28 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties

NU | Situatie op Curaçao lijkt te verbeteren: aantal besmettingen fors afgenomen

Ook het aantal coronapatiënten dat is opgenomen in het ziekenhuis daalt | ANP
Op Curaçao is er sprake van een forse daling van het aantal geregistreerde coronapatiënten. De overheid maakte dinsdagavond (lokale tijd) bekend dat er nog zevenhonderd geregistreerde besmettingen op het eiland zijn. Een week geleden waren dat er 2.268, een week daarvoor nog 4.167.

Ook het aantal coronapatiënten dat is opgenomen in het ziekenhuis daalt. Dinsdag lagen er 60 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 29 op de intensive care (ic). Twee weken daarvoor lagen er nog 109 coronapatiënten in het ziekenhuis.

Eind maart nam het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis plots enorm toe. De premier van het eiland noemde situatie destijds “heel ernstig”.

De toename had vooral te maken met de verspreiding van de Britse coronavirusvariant en leidde onder meer tot de komst van medisch personeel uit Nederland. Dat was hard nodig, want op het hoogtepunt lagen op 6 april 131 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie 41 op de ic. In het CMC-ziekenhuis op Curaçao zijn in totaal zo’n driehonderd bedden.

Ondanks dat het aantal besmettingen is afgenomen, nam het aantal sterfgevallen flink toe. Op 27 maart waren er in totaal 30 mensen overleden, een maand later is dat aantal opgelopen naar 107.

Het aantal mensen dat gevaccineerd is op het eiland is de laatste weken fors gestegen. Tot nu toe hebben 70.000 mensen een prik gehad, van wie bijna 20.000 ook al een tweede vaccin hebben gehad.

De Curaçaose overheid roept de mensen sinds enkele weken actief op zich te laten vaccineren, om op die manier het coronavirus te bestrijden. Het streven is 106.000 mensen twee keer te vaccineren, dat is 85 procent van de volwassen bevolking.

Bron: NU.nl 

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...