27.1 C
Willemstad
• woensdag 28 juli 2021 22:51

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Rechtenstudenten op bezoek bij SER

De rechtenfaculteit van het UoC biedt bachelors- en masterstudenten die gemotiveerd en talentvol zijn en bovengemiddeld presteren een aanvullend programma naast de reguliere universitaire opleiding.

Studenten van het ‘honors program’ van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de University of Curaçao (UoC) hebben op 9 juli een bezoek gebracht aan de Sociaal-Economische Raad (SER). De studenten kregen informatie over de taken en werkzaamheden van het adviescollege en over de rol die de SER speelt in het beleids- en wetgevingsproces.

Behalve een presentatie, die verzorgd werd door het secretariaat van de SER, kregen de studenten een casus voorgelegd op basis van een onlangs bij de SER aanhangig gemaakt adviesverzoek van de Staten.

Het adviesverzoek heeft betrekking op een initiatiefwetsvoorstel dat beoogt door middel van een wijziging van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering een ‘small claims court’ in te voeren voor de beslechting van consumentengeschillen met een beperkt geldelijk belang (tot een bedrag van maximaal 10.000 gulden).

- Advertentie -

De stelling van de casus luidde: leidt de invoering van een ‘small claims court’ tot een betere consumentenbescherming? Naar aanleiding van deze stelling gingen de studenten met elkaar in debat, waarbij voor- en tegenargumenten werden gepresenteerd.

De kwaliteit van het debat werd door de medewerkers van het SER-secretariaat getoetst aan de hand van inhoudelijke kennis, de kwaliteit van de argumenten en standpunten en de presentatietechniek (houding, hand- en stemgebruik) van de studenten.

Het debat werd afgesloten met de afspraak dat het preadvies over bovengenoemd initiatiefwetsvoorstel, dat momenteel door het SER-secretariaat wordt voorbereid, ter beoordeling zal worden voorgelegd aan de studenten.

De rechtenfaculteit van het UoC biedt bachelors- en masterstudenten die gemotiveerd en talentvol zijn en bovengemiddeld presteren een aanvullend programma naast de reguliere universitaire opleiding.

- Advertisement -

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -