33 C
Willemstad
• donderdag 13 juni 2024

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...

ParadiseFM | Colombia voert extreem zware beveiliging door voor VN-top

Colombia gaat rond de twaalfduizend militairen en politieagenten inzetten om de veiligheid te garanderen tijdens een top van de Verenigde Naties die van 21 oktober tot 1...

ParadiseFM | Muzikant op Sint Maarten doodgeschoten

Op Sint Maarten is een man doodgeschoten. Het incident vond plaats op Guana Bay Road rond kwart over negen dinsdagvond bij de ingang van het sociale woningproject...

ParadiseFM | Minister laat kartonopslag in Sans Souci opruimen

Op bevel van minister Silvania is gisteren de veelbesproken karton-scrap yard opgeruimd. Stapels karton en grote machines zijn verwijderd. Op 23 september vorig jaar gaf de minister...

ParadiseFM | Delegatie IMF praat met regering over economische ontwikkelingen

Een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds is op Curaçao voor besprekingen met de regering en verschillende andere organisaties. Gisteren was er een succesvolle ‘Courtesy Meeting’ met...

ParadiseFM | CASHA: Bezettingsgraad in mei iets hoger dan vorig jaar

De bezettingsgraad van kleine accommodaties op Curaçao die zijn aangesloten bij toerismeorganisatie CASHA was in mei van dit jaar iets hoger dan in april. Dat blijkt uit...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Gezocht: opvolger Vertegenwoordiger van Nederland

HomeLandenArubaAntilliaansDagblad | Gezocht: opvolger Vertegenwoordiger van Nederland

Functionaris met standplaats Willemstad vervult brugfunctie


Willemstad – De huidige Vertegenwoordiger van Nederland met standplaats Willemstad, Curaçao neemt pas medio 2022 afscheid, maar nu al zoekt de Algemene Bestuursdienst van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) een opvolger.

Het betreft een vertrouwensfunctie; een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de procedure. Indiensttreding vindt plaats onder de voorwaarde van een positief afgerond veiligheidsonderzoek. Verder betreft het een tijdelijke benoeming/plaatsing voor de duur van drie jaar, met een optie tot verlenging van ten hoogste twee jaar, op basis van detachering. Detachering vindt plaats via BZK.

De aanstelling van de zittende Vertegenwoordiger, Erwin Arkenbout, loopt nog tot en met eind juni volgend jaar. Dan heeft hij er bijna vier jaar opzitten. Hoewel dus voorlopig nog geen afscheid, heeft Arkenbout naar eigen zeggen een geweldige tijd op Curaçao gehad, aangevuld met evenzeer mooie ervaringen op Aruba en Sint Maarten.

Intussen zoekt BZK naar een nieuwe Vertegenwoordiger. ,,Samen leven en wonen, in een democratische rechtsstaat, met een slagvaardig bestuur. BZK, duidelijk voor mensen.” Dit is de missie van BZK. Het ministerie borgt de kernwaarden van de democratie. BZK staat naar eigen zeggen voor een goed en slagvaardig openbaar bestuur en een overheid waar burgers op kunnen vertrouwen.

Het directoraat-generaal Koninkrijksrelaties (DGKR) is onderdeel van het ministerie. Met het Statuut als uitgangspunt, waarin de rechten en de verplichtingen van de landen binnen het Koninkrijk zijn neergelegd, bevordert het DGKR met de daarbij horende Vertegenwoordigingen van Nederland in het Caribisch gebied de autonomie van Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Daarnaast wordt ingezet op vergroting van het zelfredzaam vermogen van de landen en de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Het directoraat-generaal Koninkrijksrelaties adviseert en ondersteunt de bewindspersoon verantwoordelijk voor Koninkrijksrelaties. De beleidsterreinen van de directie Koninkrijksrelaties raken alle departementen direct of indirect en binnen deze departementen, een veelheid aan beleidsterreinen. De directie Koninkrijksrelaties vervult in de uitvoering van de hieraan verbonden werkzaamheden een coördinerende en regisserende rol.

,,De directie Koninkrijksrelaties is een jonge, dynamische en ambitieuze organisatie, die de schouders zet onder een grote hoeveelheid en verscheidenheid aan uitdagingen. De directie Koninkrijksrelaties kent twee directeuren, een directeur Caribisch Nederland en een directeur Landen.”

De Vertegenwoordiging van Nederland op Aruba, Curaçao en Sint Maarten (VNACS) vervult ‘een brugfunctie’. VNACS draagt bij aan de totstandkoming van Nederlands beleid door risico’s en kansen te signaleren, legt het beleid uit, informeert belanghebbenden en draagt waar mogelijk bij aan de uitvoering.

,,De Vertegenwoordiging opereert geïnformeerd en in nauwe samenwerking met Den Haag. Daardoor is VNACS in staat vragen die spelen in de Landen te beantwoorden en onderwerpen te verbinden aan de juiste departementen. De Vertegenwoordiging handelt hierin proactief, met oog voor de beleidsprioriteiten die zijn gesteld.”

Bron: Antilliaans Dagblad

4 reacties

 1. @drenchi,
  Dat is nu, aan een kant, jammer.
  Je hebt wel het zelfde niveau als onze volksvertegenwoordigers/bestuurders.
  Aan de andere kant, ze vragen een vertegenwoordiger voor Nederland.
  Niet een poster child voor rescue paws.
  Ik denk niet dat Nederland graag vertegenwoordigd wil worden door een dolle westpunter.

 2. Oh HELL NO!!!!!!!!!
  Er zijn grenzen. Om de dooie dood niet!!! Ik ga liever niet met pek om. En zeker geen Nederlands pek.. Voor nog geen miljoen per dag!!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties