30 C
Willemstad
• donderdag 20 juni 2024

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NRC | Staakt Aruba het verzet tegen het homohuwelijk?

Podcast Mogen binnenkort ook op Aruba mensen van het gelijke geslacht trouwen? Vandaag stemt het Arubaanse parlement daar opnieuw over. En dat wordt spannend, want gelijke rechten voor...

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | “Broer en schoonzus kosten belastingbetaler niks”

HomeBlogsBlog Carlson ManuelParadiseFM | “Broer en schoonzus kosten belastingbetaler niks”
Manuel ligt deze dagen onder vuur om de aanstellingen van zijn broer en zus en om zijn eigen CV met ogenschijnlijk weinig ervaring.| Cainva Isenia

De broer en schoonzus van Gevolmachtigd Minister Carls Manuel kosten de belastingbetaler geen cent. Dat zei Manuel vanmorgen zelf op Paradise FM. Zijn schoonzus, een schoonheidsspecialiste, heeft een paar dagen voor niets meegeholpen met koffie halen toen een deel van het personeel ziek was.

De broer van Manuel is aangenomen als persoonlijke assistent en fotograaf, aldus de Gevolmachtigd Minister. Over hoe zijn broer betaald wordt, wilde Manuel niets loslaten. Volgens hem is zijn broer geen dj maar mediaexpert.

Manuel ligt deze dagen onder vuur om de aanstellingen van zijn broer en zus en om zijn eigen CV met ogenschijnlijk weinig ervaring. Manuel zegt diverse managementfuncties te hebben bekleed in het bedrijfsleven en momenteel cursussen te volgen om bij te leren.

Bron: ParadiseFM

22 reacties

 1. ….”Kunnen we een selikor vuilnisman niet deze job geven aangezien je toch on the job het vak mag leren?”….

  LOL, @Brian, dat geldt ook voor Pisas!
  Toch een beetje egoïstisch van pisas! Hij weet net zo weinig van regeren, justitie als de gemiddelde “shushiman” van selikor. Toch denkt hij niet: Hey , nu mag een andere “kondreman” even genieten van de 25 K
  Lol, onze politici en delen!!!
  Ha ha ze willen wel hun lasten delen , maar niet hun lusten.

 2. Kritiek hebben op een dysfunctioneel ministerieel “dreamteam” is natuurlijk racistisch.
  Het zou niet verbazen als dit een deze dagen als tegenargument wordt gelanceerd!

 3. En het blijft muisstil in de staten, waar de volksvertegenwoordiging zitting heeft! En maar zeggen ‘Nos mes por’. Niemand gaat voor kwaliteit, dus niemand zegt iets. Ik krijg er tranen van in mijn ogen.
  Ik zal zeer waarschijnlijk niet mogen zeggen dat de statenleden schaamteloos (Sin berguensa) zijn. Want dat zullen ze allemaal benoemen als belediging, Maar ik zal wel zeggen dat ze geen schaamte kennen.

 4. @Abraham, opleiding zegt niet alles. In uw geval heeft u door hard werken en inzet aangetoond om de functie aan te kunnen. Zoals u zegt had u geen kruiwagen van F&F om daar te komen. Helaas zijn de meeste personen op Curacao op een hoge positie totaal niet geschikt. Maar je komt niet van ze af. Maar goed we gaan kijken wat de consultant koffiebonen en consultant praatjesmaken in de microfoon voor toegevoegde waarde bijdragen. De vraag is trouwens welke belastingbetaler het niks kost.

 5. Toen ik 17 jaar was werd ik gekozen tot voorzitter van het eerste grote jeugdhonk Sjok eens In, te Hilversum leuke en mooie tijd. Toen ik 23 jaar was begon ik voor mij zelf in de bouw maar ging binnen 2 jaar faillit. Daarna kreeg ik net als 7 andere de functie als bedrijfsleider bij een bouwbedrijf met 450 tot 500 werknemers, binnen een paar maanden werd ik algemeen bedrijfsleider en heb dat werk 5 jaar gedaan en heb toen daarna een Aannemersbedrijf opgericht waar in na een paar jaar 150 werknemers in dienst had, Had aan Diploma’s nada niks nopes maar wel verstand van de bouw en ook niet op het paard getild door een F&F. OP Curacrim kan je ook alles bereiken zonder diploma’s, maar je moet wel veel Geld of F&F hebben die in de politie(k) zitten. Kijk naar Pik een ex politie agent met klap oog is zelfs MP. Rutte en Knops wanneer gaan jullie ogen nu eens echt open, dit is jullie kans en met reden om de ergste blunder van Pik & Co zonder pardon af te straffen om geen geld meer over te maken van hard werkende Nederlanders die door C Cooper MAKAMBA HATER worden genoemd en zegt dat dat geen scheld woord is maar een lief kozend woord, wij Nederlanders zijn zeikers en begrijpen hem niet?. Daaag C Cooper Ga maar naar NL en dan naar de Efteling daar staat je broer Holle Bolle Gijs die roept 24 uur per dag PAPIER GELD HIER DANK U DANK U ga er naast staan en misschien krijg je wat, maar ik denk van niet, Knops zal en kan het CMC niet laten vallen, maar hij kan wel de regering van curacrim op tilt zetten, net als een gokkast die niet geeft wat hij belooft heeft.

 6. Het echte trieste is dat deze minister precies doet wat elk kabinet dat curaçao heeft gekend, gedaan heeft!

  F&F plaatsen! Zonder uitzondering!
  Noem mij één integere ex minister!

  Kijk naar selikor, uts, dow zitten vol met MAN, PS en FOL puppets (f&f)
  Myrna godett was rvc lid! Hoe laag wil je zakken? Ze ging nog net niet met krulspelden in naar de rvc vergadering.

  Maar je zou denken dat in deze povere tijden, men iets meer fatsoen zou krijgen!
  Welnee, het wordt steeds doller!
  Niet verbaasd overigens!
  Met een pisas als premier, was dit te verwachten.

  Hij is een marionet, die voor 25K per maand rolt, springt, dans ,, ligt voor zijn blanke shon!

  Een bobo met een grote “smile”
  Hij gaat lachend door het leven, terwijl de armoede per dag toeneemt.

  Straks zijn er hier “baby doc en ton ton macout” taferelen!

 7. @ Knoe-Koe je vergeet de Grootste oplichter die curacrim kent, zijn naam is leerling Pastor Gerrit de Raaf, in mijn ogen is hij veel te stil achter het MFK gordijn. IK weet zeker dat hij op een heel groot MFK ei aan het broeien is, wanneer het ei uit komt weet ik niet maar als het ei uit komt dan is de ellende niet te overzien.

 8. “Bijleren om je huidige positie en rol te snappen en uit te voeren?”

  dat is het trieste van veel van onze “toppers”: torenhoge salarissen maar geen tegenprestaties om die waar te kunnen maken. De belasting betaler betaald letterlijk voor schooling on the job terwijl je met dit soort salarissen eigenlijk geen schooling meer nodig moet hebben. Maar goed dat zien wij bij Curacao ook bij het ziekenhuis, en de financiele sector gebeuren dus het is niets nieuws.

 9. Helemaal eens @Leslie.
  Men heeft al niet zo’n hoge pet op van Curaçaose politici. Dat dit er nog bovenop komt maakt dat geloofwaardigheid tot 0 gereduceerd wordt.
  Zoals vaker door mij opgemerkt we zijn de risee van het koninkrijk.

 10. Ik vind eigenlijk dat er heel weinig te lachen valt over het afkeurenswaardige gedrag van deze nitwit, die niet begrijpt dat alle mogelijk contacten door een publieke gezagsdrager door het aanstellen van eigen familieleden (betaald of niet betaald) absoluut niet kunnen.
  Dus het is in feite diep treurig dat zo’n niets wetende en politiek totaal onervaren figuur door ons in zijn kantoor in Nederland als de gevolgmachtige minister wordt aangesteld als de hoogste vertegenwoordiger van Curaçao.

 11. Hij is in ieder geval wel ceremoniemeester, dus kan altijd nog een bruiloft opleuken.

  Je zou toch denken dat de gevolmachtigd minister, met zo’n CV, zijn profiel op ‘niet openbaar’ zou zetten, maar niets daarvan. Hij laat graag aan iedereen zien dat hij geen kaas heeft gegeten van zijn huidig werk.

  En zijn familie gratis werken ?
  Dat gelooft toch hopelijk geen hond.

 12. Huh, zijn broer is media expert? Of een MICROFONISTA zoals wijlen de heer Wiels plachte te zeggen. Praatjesmaker en plaatjesdraaier. En de schoonzus bracht liefjes koffie rond voor het personeel want tja er waren mensen ziek. En dat deed zij geheel onbezoldigd en voor niks nada noppes natuurlijk. Het personeel had het al druk zat dus eigen kopje koffie halen, nee dat zat er niet in. Kregen ze wel een maria kaakje erbij? We pakken even “Top manager” Manuel zijn CV erbij https://nl.linkedin.com/in/carlson-carls-manuel-5072661b. Hela hola maarre nu worde gij plezant he. Waar zijn de bedrijven waar hij een managementfunctie heeft bekleed? Op de SKIAH? Op het Peter Stuijvesant college? Op de MIL? Zijn dat bedrijven? Zijn docenten muziek managers aldaar? Meneer toch. Of schaart hij de “media training omgaan met de lastige persvragen” onder een management functie bekleden. Oh hij is bezig zijn kennis op te krikken schrijft hij. Hoe dan? Volgens mij heeft deze beste meneer iets te veel afgekeken bij de zus van de heer Wiels die uit het niks ten tonele verscheen. Zij was conform haar CV ook een “Top manager”. Man man man, wat triest zeg. Meneer Manuel vraag om vergiffenis en begin van voor af aan. Broer en schoonzus eruit, u gaat eerst de kennis en vaardigheden die benodigd zijn en tot die tijd ontvangt u een bescheiden stagevergoeding. Komt u maar terug als u wat volwassener bent.

 13. ….”Manuel zegt diverse managementfuncties te hebben bekleed in het bedrijfsleven en momenteel cursussen te volgen om bij te leren”…

  Bijleren om je huidige positie en rol te snappen en uit te voeren?

  Dan moet je als stagiaire stage lopen op het ministerie tegen een stagevergoeding!!

  En geen machtig ministertje spelen voor 25K plus per maand!

 14. Het heeft er alle schijn van dat de blokfluitmuzikant ( of was het mondharmonica ) aan het terugkrabbelen is, na het lezen van de enorme verontwaardiging over de puurste vorm van nepotisme sinds het vorige kabinet!

  ( dochters, zoons, stiefzoons, broers, echtgenoten van bijna elke minister )

  Maar de muziekleraar heeft zijn ware gezicht allang laten zien!
  De poging alleen al, om dit te proberen, zegt genoeg.

  Als er geen luide ruchtbaarheid had geklonken, waren de discjockey en opmaak-STER stilletjes en in het geniep tegen de hoogste schaal ingeschaald.

  Een ydk politicus die iets voor het land doet?
  Laten we even heel hard schaterlachen met zijn allen!

  Wie bedoelen ze dan: Grijpberta, Omayra pega barku met 3 stapelpensioenen? Emily leasegate? D. Dick, yamalodin? Kakala fly away? Wie o wie ? Don nepotismo ? Suzy ‘sayurveda, prizon kitchen, covid hotel, polis academy expert carl graaimelia ? Maria ALm Lease , jeremy gate, shell fiasco, graai grote grond weg? Errol cova wereldreiziger? Wiels maffia, curhuis, SSC margit? , godett mafia, werner wiels mdpt?

  Jullie zijn de meest stinki ydk die er bestaan!
  Die ministers en parlementarios die echt wat over hebben voor baranka curaçao, moet nog geboren worden!

 15. Laten we eerlijk zijn, dat hele Curaçao huis levert niets op en kost bakken met geld. Het moet een consulaat voorstellen maar daar werken, dansleraren, schoonheidsspecialisten en dj’s.

  Alles wat daar vandaan gedaan zou moeten worden zoals het aantrekken van investeerders en promoten van het eiland kan net zo goed vanuit Curaçao.

 16. Wel knap van deze blokfluit leraar. Stoot binnen 3 maanden de vorige clown al van troon met onzin verhalen. Weliswaar met hulp van de familie maar toch.
  Wil ons ook nog wijsmaken dat je iemand kunt aannemen zonder dat daar een salaris tegenover staat. Als die figuur iets van media had begrepen had hij zijn broertje verboden met dergelijke onzin aan te komen.
  Beloofd nog een hoop hilariteit voor ons en Nederland de komende jaren.

 17. Uit “Vaderlandsliefde” dus. Ik ken geen enkele YDK die iets voor niets doet. We zijn juist veel te veel bezig met overal wat aan over te houden. Zijn schoonzus bracht koffie rond, wat lief van haar en zijn broer … daar is nog wat vaagheid over behalve dan dat hij plots van DJ een media expert is geworden. Hij zal nu dan dus ook wel meer krijgen en dat compenseert weer “de gratis werkzaamheden” van de schoonzus. Kom niet meer bij van het lachen, de eigen kuil graven is wel erg makkelijk bij dit soort figuren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties