27.6 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 13:46

Laatste reacties

- Advertentie -

NU | Curaçao van Kluivert mag door corona-uitbraak niet meedoen aan Gold Cup

Curaçao zou de Gold Cup zaterdag openen met een wedstrijd tegen El Salvador in het Amerikaanse Frisco | ANP

De nationale voetbalploeg van Curaçao heeft zich op het laatste moment teruggetrokken uit de Gold Cup. Enkele spelers en stafleden van de ploeg van interim-bondscoach Patrick Kluivert bleken besmet met het coronavirus.

Ook veel negatief geteste spelers moesten in quarantaine, waardoor Kluivert geen representatief team meer kon opstellen. Daarop besloot de CONCACAF in samenspraak met de voetbalbond van Curaçao om de ploeg uit het toernooi te halen.

“We hebben er alles aan gedaan om een oplossing te vinden en ervoor te zorgen dat Curaçao mee zou kunnen doen. Maar de gezondheid van de spelers en de staf van alle deelnemers is voor ons een prioriteit”, schrijft de CONCACAF in een verklaring.

Curaçao zou de Gold Cup zaterdag openen met een wedstrijd tegen El Salvador in het Amerikaanse Frisco. De ploeg van Kluivert wordt op het toernooi voor landen uit Noord-Amerika, Centraal-Amerika en het Caribisch gebied in groep A vervangen door Guatemala.

- Advertentie -

De 45-jarige Kluivert werd in mei aangesteld als interim-bondscoach van Curaçao nadat Guus Hiddink besmet was geraakt met het coronavirus. Hiddink, die eind augustus vorig jaar werd aangesteld als bondscoach, is nog herstellende.

Bij de vorige editie van de Gold Cup in 2019 reikte Curaçao nog tot de kwartfinales. De Verenigde Staten voorkwamen dat de ploeg van toenmalig bondscoach Remko Bicentini zich bij de laatste vier voegde.

Bron: NU.nl

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. @Jan: kans op vals positief meer dan 2 weken na vaccinatie met een zelftest is 3,2%.

  Kans op vals positief meer dan 2 weken na vaccinatie met een PCR test is 0,8%
  Ik neem een dat hier PCR tests zijn uitgevoerd.

  Als die spelers gevaccineerd zijn en je krijgt 6 vals positieve tests op een groep van 20 met een kans van 0,8% dan mag je zelf de rekensom met falculteiten en zo gaan doen. Daar heb ik geen zin in. Maar een grove schatting is dat die kans kleiner is dan 1 op 1.000.000.

  Dus nogaals: had je maar gevaccineerd, dan was het nu met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid geen probleem geweest.
  Vals positief of niet.

  Capice Janneman?

 2. Zwitsal denkt nog steeds dat gevaccineerden niet positief kunnen testen, wat een achterlijk land blijft het toch dat Curacao, ga je billetjes wassen!

 3. Slordig, uiterst slordig,
  Geen wonder dat we iedere dag eigenlijk teveel geïnfecteerde personen hebben, waarvan er ook geïmporteerde zijn. Vandaag weer 9!
  Uiterst vreemd eigenlijk dat er geen enkele reactie van Staten noch regering komt.
  Wat een circus artiesten zeg.

 4. Prima. Dit is de straf voor/van alle niet gevaccineerden (spelers en fans).

  Had 2 maanden geleden je spuitjes gehaald. Dan was dit geen issue geweest en hadden ze gewoon kunnen spelen/kijken.

  “Ze” hebben het nu wel mooi verkloot voor diegene die wel hun spuitjes hebben gehaald.

  Bedankt egoisten.

 5. Ik had al eerder vermeld, dat auto doder cq racemonster Kluivert geen wedstrijd zou winnen met dit bij elkaar geraapt zooitje elftal van curacrim, maar voor Kluivert stinkt er geen geld al stinkt het naar een lijken lucht waar een paar mensen nog tot hun dood last van zullen houden. Hoe zit het eigenlijk met geldwolf Hiddink is hij na maanden nog steeds ziek van zijn verzonnen corona-19 ziekte, hoorde dat Hiddink nu samen met Kluivert bezig zijn een lucht elftal in elkaar aan het zetten zijn , waar mee zij in het aankomende WK kunnen mee doen ???. Kom er maar in Mano cq Drekkie.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Opinie | ‘Inspecteur Keli is een gevaar voor de volksgezondheid van Curaçao’

Opinie | Jan Huurman, arts en voormalig Inspecteur-generaal Volksgezondheid Curaçao   Het recente vonnis naar aanleiding van een klacht en een eis over het handelen van chirurg Misset legt...

ParadiseFM | Staten eisen aanwezigheid president Centrale Bank

De president van de Centrale Bank Richard Doornbosch moet de minister van Financiën assisteren in het parlement. Dat zegt regeringspartij MFK. De partij neemt het Doornbosch kwalijk...

ParadiseFM | DUO gaat niet meer naar Bonaire

Het bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) aan Bonaire gaat niet meer door. Reden daarvoor zijn de verscherpte coronamaatregelen op het eiland, aldus een verklaring. DUO...

ParadiseFM | Ferrydienst tussen Bovenwindse eilanden start definitief op 1 december

De veerdienst tussen de eilanden Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten gaat definitief vanaf begin december varen. De inhuldiging wordt op 28 november gevierd. Zo maken de...

ParadiseFM | Cuco Martina tekent contract bij Go Ahead Eagles

De Curaçaose aanvoerder Cuco Martina heeft een contract tot het eind van dit seizoen getekend bij de Go Ahead Eagles. De afgelopen week was de 32-jarige Martina...

NTR | Meer maatregelen op Bonaire: ‘de besmettingen stijgen nog steeds’

Marit Severijnse KRALENDIJK – “De covid-19 besmettingen stijgen nog steeds op ons eiland’’, aldus gezaghebber Edison Rijna tijdens een persconferentie donderdag. Daar werd aangekondigd dat er vanaf 27...
- Advertentie -