaatsgevonden, waarbij opeens dokter Gerstenblut de overheid vertegenwoordigd. Maar gelukkig bleek het een misverstand te zijn van Paradise FM. Ik bedoel de meerderheid heeft gestemd voor de overheid Pisas en niet voor de overheid Gerstenblut. Naar mijn weten stond de beste man niet eens op de kieslijst.

 13. @Abraham, nou met of zonder prikje is het uberhaubt moeilijk om werk te krijgen op het eiland. Vele mensen lijden honger doordat zij van de ene op de andere dag hun baan hebben verloren. Terwijl zij hongerig in de rij staan hopend op een homp brood en een kommetje soep van het goede doel, denk ik niet dat er gedacht wordt, kom laat me ook maar een prik halen want zodra krijg ik geen baan meer. En ik snap niet waarom iedereen maar loopt te mekkeren over verplicht stellen van een prik. Lichamelijke integriteit en zelfbeschikking recht dienen wij juist te koesteren. Wat u vandaag nog toejuicht, zult u morgen betreuren. Denk daaraan

 14. Ja laten we een wet aan nemen met een vetplichte keuring 2 keer per jaar en bmi en drank test en medicijn test voor al die ouderen die willen dat jongeren zich verplicht vaccineren om hun ongezonde levenstyl en lichaam te supporten.
  Als de ongezonde kippen brullen dat van de gezonde kippen soep gekookt moet worden om hun gezondheid te verbeteren is wel het toppunt van egocentrisme. De boer is al idioot.
  Doet me denken aan die film waar een vader z.n zoon wilde opofferen als hartdonor.
  Gewoon ziek.
  Dat doe je niet met je kinderen.

 15. Het is wel een verschil of de overheid jongeren tot vaccinatie oproept of dat Gerstenbluth dat doet. Voor zover bekend heeft niemand op Gerstenbluth gestemd.

 16. Gewoon de jongeren vertellen dat het zonder prik moeilijk tot geen werk te krijgen is en dat betekend geen geld en geen bijstand meer krijgen, gewoon een verplichting ” WET “maken

 17. @Joep en Lionfish. Lees ik nu goed dat u personen die niet geprikt zijn dood wenst? Dat u niet kan wachten tot die groep personen uitgeroeid raakt? Dat u met spanning en reikhalzend naar dat moment uitkijkt? Bah wat een mentaliteit zeg. U beweert dus dat de enige manier om dit uiterst gevaarlijke en dodelijke virus te bestrijden is dat een ieder die niet geprikt is dient te sterven. Man, man, man. Wees voorzichtig wat u wenst, zodadelijk komt die wens uit!

 18. En terwijl de deugmensch zich zo druk maakt over het oproepen van jongeren tot prikken, lezen we verderop dat andere gevaarlijke ziekten en besmettingen onderbelicht raken. We lezen wel over een poosje hoe Dengue en Chickichuka welig tiert onder de bevolking en hoe men met bosjes van ellende naar het ziekenhuis kruipt. Wel braafjes twee keer geprikt uiteraard. Benieuwd wat het excuus dan zal zijn. Zal men het erop gooien dat het door de niet geprikten komt? Of horen we dan het eerlijke verhaal.

 19. @ Lionfish,

  Wanneer dat zo is dan hoop ik dat ze even vaart maken met het ophalen van hun Darwin awards, zodat we tenminste weer terug naar normaal kunnen.

  Hoe het namelijk kan zijn wanneer de bevolking wel de maatregelen en aanwijzingen van de overheid opvolgt, hebben we in Denemarken kunnen zien. Hoge vaccinatiegraad, iedereen volgde de aanwijzingen op en sinds een paar dagen kent Denemarken geen maatregelen meer.
  In Nederland en op Curacao hebben de wappies het hoogste woord over vrijheid, maar zelfreflectie kennen ze niet. Ze snappen niet dat ze alle vrijheden hadden kunnen hebben wanneer ze mee zouden hebben gewerkt. Dat willen ze niet, dus blijven de maatregelen in stand.

 20. En zo zorgen @Loes en andere absolute wappie-onbenullen ervoor dat we nog wel een tijdje door zullen moeten gaan met lockdowns en beperkende maatregelen die ze zelf zo verafschuwen. Waarschijnlijk totdat alle wappies zijn uitgestorven.

 21. Hela hola, misleidende titel. Naar mijn weten heeft niemand op de weledelgeborene en verheven Zonnekoning Gerstenblut gestemd. Het is dus niet de overheid die jongeren oproepen tot het laten zetten van een prikje, maar de enige deskundige op deze aardbodem, meneer Gerstenblut. Uit hoofde van zijn functie mag dat uiteraard als wens uitgesproken worden. Nu kijken of en wie er gehoor gaat geven.

  Naar mijn bescheiden mening is het trouwens goed dat de jongeren de besmetting mee maken. Geeft hun afweer systeem een boost. Hoe meer mensen besmet zijn of geprikt hoe beter toch. Jongeren hebben er geen last van, dus bewaar de prikjes toch voor degenen die het echt nodig hebben.

 22. Volslagen onzin om gezonde jongeren zonder risco te vacineren.
  Ze hebben er vrijwel geen last er van er van en zijn daarna perfect natuurlijk beschermd.
  Dus waarom moeten die zich laten vaccineren.
  Onnodig vaccineren kweekt alleen maar ergere versies.
  En het houd toch niks tegen.
  Die groep (oudjes) die risico lopen die moeten zich beschermen.
  Niet omgekeerd.
  Ze zoeken alleen maar uitvluchten nu blijkt dat al die andere “maatregelen” allemaal gewoon niet zo veel doen.
  Vrijwillig vaccineren van risico groepen tuurlijk. En gewoon eerlijker zijn of het met corona is of door corona.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....

PBC | Journalist Dick Drayer over zijn Covid: Het scheelde niet veel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – “Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet gezeten”, verteld NOS-correspondent Dick Drayer, die de dood in de ogen keek nadat bij...
- Advertentie -