27 C
Willemstad
• maandag 8 augustus 2022

Laatste reacties

NU | Curaçao uitgeschakeld in WK-kwalificatie door gelijkspel tegen Panama

Foto FFK

De WK-droom van Curaçao is definitief voorbij. De ploeg van het Caribische eiland speelde dinsdagavond (lokale tijd) met 0-0 gelijk tegen Panama, dat het heenduel met 2-1 gewonnen had.

Curaçao, dat nog nooit actief was op een WK, was vlak voor tijd nog dicht bij de bevrijdende treffer. Invaller Anthony van den Hurk schoot op de lat.

Eerder in de tweede helft had de Curaçaose doelman Eloy Room zijn ploeg op de been gehouden door een penalty van Panama te keren.

De ploeg werd opnieuw geleid door interim-trainer Patrick Kluivert. Bondscoach Guus Hiddink, die herstellende is van een corona-infectie, sprak zijn ploeg voor de wedstrijd nog toe met een videoboodschap.

Ook Canada en El Salvador houden hoop op WK

Behalve Panama wisten dinsdag ook El Salvador en Canada zich te plaatsen voor de derde voorronde van de WK-kwalificatie in Noord- en Midden-Amerika. De Canadezen waren in de eerste voorronde nog te sterk voor Suriname.

In de derde en laatste kwalificatieronde stromen sterke landen als Mexico, de Verenigde Staten en Costa Rica in en worden de tickets voor het WK in Qatar verdeeld.

Bron: NU.nl

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Sinds dat Kluivert nog nooit spijt heeft getoond na zijn doden mans rit en zelfs te beroerd was om de getroffen familie een rouwkaart te sturen ligt er bij hem een smet op zijn doen en laten, alles wat hij in handen krijgt mislukt, de Heer is niet met hem.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...