28 C
Willemstad
• donderdag 28 maart 2024

Extra | Journaal 26 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, March 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, March 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, March 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Curaçaose politiek stil na publicatie kritisch Amnesty-rapport

HomeLandenCuraçaoParadiseFM | Curaçaose politiek stil na publicatie kritisch Amnesty-rapport
In 2018 publiceerde Amnesty ook al een rapport over de mensenrechtenschendingen van gevluchte Venezolanen op Curaçao. In drie jaar tijd lijkt er echter weinig te zijn verbeterd. | Antilliaans Dagblad

Het is nogal stil gebleven in de Curaçaose politiek na het ontluisterende Amnesty-rapport over de schending van rechten van Venezolanen die zijn gevlucht naar het eiland. Zo schrijft Caribisch Netwerk.

Volgens de nieuwssite is er geen officiële reactie gekomen en bij doorvragen wordt – off the record – verwezen naar de verantwoordelijkheid van Nederland.

In 2018 publiceerde Amnesty ook al een rapport over de mensenrechtenschendingen van gevluchte Venezolanen op Curaçao. In drie jaar tijd lijkt er echter weinig te zijn verbeterd.

Bron: ParadiseFM

12 reacties

  1. Het staat reaguurders uiteraard vrij om Amnesty, WTO, de gemeente Amsterdam, Vluchtelingenwerk Nederland etc. te rekenen onder ‘linkse’ organisaties en werkzaamheden bij voornoemde organisaties niet tot een échte baan te rekenen.

    Zoals bekend zijn er gisteren (14-10-2021) in de Nederlandse Tweede Kamer vragen gesteld aan Raymond Knops over dit onderwerp:
    Naast de zgn ‘linkse’partijen, ook door de Christenunie en PVV.
    Het is mij niet bekend of de CU en PVV door bepaalde reaguurders ook als ‘links’ worden beschouwd.
    De antwoorden van Knops op de betreffende vragen worden vanavond verwacht.

  2. Yara Boff Tonella is al 6 jaar persvoorlichter voor GroenLinks.

    Daarnaast gewerkt bij de WTO, Gemeente Amsterdam en nu Amnesty.

    Eigenlijk iemand die nog nooit een echte baan heeft gehad en nu dankzij de Linkse asielindustrie via Amnesty salaris vangt.

    Hoezo is Amnesty geen politiek linkse organisatie?

  3. @Robert schrijft o.a.:
    ‘Het rapport roept wat vragen op. Door wie is het opgesteld?’
    Met wie heeft men gesproken? Gevangbewaarders, directie? , kustwacht? Justitie? OM?’

    Opgesteld door Amnesty International
    Onderzoeker: Yara Boff Tonella:

    ‘De Venezolanen die ik kon spreken, zaten bijna de hele dag in een kleine cel met maar twee uurtjes toegang tot een luchtkooi’, vertelt Amnesty-onderzoeker Yara Boff Tonella die tijdens het zes maanden durende onderzoek toegang kreeg tot de Vluchtelingenbarakken.

    Bron:
    https://www.amnesty.nl/actueel/curacao-gevluchte-venezolanen-opgesloten-mishandeld-en-teruggestuurd-nederland-kijkt-weg

  4. @robert. Amnesty is zelf ook belangenclub die politieke doelen dienen.
    Onbekend door wie en waarom ze dit hebben opgesteld. Veel van de informatie lijkt van krantenberichten en quotes. Blijkbaar hebben ze wel een aantal keer contact gehad met immigratieadvocaten Scheperboer en Paris. De laatste 2 zullen wellicht wel enige kennis hebben maar aan de andere kant zijn zij ook niet objectief omdat immigranten hun verdienmodel is.

  5. Het rapport roept wat vragen op. Door wie is het opgesteld? Met wie heeft men gesproken? Gevangbewaarders, directie? , kustwacht? Justitie? OM? Het lijkt van niet. Vreemd. Veruit de meesten uit Ven. zijn economische vluchtelingen. Niet politiek. Waarom niet vermelden? Regelmatig worden er drugs en/of wapens aangetroffen. Niet vermeld, niet goed. En nog altijd is het simpelweg verboden illegaal een land binnen te treden. Dat is geen mensenrecht en daar moet je eerlijk in zijn. Kortom; het rapport rammelt wat, is niet evenwichtig en helaas weinig geloofwaardig. A.I. doet er goed aan haar huiswerk breed en professioneel over te doen. Daarna, en niet eerder, zouden ook wijzelf eens goed moeten nagaan of, hoe en waar het beter kan.

  6. Eric, als Nederland Bonaire in de kou laat staan heb je gelijk.
    Bonaire is een gemeente van Nederland en iedere vluchteling staat daar op Nederlandse bodem. Een vluchteling die hier aankomst staat op Curaçao’s grondgebied.
    Curacao, als zelfstandig land, behoort weliswaar bij het Koninkrijk maar na 10-10 10 is de verhouding met Nederland drastisch verandert en zijn we zelf verantwoordelijk. We zijn niet alleen met mooi weer autonoom.
    Waarom Nederland ons in de kou laat staan ontgaat me. Indien nodig zullen ze ons onder voorwaarden best wel weer behulpzaam zijn maar het is geen automatisme.

  7. Nederland heeft toch het standpunt dat vluchtelingen het liefst in de regio opgevangen moeten worden en nu laat Nederland de eilanden in de kou staan. Laatst was een geval van een YDK die een van deze vrouwen zwanger heeft gemaakt maar toch kreeg de vrouw geen verblijfsvergunning. Er is geen peil op te trekken, de meeste Haitianen hier zijn toch ook economische vluchtelingen?

  8. Waardeloos rapport.
    In Koraalspecht zitten de passagiers van bootjes die vol drugs, wapens en apen naar het eiland kwamen, maar onderschept zijn door de kustwacht. Criminelen die tenminste een warme maaltijd per dag krijgen.
    Alle passagiers die niet gepakt zijn belanden in de illegaliteit. En wat doen ze, ze houden zich koest en verrekken van de honger. Als deze groep zich aanmeld voor een verblijfsvergunning dan moet het besluit in het buitenland worden afgewacht. Worden ze betrapt dan worden ze opgepakt en uitgezet.
    Als een inwoner uit het Koninkrijk der Nederlanden hier komt en een verblijfsvergunning aanvraagt dan kan deze persoon het besluit op het eiland afwachten. Als er geen bezwaar is dan is het voor onbepaalde tijd en geldt er een max periode van 5 jaar, waarna er weer een stempel bij de Toelatingscommissie moet worden gehaald.
    Een inwoner van buiten het Koninkrijk kan een aanvraag voor een vergunning indienen, maar die vergunning is maar voor 5 jaar geldig. Daarna moet een nieuwe aanvraag worden ingediend. Elke besluit op de aanvraag moet in het buitenland worden afgewacht.

    Daarom is er corruptie bij de Toelatingscommissie. Het uitgespaarde bedrag van een retourtje vliegticket kan eenvoudig verdeeld worden in gesloten enveloppen.

  9. Ze zullen zich wel stilhouden omdat ze Nederland als schuldige gaan aanwijzen. Durven dat nog niet te uiten omdat Nederland eerst geld moet overmaken om hun salaris voor dit jaar veilig te stellen. Als het geld binnen is zullen ze wel los gaan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties