27 C
Willemstad
• zondag 25 juli 2021 08:56

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Meer aanvragen voor voedselhulp

In de tussentijd zijn deze mensen voor eten afhankelijk van initiatieven zoals die van de Crisis Bank © Ramsay Soemanta

Volgens Coraline Kooistra van de Crisis Bank, een initiatief van Stichting Tegen Kindermishandeling, hebben sinds vorige week zo’n honderd mensen gebeld voor een voedselpakket.

Sinds het Rode Kruis geen voedselhulp meer verstrekt en nieuwe mensen ook niet meer bij de Voedselbank worden aangenomen, zijn er veel meer aanvragen. Dat meledt Caribisch Netwerk.

Het Rode Kruis heeft vorige week aangegeven niet langer de voedselhulp te coördineren, dat tot stand kwam met financiën uit Nederland. Hiervoor in de plaats zou per 1 mei een structurele oplossing komen in samenwerking met het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn.

- Advertentie -

Bij veel mensen is nog niet bekend hoe die hulp eruit gaat zien en hoe ze hier aanspraak op kunnen maken, zo mledt Caribisch netwerk. In de tussentijd zijn deze mensen voor eten afhankelijk van initiatieven zoals die van de Crisis Bank.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

4 reacties

 1. Gelukkig maar dat juist door persoonlijke initiatieven mensen worden geholpen die anders kunnen verrekken en tussen wal en schip vallen.

 2. Het kan gebeuren dat de medicijn soms erger is dan de kwaal en dit is het vaak met deze persoonlijke initiatieven. De “Crisis bank” zo te zien is dit geen samenwerkingsverband met de MCB en andere banken hier.

  Dat is het probleem met deze persoonlijke initiatieven, het gaat meer om symptomen bestrijding terwijl de kanker gezwel blijft groeien.

  Dit is geen structurele oplossing voor het armoede probleem. Wordt het geen tijd dat iemand aan Coraline Kooistra vraagt: “wat ben je in hemelsnaam eigenlijk mee bezig?”.

 3. Je kunt er wel degelijk een peil optrekken want de armoede en het voedseltekort voor veel mensen loopt maar op, vooral ouderen, alleenstaanden en ook kinderen!
  Zoals inmiddels verleden jr door mij vaker aangegeven doen wij sinds aanvang COVID-19 aan caritas in het Oostelijk deel van Curacao, waar dagelijks mensen bij komen.
  Idd heeft @eClapas gelijk, het zal de parlementariërs een worst wezen.Het is gajes en blijft gajes.
  Maar dat laat m.i. onverlet det je je medemens moet helpen.

 4. Er is geen peil om op te trekken, Coraline Kooistra heeft zich op de partij van Mavis Albertina verkiesbaar gesteld. De partij heeft niet genoeg stemmen gekregen om aan de verkiezingen deel te nemen. Het is dus onbegrijpelijk dat Coraline Kooistra nog doorgaat en niet iets heeft van ondankbare honden.

  Het is niet zo dat ik voor cliëntelisme sta, maar laten we elkaar geen mietje noemen de meeste parlementariërs verdienen goud geld in het parlement en het zal hen aan hun reet roesten dat een groot deel van de bevolking onder de armoede grens leeft.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Verhoudingen door covid op scherp

‘We kunnen het risico niet nemen dat jij ons besmet omdat je nog niet bent ingeënt’ | Antilliaans Dagblad Willemstad - ,,Wij kunnen het risico niet nemen...

AntilliaansDagblad | ‘Deltavariant alarmerend op Curaçao’

Uit de berichten van de lokale autoriteiten en het ophogen van risiconiveaus bleek deze week al dat het aantal besmettingen met het coronavirus weer snel toeneemt op...

ParadiseFM | Boechi werkt mee aan campagne tegen kindermishandeling

Rapper Boechi gaat meewerken aan een campagne tegen kindermishandeling. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het gaat om een campagne voor de stichting Veiligheidshuis Curaçao die de nadelige effecten...

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | RIVM: ‘Alarmerende toename corona in het Caribisch gebied’

Het aantal SARS-CoV-2 infecties stijgt op de CAS-BES eilanden. In de week van 15 tot en met 21 juli 2021 kregen 646 personen op de Caribische eilanden...
- Advertentie -