27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 02:31

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Liquiditeitssteun in twee deeltranches

Voor het eerste deel van de noodsteun moet Curaçao 25 procent korten op de arbeidsvoorwaarden van Statenleden en Ministers. | Suzanne Koelega

Curaçao krijgt de komende tranche noodsteun in twee delen. Deze zesde tranche krijgt Curaçao pas als er aan de voorwaarden vanuit Nederland wordt voldaan. Zodra dit het geval is kunnen de bedragen direct worden overgemaakt zonder dat er eerst over wordt gestemd in Nederlandse Eerste en Tweede Kamer, dit vanwege de grote noodzaak.

Voor het eerste deel van de noodsteun moet Curaçao 25 procent korten op de arbeidsvoorwaarden van Statenleden en Ministers. Voor het tweede deel moet de betaalbaarheid van de sociale zekerheid en de kostenbeheersing bij het CMC worden geregeld.

Hierna moet er gereageerd worden op het wetsvoorstel voor het Coho.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

6 reacties

  1. De smoesjes om te vertragen vliegen alweer door het parlement. Ik ben benieuwd of Knops deze keer wel zijn woord gestand doet of dat hij weer het vertrouwen heeft dat het wel goed komt en alvast geld overmaakt.
    Over de aftopping van de mega salarissen van bestuurders van overheid NV,s horen we niets meer. Afgevoerd van de lijst, vergeten, te pijnlijk of wordt dit in het 2e gedeelte van de uitkering meegenomen ??. Ik kan me niet herinneren dat dat al geregeld is.

  2. Tok wel! Pik move bo atras! En begin dat “topper” salaris van de premier en het hele kabinet en de staten met 25% te minderen! Laat zien dat je tenminste één (oog) bal hebt die nog werkt! LOL,

  3. 25% korten voor de eerste hulp.
    Ik hoop dat het duidelijk was dat deze 25% er af moet van het bedrag voor de schaal verhoging. Als dit niet duidelijk is gesteld begint het rekken weer.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | Meer achteruitgang dan regio

De economische achteruitgang van Curaçao is in 2020 vele malen hoger dan het gemiddelde van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tekent een economische krimp op van 18,4 procent, terwijl het gemiddelde van de regio -7,7 procent is.

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.

AntilliaansDagblad | Betèsda in de clinch met SVB

‘Overvallen door korting budget’

NOS | ‘Maltese overheid verantwoordelijk voor dodelijke aanslag op journaliste’

Volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie is de Maltese overheid verantwoordelijk voor de dood van journaliste Daphne Caruana Galizia. Dat melden verschillende Maltese media. Caruana Galizia kwam in 2017 om...

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...
- Advertentie -