28 C
Willemstad
• donderdag 6 oktober 2022

Extra | Journaal 4 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 3, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

ParadiseFM | Druk op regering om avondklok aan te passen

Uit verschillende hoeken wordt druk uitgeoefend op de regering om de avondklok te vervroegen. De Extra meldt dat het crisisteam van de overheid en een deel van de coalitie hier voor pleiten. Vorige week trok het CMC al aan de bel.

Het zou ‘s nachts nog te druk zijn op straat door illegale feesten. De afgelopen dagen waren er ook veel verkeersongelukken. Die leggen extra druk op de politie en het ziekenhuispersoneel. De avondklok geldt nu tussen 3 uur en half 5 ‘s nachts.

Premier Pisas zei vorige week dat het vervroegen van de avondklok juist voor roekeloos rijgedrag zou zorgen.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

27 reacties

 1. Dit news is alweer van eergisteren.

  Ik lees nu bv niet dat er gisteren 555 besmettingen waren wat het totaal op 2338 brengt, 45 imported cases, 11 in het CMC, 8 op de IC, 1 patient thuis overleden.

  Het heeft dus weinig tot geen zin op het Paradise epistel te reageren.

 2. Pik zwijgt in alle talen , jullie kunnen me allemaal wat en heb nu ‘n lekker luxe leventje, ik kan alle kanten op , ben goed beveiligd, ik en mijn maten cooper en larmonie laten ons niet uit de comfort zone halen, laat jullie sufferds maar miepen, oftewel laat de boeren maar dorsen, wie doet ons wat. Deze houding hebben ze daar zittende op hun stoel. Wat ‘n schande dat stel bij mekaar.

 3. Analysis: Israel Shifts Its COVID Tactic, Taking a Big Gamble

  Restrictions in Israel won’t suffice given omicron’s infection rate. Without explicitly saying it, the government is now passing the buck to the public

  https://flip.it/Gnyqli from Flipboard.

 4. Het wordt steeds duidelijker dat het ambt van “premier” een beetje te hoog gegrepen is voor pisas.
  Man, man, man, hoe verzint hij het elke keer weer.
  En dat moet curaçao naar een betere toekomst “lijden”?
  Het allerbeste besluit wat Pias ooit zal maken is om uitzichzelf af te treden.
  Dat zou zijn eerste wijze beslissing zijn.
  Hij begint echt afrikaanse leidertrekjes te krijgen: Feesten , flirten en dineren en NIETS constructiefs doen, op kosten van een toch al door o.a. zijn partij leeggeroofde staatskas!

 5. “Het zou ‘s nachts nog te druk zijn op straat door illegale feesten.” En de heldere lichten (ook wel “experts” genoemd, vooral door zichzelf) denken dat bij een vervroegde avondklok de “illegale” feesten gaan stoppen? Hahaha ongelofelijk zeg. Maar vooral naar hun luisteren mensen, want zij weten precies wat goed voor ons is en hebben er voor geleerd.

 6. Pik moet eerst zijn leugens bij elkaar scharrelen, wachten tot de meeste toeristen zijn vertrokken alvorens met een ‘plan’ te komen.

 7. Deze keer moet ik Pik gelijk geven, hij zelf en zijn en omgekochte verkiezing vrienden kunnen nog lezen nog schrijven laat staan een keuzen van op een klok kijken maken wanneer de boel op slot moet, Pik scheid in zijn broek voor de moter rijders die doen wat ze willen!.

 8. Die avondklok doet niks.
  Is er ook niet in nl. En doet ook niks.
  70% Wordt thuis besmet of bij familie.
  Beter sluiten we alle fastfoodzaken als je ‘t nieuwe hospitaal niet wil belasten.
  op het eilandje met het hoogste aantal diabeten en obesitas leiders ter wereld.
  Bijwerkingen van een diabeten medicijn.
  …… “gevoeligheid voor influenza infecties” ….

 9. Het besluit igt bij de overheid en niet bij de adviserende epidemioloog. Zou me kunnen voorstellen dat iemand als Gerstenbluth ‘s nachts tranen met tuiten huilt.
  Je wordt naar mijn bescheiding moedeloos van zoveel stupiditeit.
  Aan Rolex Fer heb je net zovee als aan de tuinman, de rest van die clowns noem ik niet eens.

 10. Pisas wil zijn stemvee geen strobreed in de weg zitten rustig laten “werken” (inbreken, auto’s plukken, feveren), in de nachtelijke uurtjes.

  Pisas pompadó sí ta traha pa bienestar di korsouw

 11. Beste @opmerker, als de adviezen van een adviseur niet worden opgevolgd, moet hij ontslag nemen en niet op de pluche vanwege het lekker lui leven en mooi salaris blijven zitten.

 12. Niet willen vervroegen van de avondklok omdat dat roekeloos rijden in de hand werkt. Pisa, hoe bedenk je het. Als je geen zinvol argument hebt hou dan je mond dicht dan maak je je niet belachelijk.
  Dit is het zelfde broodje aap verhaal van de getinte ruiten in de auto omdat de zon veel schijnt en je achterban dat zo graag wil.
  Hou je je nu zo dom of ben je het werkelijk ??. Ik raak steeds meer overtuigd van het laatste.

