31 C
Willemstad
• donderdag 28 oktober 2021 16:34

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Curacao Pride: ‘Hijs alsjeblieft de regenboogvlag tijdens de Pride-week’

De Curaçao Pride week vindt dit jaar plaats van 30 september tot en met 3 oktober | Persbureau Curacao

De organisatie van de Curaçao Pride roept ondernemers, stichtingen en particulieren op om tijdens de Pride-week de regenboogvlag te hijsen of via social media hun steun voor de Pride te betuigen.

De Curaçao Pride week vindt dit jaar plaats van 30 september tot en met 3 oktober. Vanaf maandag 27 september kunnen vlaggen gehesen worden.

Door de coronamaatregelen staan ​​de evenementen dit jaar op een laag pitje en daarom vraagt ​​de organisatie op deze manier steun voor gelijke rechten voor de LGBTQI-gemeenschap.

- Advertentie -

Curacao Pride: “Het is belangrijk dat we allemaal opkomen voor gelijke rechten voor alle mensen in onze samenleving. Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die tot deze doelgroep behoort, en het is niet meer van deze tijd om mensen uit te sluiten op basis van seksuele voorkeur. Door de vlag te hijsen of een statement te maken op sociale media, toon je je steun voor gelijke rechten en behandeling.

Door de jaarlijkse Curaçao Pride te organiseren en in samenwerking met andere stichtingen op het eiland bewustwording te creëren, hopen we een verandering in acceptatie en gelijkwaardigheid te bewerkstelligen.”

Tijdens de activiteiten die plaatsvinden tijdens de Prideweek worden de coronaregels, zoals aangegeven door de overheid, gehanteerd. Er is een bezoekersmaximum en men wordt verzocht zich vooraf via WhatsApp aan te melden.

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

  1. Geboren met een handicap, of het now blind, doof, down syndrome of homo is, kan men niets aan doen. Maar “normaal” is dat niet. Zulke mensen mogen ook niet afgestraft worden. Heb medelijden met ze. Hoewel wanneer ik een aanstellerige homo zie, werkt het vaak op mijn lachspieren.

  2. Ja hoor ik ga met een vlag in 7 kleuren zwaaien om aan te tonen dat ik opkom voor gelijke rechten van homos. Dat kan alleen natuurlijk met een vlag. Man, man, man wat zijn tijden veranderd zeg. Vroeger had je in elke klas wel een “gai pinda of mariku”. Who cared, hij was populair bij de dames dus we keken tegen hem op. We gingen normaal om met hem, en als die al een poffer op zijn smoel kreeg dan was het niet omdat hij “gai pinda” was maar omdat hij ruzie had met de verkeerde. Verder had je natuurlijk ook de “machoros” tja ook geen problemen mee en je wilde er geen ruzie mee krijgen haha. Maar nu opeens is het een gemargenileerde groep die het oh zo zwaar heeft. Ga in Uganda met die vlaggen zwaaien zou ik zeggen, kijk hoe snel je ernaast bungelt met een brandende autoband om je nek. In dat soort plaatsen valt winst te behalen, maar nee hoor we gaan op Curacao lopen wapperen met een vlaggetje om aan te geven hoe oh zo soledair wij zijn. Behandel die mensen zoals een ieder ander en zoek toch geen uitzonderingspositie telkens. Bah

  3. Laat die LBGTQIA en alle andere mogelijke letters van het alfabet lekker thuis in prive hun dingen doen. De rest van de wereld is er niet in geinteresseerd. Waarom moeten anders denkenden geforceerd mee “genieten” ? Het is gewoon walgelijk hoe dat soort mensen zich in het openbaar aanstellen.

  4. Het lijkt alsof die homo’s gewoon elke jaar zin in een feestje hebben en daarna dronken met elkaar in bed duiken.

    “het is niet meer van deze tijd om mensen uit te sluiten op basis van seksuele voorkeur.” Gebeurt dit wel, hier op Curaçao? Moeten homo’s niet juist vieren dat ze hier niet zoals in een land als Oeganda vervolg en vermoord worden?

    Volgens de bijbel mag geslachtsgemeenschap alleen gebeuren met de bedoeling van voortplanting. Weet niet of er straf op staat want ik heb vaker betaalde seks met vrouwen gehad en soms tot twee tegelijk maar God heeft mij ondanks dat nooit in de steek gelaten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Telegraaf | Douane vindt 930 kilo cocaïne tussen gebruikt frituurvet uit Curaçao

Rotterdam - De douane heeft vorige week donderdag tijdens een controle in de Rotterdamse haven 930 kilo cocaïne onderschept. De drugs zijn ruim 69 miljoen euro waard. De...

Democracy now! | Thursday, October 28, 2021

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tweede Kamer wil dat regering Curaçao aanspreekt op mensenrechtensituatie

Persbureau Curacao DEN HAAG – De Tweede Kamer wil dat Nederland Curaçao gaat aanspreken op mensenrechtenschendingen in de Venezolaanse vreemdelingenopvang. Dit naar aanleiding van het laatste rapport van...

PBC | Vuilnis Aruba wordt weer opgehaald

Persbureau Curacao ORANJESTAD – De vuilnisophalers van Serlimar op Aruba zijn weer aan het werk. Het ministerie van Milieuzaken is met geld over de brug gekomen. Het personeel...

PBC | Nieuwe gedragscode financiële sector Curacao in ontwikkeling

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft een nieuwe corporate governance code voor de financiële sector opgesteld. Daarmee worden de rollen en...
- Advertentie -