27.4 C
Willemstad
• zaterdag 4 december 2021 13:10

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Nederlander mogelijk alsnog benoemd tot financieel directeur FKP

De voordracht is doorgestuurd naar Stichting Bureau Toetsing en Normering Overheidsentiteiten. Als er geen bezwaren zijn gaat de benoeming definitief door | Antilliaans Dagblad

De Nederlander die onlangs onderwerp van discussie werd door zijn voordracht als financieel directeur van woningcorporatie FKP wordt zoals het ernaar uitziet alsnog benoemd. De Raad van Ministers keurde zijn kandidaatschap woensdag goed ondanks bezwaren van minister Charles Cooper van VVRP.

Cooper vroeg zich enkele weken geleden op sociale media af waarom een Nederlander werd benoemd en waarom er geen lokale kandidaten waren.

De voordracht is doorgestuurd naar Stichting Bureau Toetsing en Normering Overheidsentiteiten. Als er geen bezwaren zijn gaat de benoeming definitief door.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

22 reacties

 1. Wat ik niet begrijp is dat kiezers het niet kunnen of willen zien: hun wordt voorgehouden dat ze YDK zijn. En dat ydk de banen krijgen zonder dat je iets hoeft te kunnen. En dat dit iedere keer bewezen wordt.
  Maar de realiteit is dat de kiezers de rekening betalen voor het zakken vullen van de verkozen parasieten.
  Waarom?

 2. Gaat dus net zo snel gebeuren als invoeren en gedragen naar de richtlijnen van behoorlijk bestuur.
  Kan je het ze kwalijk nemen:
  Aan ons de beurt?
  Ja. Want wie zijn de werkelijke slachtoffers van deze mentaliteit?
  Kleine hint: het zijn niet de makamba’s die in zwarte zakken terug naar Nederland gestuurd moeten worden.

 3. “Sorry ik bedoel Europese Nederlanders (Macamba’s). Zonder qoutum hebben ze moeite om hier op Curaçao een baan te vinden.”
  Een soort van positieve discriminatie.
  Het zou wel een “first” wezen.
  Maar ik zou blijer zijn met een selectie procedure die gewoon naar kwalificaties oordeelde en niet vrienden/familie of politieke partij. Ik zeg bewust geen haar stijl of huidskleur.
  Een makamba pretu heeft het ook niet gemakkelijk.

 4. Eindelijk wat diversiteit.
  Brengt misschien wat licht in de duisternis van de overheidsentiteiten!
  Waarom is het kabinet zo homogeen?
  Allemaal nitwits , lintjesknippers en centenzifters!

 5. Brian S, “Wie of Wat zijn blanke Nederlanders?”. Sorry ik bedoel Europese Nederlanders (Macamba’s). Zonder qoutum hebben ze moeite om hier op Curaçao een baan te vinden.

 6. Wellicht een idee om een quotum voor blanke Nederlanders in te stellen zoals in Nederland bij de nationale omroep WNL.

  Wie of Wat zijn blanke Nederlanders?

 7. Wellicht een idee om een quotum voor blanke Nederlanders in te stellen zoals in Nederland bij de nationale omroep WNL.

  Daar zien we nu een donkere mevrouw met Surinaamse roots het nieuws presenteren en twee van Curaçaose roots die het dagelijkse talkshow OP1 presenteren.

  Niet omdat ze goed zijn of beter dan de rest maar simpelweg omdat meer kleur op de Nederlandse televisie moet.

  Zo is er elke dinsdagavond een donkere mevrouw Giovanca Ostiana, een dame uit Curaçao. Het is triest om te zien en het doet pijn aan je oren elke keer als zij aan het woord is, de ene stomme vraag na de andere echt niveau tv Direct.

  Moet zeggen dat ze wel doorzettingsvermogen heeft want ze scoort overal een 2 maar ze gaat gewoon door. Wel droevig voor Nederlandse journalisten die meer kwaliteit hebben die langs de kant moeten blijven omdat iemand met een kleurtje zonodig op de buis moet.

 8. Holle Bolle Gijs C Cooper met zijn drie dubbele rollende dikke vette volgevreten spek nek heeft iets niet gezegd, De Bolle PAPIER HIER uit de Efteling C Cooper , blijft het volk van curacrim voor liegen en bedriegen totdat hij zelf net zoals toen en nu achter het gordijn verscholen opdrachtgever en MFK oprichter Leerling Pastor Gerrit de Raaf in het hok word gestopt voor een paar jaar, hij denkt van niet maar het is al beslist vet nek geloof Abraham maar. Kom er maar in Drekkie.

 9. Gisteren in de amigoe was blooper c wederom aan het liegen en zich schoon aan ‘t praten , hij heeft alleen gezegd, zo zegt hij, waarom ‘n Europese Nederlander en geen ydk. Makamba is bij hem ‘n scheldwoord, uit de mond van anderen is het ‘n gewoonte.

 10. PIK en Coopers zijn voor MFK, wat Godett was voor FOL, wat Wiels was voor PS en wat Gijsbertha is voor de MAN. Familie en vrienden plaatsers!
  ! Zie cbcs, curoil, uts, svb, icmc, ennia , giro , selikor, etc.
  Liever domme of partijdige familie dan slimme en autonoom denkende kandidaten.
  Daarom loopt niets.

 11. Justice delayed is justice denied, so now justice restored.
  The Force is strong with this man, 25+ yrs Yiu di Korsou.

 12. Het rommelt al een tijdje in de MFK. Gerrit’s liefje Chali Bolo moest coute que coute een voorrangs plaats krijgen op de kiezerslijst. Zelf heeft hij weinig stemmers maar wordt toch minister en dat is niet in goede aarde gevallen. Dus.

 13. Er was aan alle voorwaarden voldaan waar deze man als meest geschikte kandidaat boven kwam drijven. Voldoen we eens aan de voorwaarden, volgen we eens de procedures waar we alleen maar blij mee moeten zijn, dan komt er ene Cooper teveel zout in het eten gooien omdat hij weet dat deze man geen vriendje van hem is, en natuurlijk volgens Cooper de verkeerde kleur heeft en een salaris krijgt wat iemand met een voor Cooper`s “juiste kleurstelling” ook zou krijgen.

  Cooper is een stemmingmaker die bewust voorbijgaat aan het feit dat deze man uit meerdere kandidaten naar voren is gekomen. Eens kijken of Cooper kans ziet om het geheel alsnog te frustreren, voorlopig is Cooper weer aan de kant gezet.

 14. Makamba in top CBCS, Makamba in top FKP, makambas overal!
  Familie Wiels, Cooper en don Martina moeten als een hond met rabies aan het schuimbekken zijn!

 15. Waarschijnlijk is het een beerput waar “de Nederlander” straks de schuld van krijgt, zodat DAARNA familie of vrienden het over kunnen nemen en de vinger kunnen blijven wijzen naar die Nederlanders die het allemaal verkloten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...

PBC | Windsurfer Badloe grijpt naast mondiale onderscheiding

Persbureau Curacao Windsurfer Kiran Badloe krijgt geen mondiale onderscheiding van de internationale zeilbond, World Sailing. Bij de mannen heeft nog nooit iemand met de Nederlandse nationaliteit deze onderscheiding...
- Advertentie -