 13. Heel vervelend dat ons CMC nog steeds wordt geteisterd door minder sociale ‘wappies’ die geen boodschap hebben aan de gezondheid van onze bevolking. Een uitbreiding van de toke de keda ligt met name daardoor voor de hand, naar bijvoorbeeld 11u. Dr. Izzy zal dat wellicht vorige week al hebben geadviseerd doch dhr. Pisas vond het als politicus beter populair te gaan doen. Goed bedoeld maar niet zo goed voor de gezondheid noch voor ons brood en bestaan; de economie. Een uitbreiding is op zijn plaats en voorlopig beter voor iedereen.

 14. “Als het zo is dat een gestudeerde epidemioloog deze beslissing aan mensen als Pisas en Fer overlaat, heb ik geen goed woord over voor deze epidemioloog.”

  Deze epidemioloog kan alleen adviseren, GEEN beslissing nemen. Die ligt bij de regering, een regering die net als in Nederland heen en weer zwalkt en eigenlijk telkens te laat is met hun maatregelen.
  Als ze slim zijn beginnen ze met de avondklok te wijzigen naar 23.00 uur alles dicht tot 05.00u en om 24.oo uur niemand meer op straat!
  Scheelt ook met aanrijdingen, inbraken en ziekenhuisopnames die sterk zullen dalen.
  Maar men zal wel wachten tot na 1 januari met maatregelen zodat er nog meer besmettingen bijkomen.

 15. @Brian s, “Het blijft een moeilijke afweging: gezondheid versus economie.” Nou @Brian dan heb je een te hoge dunk van deze regering. Het gaat om de volksgezondheid versus de populariteit van deze regering. Dat volksgezondheid minder belangrijk is zien we aan wie ze als minister van volksgezondheid hebben benoemd.

 16. “De Extra meldt dat het crisisteam van de overheid en een deel van de coalitie hier voor pleiten.” Interessant, hoe weet de extra dat? Heeft iemand van het crisisteam naar de pers gelekt?

  Als het zo is dat een gestudeerde epidemioloog deze beslissing aan mensen als Pisas en Fer overlaat, heb ik geen goed woord over voor deze epidemioloog.

 17. Het blijft een moeilijke afweging: gezondheid versus economie. En vergeet niet dat een keuze voor ‘gezondheid’ en daarmee verminderde economische activiteit juist een negatief effect heeft op het welzijn van de bevolking.

  Vergeet niet dat onder Gezondheid ook de mensen vallen die hun behandelingen niet krijgen omdat de ziekenhuizen vol met wappies liggen die zich weigeren te vaccineren.
  Blijkbaar hebben zij voorkeur dan iemand die een gevaarlijke ziekte heeft. Zelfs als die ziektes zullen leiden tot de dood dan zal het gebrek aan behandeling wellicht betekenen dat die persoon nog maar 1 jaar heeft ipv 3. Wellicht minder mensen op een IC of ze gaan dood maar tegelijk kan een ziekenhuis geen andere behandelingen doen.

 18. Het blijft een moeilijke afweging: gezondheid versus economie. En vergeet niet dat een keuze voor ‘gezondheid’ en daarmee verminderde economische activiteit juist een negatief effect heeft op het welzijn van de bevolking. Ik snap de keuze om afwachtend te zijn ten aanzien van verdere beperkingen. In landen waar de Omikron variant al eerder actief was dan op Curaçao lijkt het aantal nieuwe ziekenhuisopnames beperkt te blijven. Ook Sint Maarten heeft bekend gemaakt qua maatregelen te sturen op het aantal ziekenhuisopnames. Daar zit uiteraard een risico in vanwege de 1 à 2 weken die verstrijken tussen besmetting en ziekenhuisopname waardoor je te laat kunt zijn met de maatregelen. But damned if you do and damned if you don’t. Ik denk dat veel mensen zonder vaste baan en inkomensgarantie alsmede de ondernemers op het eiland blij zijn met de terughoudendheid ten aanzien van extra maatregelen.

 19. Was te verwachten van dit zooitje , met verstand van een garnaal .
  Maar ja wat willen we , nos mes por tog .
  Neem zelf je maatregelen en vermijd de drukte , houd afstand , enz , enz ,enz .

 20. Premier Pisas zei vorige week dat het vervroegen van de avondklok juist voor roekeloos rijgedrag zou zorgen.

  Dat zegt een oud politie agent?

 21. Deze pipo’s vinden alles wel best, behalve als het om graaien gaat. Moet je die zakken wassers , vooral die cooper , hun beste wensen op tv zien uitspreken, om over je nek te gaan, stelletje gluiperds. En tut larmonie idem dito.

 22. “ De reacties die binnenkomen op de redactie van Nu.cw wijzen erop dat de kritiek in de maatschappij toeneemt”.

  Schooiers zijn het. Curaçao ging in het vj in lockdown bij 1200 nu zitten er op 1800.

 23. Dokter Pik komt er nog wel achter als er 60 tot 70 duizend mensen ziek op bed liggen op onze crim, en Nederland geen steun $$$ en hulp meer geeft aan een minister president die niet eens net zoals zijn opdrachtgever en baas Gerrit de Raaf een BLO ( bijzonder laag onderwijs ) diploma heeft gehaald. Pik heeft niet alleen een klap op zijn oog gehad maar op zeker een dubbele klap van een Hollandse WIND WATER MOLEN gehad, wat een dwaas zeg!.

 24. Ordinair agentje pik moet een schop onder zijn k hebben.
  Zo’n ongelooflijk dom mens. Hij staat qua intellect op hetzelfde niveau als GS.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -