29 C
Willemstad
• dinsdag 30 november 2021 17:33

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Drie coronadoden in het CMC

Persbureau Curacao

Het totaal aantal actieve cases is nu 61, een meer dan dinsdag.

Drie coronapatiënten op de intensive care van het CMC zijn vandaag overleden aan de gevolgen van het virus. Daarmee komt het totaal aantal doden op Curaçao op 168 mensen.

Er liggen nu nog negentien patiënten in het ziekenhuis met Covid19, van wie negen op de intensive care.

Delta

Eerder maakte het ziekenhuis bekend dat bijna 94 procent van de patiënten die de afgelopen twee maanden zijn opgenomen in het CMC niet gevaccineerd zijn waren. Daarmee legt de groep ongevaccineerden zware druk op de zorg.

Vandaag

- Advertentie -

Vandaag werden 34 nieuwe coronacases geregistreerd op een totaal van bijna 1800 testen. De testratio komt daarmee op bijna twee procent. Iets hoger dan de afgelopen dagen.

48 patiënten mochten uit isolatie komen. Een deel daarvan is nog niet beter en moet revalideren. Het aantal besmette mensen dat nog in isolatie zit bedraagt 334. Dat is 17 minder dan gisteren.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

 1. Hoge aantal doden onder Arubaanse gevaccineerden in ziekenhuis baart zorgen

  Augustus 2021

  Volgens Koolman kan een rol spelen dat Aruba bijna uitsluitend het vaccin Pfizer/BioNTech heeft gekregen en andere landen een combinatie van verschillende vaccins. “We denken ook aan onderliggende ziekten. Maar als je Aruba vergelijkt met Curaçao dan zit daar niet veel verschil in, terwijl daar het aantal doden onder gevaccineerden dus niet zo hoog is als hier. Onderzoek moet meer duidelijkheid geven.”

  https://koninkrijk.nu/2021/08/26/hoge-aantal-doden-onder-arubaanse-gevaccineerden-in-ziekenhuis-baart-zorgen/

 2. Het lijkt de laatste tijd alsof iedereen die met Covid in het CMC is opgenomen, dood gaat. Nou is bekend dat CMC in geldnood zit dus de vraag is of dat de oorzaak is.

  In andere landen met minder “state of the art” ziekenhuizen lukt het wel om mensen met obesitas en diabetes van Covid te genezen.

  In dit soort gevallen missen we toch de publiciteit geile Huurman sinds hij weg is gaat alles goed in het CMC volgens Sirving Kely.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Extra | Journaal 30 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Inspectie Volksgezondheid verbijsterd door opiniestuk Jan Huurman

De Inspectie voor de Volksgezondheid Curaçao heeft met verbijstering kennisgenomen van de publicaties van oud Inspecteur Generaal en oud Inspecteur van Volksgezondheid Jan Huurman. De Inspectie noemt...

Nu.cw | CIBC FirstCaribbean’s doneert 28.000 gulden aan stichting Prinses Wilhelmina

De opbrengsten van de Walk for the Cure is door CIBC FirstCaribbean’s gedoneerd aan Stichting Prinses Wilhelmina Fonds. Het fonds zet zich in voor de strijd tegen...

PBC | Minder kerstverlichting door financiële moeilijkheden Aqualectra

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Omdat Aqualectra het financieel moeilijk heeft, zal het nutsbedrijf minder kerstverlichting verzorgen in de binnenstad, zo schrijft het Antilliaans Dagblad. Maar de jaarlijkse kerstboom...

PBC | Help, Julies zorgcentrum moet verhuizen

Persbureau Curacao Julie’s zorgcentrum moet verhuizen. De staat van het huidige gebouw is zo slecht dat vijf oudjes die er verblijven eigenlijk geen menswaardig bestaan meer kunnen hebben....

PBC | Algemeen Pensioenfonds Curaçao organiseert kennissessie over pensioenhervorming

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Het Algemeen Pensioenfonds van Curaçao (APC) heeft onlangs in de aula van de University of Curaçao (UoC) een kennissessie gehouden over hervorming van het pensioenstelsel. Hoogleraar...
- Advertentie -