28 C
Willemstad
• maandag 5 december 2022

Extra | Journaal 2 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, December 1, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, November 30, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 30 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

CN | 1xBet dichterbij officieel faillissement

Met PG advies | Eric Mertens - CasinoNieuws.nl Ruim een jaar geleden werd online goksite 1xBet failliet verklaard door een rechter op Curaçao. Het bedrijf ging in beroep...

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Nu.cw | Rhuggenaath vreest voor snelle escalatie besmettingen en mensenlevens

Als ervaringsdeskundige weet Rhuggenaath waar hij over praat

Voormalig premier Eugene Rhuggenaath maakt zich zorgen over de oplopende besmettingscijfers. “Een avondklok zou zeer op zijn plaats zijn en in gesprek gaan met werkgevers helpt ook.” De politicus zegt in antwoord op vragen van NU.cw nog niet te vinden dat met mensenlevens wordt gespeeld, maar hij vreest echter voor een snelle escalatie van de besmettingen.

Als ervaringsdeskundige weet Rhuggenaath waar hij over praat. Hij was vanaf het begin van de pandemie, in maart 2020, als premier betrokken bij de aanpak ervan. “Ik zou tenminste de avondklok vervroegen. Dat houdt niet alleen mensen van de straat af, maar maakt het ook minder gunstig om (underground) parties te organiseren”, aldus de PAR-leider.

Daarnaast zou Rhuggenaath meer in gesprek gaan met werkgevers en controles bij bedrijven intensiveren. Ook is hij voorstander van een veel agressievere campagne onder jongeren om zich te laten vaccineren.

Rhuggenaath maakt wel een voorbehoud bij zijn ongevraagde advies. Hij doet zijn uitlatingen zonder data en analyse ter beschikking te hebben. Hij benadrukt zijn uitlatingen met goede bedoelingen te doen.

Volgens de politicus wordt er door de huidige regering nog niet met mensenlevens gespeeld, maar er worden wel risico’s genomen. “Het kan snel escaleren en de vraag is of we dan genoeg voorbereid zijn. Dan is op het spel zetten van mensenlevens wel een consequentie.”

Op de vraag waarom we ons zorgen zouden maken nu het aantal opnames in het Curaçao Medical Center (CMC) vooralsnog mee lijkt te vallen, antwoordt de voormalig premier dat niet alleen daarnaar gekeken moet worden. De sociaal-economische impact moet niet vergeten worden.

“Denk aan mensen die niet naar hun werk kunnen omdat ze thuis in quarantaine zitten, inclusief mensen in de zorg, het onderwijs en de openbare orde; dus het kan ‘disruptive’ zijn. Maatregelen of niet, we moeten altijd rekening houden met deze balans”, aldus Rhuggenaath.

Daarnaast heerst volgens de voormalig premier de gedachte dat zo lang er geen druk is op het CMC we geen maatregelen hoeven te nemen. “Dat is deels waar. CMC heeft echter niet de extra capaciteit als voorheen (qua personeel, red.)”, zegt Rhuggenaath.

Tot slot vindt Rhuggenaath het onbegrijpelijk dat zelftesten niet beschikbaar zijn of verkocht mogen worden op Curaçao. Wereldwijd wordt de zelftest massaal ingezet. Ze zijn vrij verkrijgbaar in drogisterijen en worden zelfs gratis verstrekt op scholen of vliegvelden. Curaçao lijkt één van de weinig landen waar dit niet is toegestaan.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

21 reacties

 1. Goh @Loes. Ook op oudejaarsavond is je egoistische narcisme alleen maar verder toegenomen. Waar @Limoen en de andere trollen hier tenminste nog een poging doet om te begrijpen wat een vooraanstaand wetenschappelijk instituut met kennis van zaken bedoelt te zeggen kom jij niet verder dan het herhalen van de holle phrasen die je waarschijnlijk door je sponsor worden ingefluisterd. Dat je op deze manier probeert om voor een klein beetje geld je eigen volk erin te luizen is schokkend en ronduit crimineel.

 2. Het zou echt dit forum sieren als er meer wap subjecten, en dat zijn er nogal wat die steeds oppoppen, een tijd gebanned zouden kunnen worden. Deze subjecten krijgen nl op geen enkel forum een kans hun bs te ventileren.
  Echt jammer deze woord vervuilers.

 3. Al die officiële instituten die leven op overheid subsidies blaten politiek na en Fish het enige wat je artikeltje zegt is dat ze aanbevelen om zich in te enten. En dat wat beschikbaar is goed zou werken.
  Ja tuurlijk. Het laatste wat ze nu willen zeggen is dat het dus niet goed werkt… Booster en prik 4 tot 6 heb je die al ?

  Ruggenat moet beter weten dat Avondklokken helpen niet. Hij heeft er uitgebreid mee geëxperimenteerd. 70+% wordt thuis besmet. En niet buiten in de wind bij een snack.
  De supermarkt en werk, slecht geventileerde ruimtes… Recirculatie airco omgevingen. CMC… Waar de hele bende lekker dicht op elkaar op de verpleging posten pizza loopt te vreten.

  (90% op de IC zijn geen niet vaxers. in nl is dat meer dan 60%
  Toeristen brachten geen besmettingen die moeten met pcr komen, gevaccineerde Cedula houders die mochten zo doorlopen. USA shoppers.

  Ja vaccins hebben risico’s net zoals eerder griepvaccinaties en anti suiker diabeet medicatie je gevoeliger maakt. En verplicht vaccineren moet je zelf weten. Verbied anders ook roken alcohol en te veel fout vreten. En o ja.. asbest op Curacao, het hele eilandje ligt vol.
  Ja Omikron is een stuk milder. Dat is nu aan alle kanten bevestigd. Of het besmettelijker is kan je weer niet zeggen dat is omdat de bestaande vaccins niet goed er tegen werken. Dus je kan niet zeggen of het besmettelijker is alleen wel dat je het dus weer een keer kan krijgen. Net als griep.
  Maar zelfs dan nog In NL blijven de hospitaal cijfers al 3 weken zakken met vaak meer dan honderd per dag.
  Terwijl positieve testen weer groeien.

  Die “groeps immuminiteit” is al lang bereikt, In nl heeft 40+% het al gehad. 80+ procent heeft vaccinaties
  En dan is er nog de groep die het nooit zal krijgen.
  Daarom zoveel gevaccineerde op de IC omdat door de huan versie vaccinaties de versies die anders zijn nu overleven.
  Tuurlijk voor de risico groepen vaccineer je en booster je en haal elke 3 maanden een prik.

  Maar kinderen vaccineren blijft volslagen onzin en wederom maak je dingen gevaarlijker, net als met antibiotica je houd de resistente versie over. En de groep die overlijd… 90% ouder dan 70 waarbij de absolute percentage gewoon niet in de top 10 doodsoorzaken zit. Ergens rond de 8% nu en dat zakt ook.

  Die oudjes moeten eens leren dat vaccinatie voor je zelf is niet om besmettingen te voorkomen. En ja ouderdom komt met kwalen. Nogmaals de jeugd wordt kapot gemaakt. En die moeten er voor zorgen dat de wereld verder draait. Nou die wordt nu geleerd dat egocentrische oudjes belangrijker zijn. Geweldig voorbeeld.
  Maar ja volgens jaar weer het zelfde verhaal net als griep, wat er ook gewoon is op Curaçao en waar de sterfte cijfers intussen vergelijkbaar zijn geworden.

  Iedereen hier een voorspoediger 2022 toegewenst voor jou familie en andere geliefden.

 4. Woehaa @Luma, nu val je echt gigantisch door de mand. Creatief shoppen uit datasetjes, vervolgens zelf op een kleuterschool wijze statistiek interpreteren, en dan een officiele link eraan hangen alsof je die conclusies daaruit hebt gehaald. Nee hoor, daar kan je je seniele medewappies misschien mee bedriegen, maar daar trapt hier echt helemaal niemand in. Hieronder de werkelijke conclusie uit het meestrecente tagesbericht van het Robert Koch Instituut:

  ‘ Es wird insbesondere den noch nicht grundimmunisierten Personen dringend empfohlen, sich gegen COVID-19 impfen zu lassen und hierbei auf einen vollständigen Impfschutz zu achten. Bereits vollständig Geimpfte sollten gemäß STIKO-Empfehlungen die Möglichkeit der Auffrischimpfung (Boosterimpfung) nutzen. Für die Senkung der Neuinfektionen, den Schutz der Risikogruppen und die Minimierung schwerer Erkrankungen und Todesfälle ist die Impfung der Bevölkerung von zentraler Bedeutung. Alle Impfstoffe, die aktuell in Deutschland zur Verfügung stehen, schützen nach derzeitigen Erkenntnissen bei vollständiger Impfung sehr gut vor einer schweren Erkrankung; die Wirksamkeit der einzelnen Impfstoffe gegen die Omikronvariante ist noch nicht endgültig zu beurteilen. Die mRNA-Impfstoffe sind mittlerweile für Personen ab 5 bzw. 12 Jahren zugelassen. Noch immer sind allerdings viele Menschen nicht gegen COVID-19 geimpft. Daher ist es ist wichtig, dass barrierefreie und aufsuchende Impfangebote gemacht werden, und dass sich möglichst viele Menschen impfen lassen.‘

 5. Ach heer lionfish , liever het verstand van een garnaal dan een leeghoofd dat ook geen Duits kan lezen en niet weet waar hij zoeken moet. Hierbij Uit het RKI in het Duits en voor u alvast uitgerekend Klinisch-epidemiologische Daten Zu den im Meldesystem vorliegenden Omikronfällen sind zum Teil Zusatzinformationen bekannt. Für 6.788 Fälle wurden Angaben zu den Symptomen übermittelt, es wurden überwiegend keine oder milde Symptome angegeben. Am häufigsten wurde von Patientinnen und Patienten mit Symptomen Schnupfen (54 %), Husten (57 %) und Halsschmerzen (39 %) genannt. 124 Patientinnen und Patienten wurden hospitalisiert, vier Person sind verstorben. Für 543 (5 %) Fälle wurde eine Exposition im Ausland angegeben. 186 Patientinnen und Patienten waren ungeimpft, 4.020 waren vollständig geimpft, von diesen wurde für 1.137 eine Auffrischimpfung angegeben. Auf Basis der übermittelten Daten wurden unter allen übermittelten Omikron-Infektionen 148 Reinfektionen ermittelt, zu keiner der von Reinfektion betroffenen Person wurden Vorerkrankungen übermittelt. Abbildung 9 zeigt die Verteilung der bisher übermittelten Omikronfälle in Deutschland. In allen Bundesländern wurden Omikronfälle nachgewiesen. Empfehlungen und Maßnahmen in Deutschland Dokumente und Informationen zu Empfehlungen und Maßnahmen finden sie unter: http://www.rki.de/covid-19
  – 4020, ergo 95,58 % vollständig Geimpfte (1137 davon geboostert) – 186 Ungeimpfte (4,42 %)

 6. @Luma, je bent opnieuw nepnieuws van je mede wappies aan het doorsturen. Er klopt helemaal niets van je gezever. Zelfs op deze rots is dat strafbaar en crimineel. Kijk zelf eens op de site van het robert koch instituut voordat je papagaai speelt. Hoe dom kan je zijn?

 7. Jezus, nog een keer;
  Gevaccineerd zijn is geen garantie dat je niet besmet wordt. Sterker nog vaccinatie beschermt niet tegen besmetting.
  Vaccinatie zorgt ervoor dat het afweersysteem sneller kan reageren waardoor de kans op ernstige gevolgen kleiner wordt.

 8. Onschadelijk hen ik niet gezegd maar de hoeveelheid symptomen zijn mild.
  Het aantal opnames/doden tegen de hoeveelheid besmettingen is laager als met de andere varianten

 9. Deze man had nog de gore moed om bij de eerste tranche uit Nederland, samen met die rare vrouw van de Bank, Daisy Carolus, 16 miljoen voor consultants te vragen.

 10. @luma. Jou onsamenhangend geklets laat zien dat je de intelligentie van een garnaal hebt. Ook je conclusies slaan helemaal nergens op. Lees die deense publicatie nu eens serieus door en leg me dan eens uit hoe iemand die ongevaccineerd is uberhaupt een ‘ breakthrough’ unfectie kan krijgen? Nee, uit die deense publicatie blijkt dat vaccinatie nog steeds prima helpt.

  ‘Researchers found that those who received the Pfizer vaccine were an astounding 76.5% more likely to have a breakthrough infection than their unvaccinated counterparts once 90 days had passed – those who received Moderna’s were 39.3% more likely.’

 11. Vandaag weer ruim 300 besmettingen en 2 doden. Dat zijn dus mensen die binnen een week na de besmetting zijn overleden. Hoezo is dit een ongevaarlijke variant ?

 12. Ik denk het niet,
  Iedereen die besmet is, ook al krijgen ze geen symptomen, maakt antistoffen aan. Deze variant is erg besmettelijk, maar d symptomen zijn mild. Betekent dat de opnames voor gevaccineerde en voor hun die eerdere besmetting gehad hebben, mee zullen vallen.
  Anny way the guy wil niet in de staten zitten omdat Zita beter is? Waar luister je naar?

 13. De ervaringsdeskundige weet waar hij over praat.
  Wat een giller, de man die als “bewezen onderhandelaar” de vertragingstactiek heeft uitgedacht en uitgevoerd gaat in een keer een medische diagnose uitvoeren.
  Sorry maar rot op man.
  Je politiek zoog aan alle kanten, de nieuwe variant van corona; wel erg besmettelijk maar laag in effecten, kan wel eens een zegen voor de mensheid zijn.
  Wat telt zijn de opnames. Nada mas.

 14. En wanneer wordt men wakker dit zijn allemaal kat in nood streken van politiek. In het BMJ. Pandemic of the Vaccinated: Two Studies Show New Evidence that Covid-19 Vaccines “Cause MORE ILLNESS than they Prevent” – After 3 Months, Pfizer Jab Recipients are 76.5% MORE LIKELY than the Unvaxxed to Contract Covid
  Two newly released studies show that – after a brief period of moderate protection – the experimental Covid-19 vaccines actually end up causing more illness than they prevent – especially when it comes to new variants like the now-predominant, and highly-mild Omicron.
  The first study, a pre-print that was released on MedRXiv by a team of researchers in Denmark, shows that the experimental vaccines provide absolutely zero protection against Omicron beginning two months after vaccination (which they refer to as “peak” protection).
  After just three months, fully vaccinated individuals begin to experience sharp negative protection. Researchers found that those who received the Pfizer vaccine were an astounding 76.5% more likely to have a breakthrough infection than their unvaccinated counterparts once 90 days had passed – those who received Moderna’s were 39.3% more likely.

 15. Goed commentaar en interessant advies van een ervaren bestuurder. Jammer dat hij niet vermeld dat ruim 90% v d IC gevallen niet-vaxers zijn. Eigen schuld, dikke bult? Avondklok; invoeren

 16. Deze man pronk met een MBA titel en is zelfs bankier geweest maar wat ik hier lees lijkt uit een achterlijke brein te zijn ontsproten.

  Hij heeft het over controles bij bedrijven, kan een werkgever dat verplichten? Weer zo een verhaal over gratis test, straks is er totaal geen zicht meer op het aantal besmettingen en een positieve eigen test moet toch door een PCR-test gevolgd worden anders wordt het toch een chaos.

  Het probleem is dat deze proleet het ook niet weet en zomaar wat roept. Zoals altijd, als de kalf verdronken is wilt men de put dempen maar dan niet met beton maar met riet.

  Nog geen 2 maanden geleden was de CHATA en CTB trots over het aantal toeristen. Het is toch potverdorie geen hogere wiskunde om te weten dat daarna een golf volgt?

  In feite moet de hele samenleving bloeden want resort eigenaren moeten hun zaken blijven vullen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -