24.9 C
Willemstad
• zondag 29 januari 2023

Telegraaf | Amalia op Bonaire: luisteren, poseren en zwaaien als een prinses

Wouter de Winther Het is nog even wennen voor prinses Amalia, maar de eerste dag van haar bezoek aan het Caribisch deel van het koninkrijk verloopt volgens plan....

PBC | Raynor Lauffer is Rey di Tumba 2023

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De nieuwe Tumbakoning van Curaçao is Raey Lauffer. Zijn Tumba ‘Kaminda tin huma, tin kandela’, waar rook is, is vuur bracht het publiek in...

PBC | Kabinet Pisas schrapt belastingaanslagen van 2017 en eerder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belastingaanslagen ouder dan vijf jaar gaan de prullenbak in. Dat heeft het kabinet van Curaçao besloten. Minister Silvania van Financiën heeft het decreet daartoe...
- Advertentie -

PBC | Uitbreiding van de Caribische kustwacht: meer bescherming voor de eilanden

Persbureau Curacao DEN HAAG – De Kustwacht zal groeien en zich ontwikkelen tot een 24/7 opererende instantie. Dit staat in het Jaarplan 2023 Kustwacht Caribisch gebied dat minister...

PBC | Intensive care CMC ligt vol, ziekenhuis roept bewoners op voorzichtig te doen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De intensive care van het Curaçao Medical Center ligt vol, net als de Neonatal Intensive Care, waar geen baby’s meer kunnen worden opgenomen. Ook...

NTR | Hoe koningshuisgezind is Bonaire? ‘Onvrede over situatie kan nadelig zijn voor koningshuis’

Marit Severijnse Het koningspaar en kroonprinses Amalia zijn vrijdag gestart met hun bezoek aan de zes Caribische eilanden. Hoe koningshuisgezind is Bonaire eigenlijk? Zes vragen aan cultuur-expert en...

NTR | ‘Laat de koninklijke familie maar de realiteit van Bonaire zien, niet alleen de mooie dingen!’

Nathaly Evertsz & Marit Severijnse Vandaag bezoekt de koninklijke familie Rincon, het oudste dorp van Bonaire. Veel positiefs hebben inwoners niet aan de koning te vertellen, blijkt bij...
- Advertentie -

Nu.cw | Girigorie heeft genoeg van beledigingen tegen parlementariërs en burgers


Parlementariër Quincy Girigorie (PAR) wil dat er een einde komt aan het beledigen van en het liegen over mensen. Hij zegt dit naar aanleiding van de rectificatie van parlementariër Eduard Braam (MFK) na zijn klacht bij de landsrecherche wegens smaad.

Braam beschuldigde, na de uitspraak van de rechter dat hij niet ministeriabel is, Girigiorie ervan ook ontuchtige handelingen gepleegd te hebben met kinderen. Girigorie diende hierover een aanklacht in bij de landsrecherche. Afgelopen vrijdag rectificeerde Braam zijn beschuldigingen.

De klacht loopt nog bij het Openbaar Ministerie (OM), maar de rectificatie zal volgens Girigorie wel mee spelen in de uitkomst. “Ik heb ook geen belang en behoefte meer bij de verdere wettelijke vervolging van de heer Braam”, aldus Girigorie tegenover NU.cw.

“In mijn politieke carrière heb ik veel beledigingen en leugens over me heen gekregen. Op de meeste reageer ik niet omdat ik er niet teveel waarde aan wil hechten, echter bepaalde leugens zijn onacceptabel. Al helemaal als ze van een parlementariër komen”, aldus Girigorie op zijn Facebookpagina.

Hij heeft juridische bijstand gezocht zodat zijn kinderen later niet vragen waarom hij niks gedaan heeft. Maar ook staat hij voor mensen die dit soort beledigingen via sociale media hebben mee gemaakt. Hij wil dat de cultuur om elkaar in een kwaad daglicht te zetten moet stoppen.

Om dit te bereiken zegt Girigorie dat hij in gesprek wil gaan met verschillende stakeholders om een oplossing te zoeken en te zorgen voor meer bescherming tegen het fenomeen van elkaar beledigen.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. @Kaat, omdat ik een haat liefde verhouding met het eiland heb. Ik ben stapelverliefd op het eiland zelve. Het liefst woonde ik daar. Maar sommige mensen halen bij mij 1 der zeven zonden naar boven . Ik kan zeer slecht tegen onrecht.

 2. Misschien moeten de parlemdntariërs dan ook maar eens stoppen met het beledigen van de burgers met hun grenzeloze domheid en onkunde!

  Weer zo eentje die op zijn teentjes getrapt is.

 3. @tm, hoe kan het nou, dat jij deze lui zat bent, daar heb jij toch geen last van. Het lijkt er nu wel veel op dat girigorie dit afgekocht heeft.

 4. Weer zo,n omhoog gevallen laagvlieger die tijdens zijn ministerschap geen fuck , maar ook geen fuck heeft gepresteerd .
  Vreemd , heel vreemd .

 5. Parlementariërs van Curaçao, je hebt er werkelijk niets aan.
  Als ze niet met de politie vechten, bekvechten ze met elkaar. Soms meppen ze elkaar zelfs tegen de vlakte.
  Wat een bananerepubliek.
  Huidige Statenleden zijn op zijn minst onbekwaam voor dit ambt. Laat staan statenlidwaardig. maar ze trekken elke maand wel zonder blikken of blozen 18K uit de ATM van Lands kas, voor de novela die ze opvoeren!
  Zeer zuur voor het eiland en haar burgers!

 6. Ik begin meer en meer die gasten die hun onbekwame reet in Forti neerplempen zat te worden. Ze zijn erger dan kleine kinderen. De ganse dag lopen ze te liegen, bedriegen, de boel te flessen en domme dingen te verzinnen die het leven van burgers verzuurd. Zwaar incompetent maar wel chique de friemel rondreizen, en hoge vergoedingen binnenharken. Maar oh wee als iemand er wat van zegt. Dan rennen die gasten direct naar het OM. Boehoe de stoute mensen beledigen mij. Het kost hun toch niks dus om de haverklap is er wel een aangifte. Moet jij als burger eens aangifte proberen te doen, dan is men niet thuis. Dan opeens hanteerd men het opportuunbeginsel. Maar zo een domme grijnzende payaso met zijn scheve speldje op zijn revers, jaha daar moet het OM alles voor laten wijken. De parlementariers die er zitten en zaten, zijn op 1 handje na allemaal zelf al een grove belediging.

 7. Dinsdag, 15 februari 2022/20:20
  Geen enkele leugen is acceptabel. Het nu pas vinden dat beledigen moet stoppen is een beetje laat. Een Minister ( van Justitie ) heeft meer zeggingskracht en geloofwaardigheid dan een Parlementariër. Nu Parlementariër en advocaat is het zaak om de diensten van een advocaat volledig toe te passen zoals bij de eedaflegging als advocaat is beloofd zodat die rechterhand of linkerhand niet voor niets de lucht is ingegaan.

 8. Weet niet wat het is maar elke keer als ik een politicus hier hoort praten heb ik zin om het ergste scheldwoord dat het Papiamento kent die over mama gaat te gebruiken.

  Belediging van burgers? Kijk maar naar het niveau van onze ministers en parlementariërs dat is toch de grootste belediging en minachting van de Curaçaose bevolking die er kan zijn.

 9. Ik wil dat laster ophoudt maar:
  . “Ik heb ook geen belang en behoefte meer bij de verdere wettelijke vervolging van de heer Braam”,
  Laster is laster er staat, denk ik, nergens als het geen laster is als het door een staten lid wordt gedaan.
  Er staat ook nergens, denk ik, dat laster geen laster is als het op een later moment wordt “terug genomen”.
  Dus waarom wil girigorie dan nu geen vervolging meer van braam? Als je deze dingen in de toekomst wil voorkomen moet je er consequenties aan verbinden.
  Of is dit een regel die alleen geld voor burgers?
  Of wil girigorie op de stoel van de rechtbank gaan zitten en al vooraf bepalen dat not alle animals equal zijn, en some not even animals zijn?
  Diversiteit in wetgeving zeg maar.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -