27 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 10:27

PBC | Besmettingen nemen weer toe

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het aantal besmettingen stijgt weer. Er kan nog niet gesproken worden over een trend, daarvoor zijn de getallen nog te laag. Zondag had Curaçao 65...

PBC | Koning opent vandaag slavernij expositie Rijksmuseum

Persbureau Curacao AMSTERDAM – Koning Willem-Alexander opent vanmiddag de expositie Slavernij in het Rijksmuseum in Amsterdam. De tentoonstelling vertelt over slavernij aan de hand van tien persoonlijke en...

PBC | Militairen op straat in Bonaire

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De marine vertrekt vandaag naar Bonaire voor een grote oefening. De eenheid van de Koninklijke Landmacht is daar een week lang. Ze worden gebracht...

ParadiseFM | Agent in SDKK besmet met Covid

Eén van de drie mannelijke agenten die vorige week zaterdag is vast gezet in de SDKK gevangenis heeft positief getest op Corona. Hij wordt met nog twee andere...

ParadiseFM | ‘Overheid moet ingrijpen bij verplichte vaccinaties’

Volgens de organisatie Consumenten Belangen Curaçao grijpt de overheid te weinig in bij bedrijven die hun werknemers verplichten om te vaccineren. Dat heeft Maria van Os van...

ParadiseFM | Arubaanse minister-president maakt zich zorgen

Demissionair minister-president van Aruba Evelyn Wever-Croes liet gisteren weten dat ze een frustrerend weekend achter de rug heeft. Ze vertelde tijdens de wekelijkse persconferentie dat ze het...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Meer aanvragen voor voedselhulp

HomeMediaRadio Paradise FMParadiseFM | Meer aanvragen voor voedselhulp

In de tussentijd zijn deze mensen voor eten afhankelijk van initiatieven zoals die van de Crisis Bank © Ramsay Soemanta

Volgens Coraline Kooistra van de Crisis Bank, een initiatief van Stichting Tegen Kindermishandeling, hebben sinds vorige week zo’n honderd mensen gebeld voor een voedselpakket.

Sinds het Rode Kruis geen voedselhulp meer verstrekt en nieuwe mensen ook niet meer bij de Voedselbank worden aangenomen, zijn er veel meer aanvragen. Dat meledt Caribisch Netwerk.

Het Rode Kruis heeft vorige week aangegeven niet langer de voedselhulp te coördineren, dat tot stand kwam met financiën uit Nederland. Hiervoor in de plaats zou per 1 mei een structurele oplossing komen in samenwerking met het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn.

Bij veel mensen is nog niet bekend hoe die hulp eruit gaat zien en hoe ze hier aanspraak op kunnen maken, zo mledt Caribisch netwerk. In de tussentijd zijn deze mensen voor eten afhankelijk van initiatieven zoals die van de Crisis Bank.

Bron: ParadiseFM

4 reacties

 1. Gelukkig maar dat juist door persoonlijke initiatieven mensen worden geholpen die anders kunnen verrekken en tussen wal en schip vallen.

 2. Het kan gebeuren dat de medicijn soms erger is dan de kwaal en dit is het vaak met deze persoonlijke initiatieven. De “Crisis bank” zo te zien is dit geen samenwerkingsverband met de MCB en andere banken hier.

  Dat is het probleem met deze persoonlijke initiatieven, het gaat meer om symptomen bestrijding terwijl de kanker gezwel blijft groeien.

  Dit is geen structurele oplossing voor het armoede probleem. Wordt het geen tijd dat iemand aan Coraline Kooistra vraagt: “wat ben je in hemelsnaam eigenlijk mee bezig?”.

 3. Je kunt er wel degelijk een peil optrekken want de armoede en het voedseltekort voor veel mensen loopt maar op, vooral ouderen, alleenstaanden en ook kinderen!
  Zoals inmiddels verleden jr door mij vaker aangegeven doen wij sinds aanvang COVID-19 aan caritas in het Oostelijk deel van Curacao, waar dagelijks mensen bij komen.
  Idd heeft @eClapas gelijk, het zal de parlementariërs een worst wezen.Het is gajes en blijft gajes.
  Maar dat laat m.i. onverlet det je je medemens moet helpen.

 4. Er is geen peil om op te trekken, Coraline Kooistra heeft zich op de partij van Mavis Albertina verkiesbaar gesteld. De partij heeft niet genoeg stemmen gekregen om aan de verkiezingen deel te nemen. Het is dus onbegrijpelijk dat Coraline Kooistra nog doorgaat en niet iets heeft van ondankbare honden.

  Het is niet zo dat ik voor cliëntelisme sta, maar laten we elkaar geen mietje noemen de meeste parlementariërs verdienen goud geld in het parlement en het zal hen aan hun reet roesten dat een groot deel van de bevolking onder de armoede grens leeft.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties