30 C
Willemstad
• zondag 26 maart 2023

PBC | Zomertijd in Nederland

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De zomertijd is dit weekend weer ingegaan in Nederland. In de nacht van zaterdag op zondag is de klok een uur vooruit gezet en...

Column Youp | Stropdas

En opeens zijn de dassen in het nieuws. Aan alle talkshowtafels verschenen dassendeskundigen om te praten over de ondermijnende dieren die de NS een enorme financiële strop...

NTR | Arubaanse Elize helpt slachtoffers aardbeving Turkije en Syrië

Melissa Stamper Bij het zien van de beelden van de aardbeving in Turkije en Syrië, wilde de 8-jarige Elize eerst zelf in een vliegtuig stappen om daar te...
- Advertentie -

NTR | Nathan gearresteerd tijdens carnaval om outfit: ‘De politie is homofoob’

John Samson Gearresteerd worden omdat je als man hakken en make-up draagt tijdens carnaval? Op Curaçao beschuldigt Nathan (28) de politie van homofobie. “Mijn vertrouwen in de politie...

PBC | Sociaal-Economische Raad Curaçao keurt nieuwe gokwet goed maar blijft kritisch

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Sociaal-Economische Raad van Curaçao heeft de nieuwe gokwet, de Landsverordening op de Kansspelen, goedgekeurd, maar blijft kritisch en pleit voor volledige transparantie. De...

PBC | Strandgangers opgelet: Portugees oorlogsschip gesignaleerd aan zuidkant van Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het Ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur waarschuwt voor de aanwezigheid van het Portugees oorlogsschip aan de zuidkant van Curaçao. Bezoekers van het strand...

PBC | CBCS: Vertraging economische groei verwacht

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Centrale Bank van Curaçao en Sint-Maarten (CBCS) voorspelt dat de economische groei in de monetaire unie in 2023 zal vertragen, vanwege een verwachte...
- Advertentie -

Nu.cw | Nederlandse regering reserveert 314 miljoen gulden voor Coho

De Nederlandse regering heeft in totaal 314 miljoen gulden gereserveerd voor de Coho van 2021 tot en met 2026.

In Den Haag werd gisteren de Rijksbegroting gepresenteerd. De gevolgen van het coronavirus zijn goed zichtbaar, ook op de Caribische landen in het Koninkrijk. De Nederlandse regering is bezig met de hervorming van Curaçao, Aruba en Sint Maarten (CAS).

Dit beïnvloedt het BES-fonds. Het kabinet benadrukt dat voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) de herstelplannen na de pandemie worden versterkt.

De situatie in 2021 is volgens het kabinet-Rutte alleen maar verder achteruitgegaan. Het toerisme is stilgevallen. Dit is de grootste inkomstenbron, waardoor de economie ook gekrompen is. Er is een stijging in de werkloosheid en armoede.

Raymon Knops blijft hameren op de voorwaarden die horen bij het verlenen van liquiditeitssteun. Maatregelen en hervormingen uit de Landspakketten moeten de veerkracht van de CAS-landen aanvullen. Het Coho zal waken over de uitwerking van de Landspakketten.

De Nederlandse regering heeft in totaal 314 miljoen gulden gereserveerd voor de Coho van 2021 tot en met 2026. Zolang de Coho er nog niet is, wordt er samengewerkt tussen Nederland en de Caribische landen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Bron: Nu.cw

Artikel delen

6 reacties

 1. Zag net op tv13 de schijnvertoning van de in huldeging van de nieuwe minister van E C Z , later stond hij met Pik onderaan de trap zijn lul verhaal te vertellen, heb geschrokken, hij is nu al zo dik als een Pad, Pik stond er met vette dikke rok nek te dringen om maar in beeld te komen, op een gegeven moment liep Pik zo langzaam de trap op dat hij alleen in beeld was en ging lachen of hij de lotto had gewonnen, nou dat lachen zal Pik & CO eerdaags wel eens kunnen vergaan als hij op 1 Oktober van Knops het bericht krijgt dat hij en zijn F&F regering er niet in zijn geslaagd de COHO afspraak te na zijn gekomen, dus zal Knops, Pik & co mededelen dat er geen geld komt uit dat slechte en vervloekte MAKAMBA land, dat zoals hij en Holle Bolle Gijs PAPIER HIER rond lopen te schreeuwen. TIP VOOR KNOPS vraag aan Holle Bolle Gijs Cooper wie die 2.9 miljoen wegen opbouw en gaten vullen zijn gebleven en in welke zakken die zijn terecht gekomen? bij Gerrit de Raaf voor straks zijn verkiezing stunt uit te halen.

 2. @ Dislect, ik lees boven in het kopstuk 314 gulden gereserveerd en late heeft de schrijver het weer over 314 Euro dat is nogal niet een verschil wie spreekt nu de waarheid of wil men het volk helemaal doldraaien.

 3. Alle huidige politici en statenleden moeten vervangen worden!
  Dan is er nog hoop!
  Pik en cooper zaten er 10 jaar geleden ook, en ze zitten er weer!
  Alleen isde situatie 10x erger!
  En het oer en oer onwetende volk denkt echt dat pik pisas omdat hij nu zit, iets gaat betekenen voor het welzijn van cur.

  Er bestaat geen groter bedrog!

 4. “Dat is onvoldoende om de begroting sluitend te maken met het huidige systeem. Laatstaan investering in economische ontwikkeling te stimuleren.”

  klopt alleen is het een kip-ei verhaal geworden: door het gebrek aan vertrouwen van Nederland in de eilanden, is Nederland niet bereidt veel geld erin te investeren, waardoor de groei afneemt, waardoor het vertrouwen ook weer afneemt. Als politici op Curacao wat zelfreflectie hadden en het beste voorhadden voor hun bevolking, gooien ze nu de handdoek in de ring, en vragen de BES constructie aan: dan krijgt de bevolking voorzieningen op Europees niveau en lever je een deel autonomie in.

 5. Even selectief lezen;
  De eilanden krijgen 314 miljoen euro in 5 jaar tijd. 62.8 miljoen euro per jaar.
  Gedeelte over 3 eilanden zeg dat Curaçao de helft krijgt 31.4 miljoen euro per jaar.
  Dat is onvoldoende om de begroting sluitend te maken met het huidige systeem. Laatstaan investering in economische ontwikkeling te stimuleren.
  Dus als er niet hervormt gaat worden kan het eiland nog 5 jaar “door sudderen”. Of er gaat rigorous hervormt worden en de economie gaat er op vooruit.
  Ik heb niet veel vertrouwen in de politiek dus gaat het sudderen worden en er maar vanuit gaan dat de regeling in wat voor vorm dan ook voortgezet gaat worden. Het gat in de begroting is weer bijna gedicht voor de eerste 5 jaar. Champagne en schouderklopjes.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -