27.4 C
Willemstad
• vrijdag 26 november 2021 22:14

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Gerstenbluth waarschuwt: ‘Stijging besmettingen in korte tijd nog steeds mogelijk’

Rick Hart

“De maatregelen zullen in acht moeten worden gehouden, anders zijn we binnen de kortste keren terug bij af”, zegt Gerstenbluth tegen NU.cw | Persbureau Curacao

Epidemioloog Izzy Gerstenbluth waarschuwt voor een hausse in besmettingen in korte tijd. Dinsdag en woensdag rapporteerde de afdeling Epidemiologie geen besmettingen, maar gisteren waren het er plotseling weer acht.

“De maatregelen zullen in acht moeten worden gehouden, anders zijn we binnen de kortste keren terug bij af”, zegt Gerstenbluth tegen NU.cw.

“Het virus circuleert nog. Bedenk je goed dat er ook asymptomatische dragers zijn die wel kunnen verspreiden”, aldus Gerstenbluth. “Ook import is mogelijk, echter proberen we die met de antigeentest op de derde dag na aankomst van een reiziger te ontdekken.” De Braziliaanse en Indiase variant, die intussen ook op Curaçao rondwaart, zijn op die manier ontdekt.

- Advertentie -

Van de acht besmettingen van donderdag werden er twee ontdekt via de antigeentest. Iedere reiziger uit Nederland is verplicht een negatieve coronatest te overleggen bij vertrek en na drie dagen moet een antigeentest worden ondergaan.

Het risico van een hausse van besmettingen in korte tijd blijft dus wel degelijk bestaan. “Daarom moeten we dus ook voorzichtig blijven en kan de boel niet zomaar opengegooid worden”, stelt Gerstenbluth. “Een hausse ligt op de loer met alle gevolgen van dien.”

De op Curaçao zijn door de antigeentest op de derde dag na aankomst ontdekt.

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

23 reacties

 1. On topic, wanneer is de heer Gerstennat jarig? Dan krijgt hij van mij enkele getailleerde en op maat gemaakte gestreken overhemden. Tevens krijgt hij een behandeling in een haarsalon cadeau. Hij komt dan iets geloofwaardiger over. Waarschijnlijk is hij ook bang dat binnenkort hij overbodig wordt en niet meer elke dag op tv komt. Vandaar dat hij onheil en hel en verdoemenis blijft preken. Zonder dit griepvirusje is hij niet meer van belang dus tja. En nu Ruggengraatloze loopjongen ook nog eens de kuierlatten neemt, staat hij opeens tegenover sterke leider heer Pisas. Die zal niet alles wat hem voorgekauwd is na papegaaien maar een externe expert er ook naar laten kijken. Tja en dan kan het zijn dat 1 plus 1 toch 5 is

 2. @ LaStiwz, ok nogmaals dan de meesten weten niet eens dat ze dit virusje hebben, pas als ze getest worden heeft men het door. Dus die 1.6M zijn degenen die getest zijn en in bezit van het virus. Dat zegt niks over hoeveel van hun daadwerkelijk symptomen hebben, last hebben, op het IC liggen of dood zijn gegaan. Snapt u het nu.

  En het kan dat ze nummer 3 zijn. Inmiddels gisteren weer heerlijk naar de sportschool geweest, al een paar weken zonder avondklok, de winkels zijn weer open en overal blije gezichten en mensen die genoeglijk de middenstand ondersteunen door lekker inkopen te doen. Al maanden lang zie je mensen buiten hardlopen, fietsen en rolschaatsen. Onderweg heb je van die tentjes waar je een lekker pivo kunt halen (geen Heineken maar fatsoenlijk smakend bier). En weinig die zich iets aantrekken van het panisch gezeur. Vooralsnog zie je mensen genieten. Tja hier hebben we dan ook geen Ruggengraatloze loopjongen of een clown met bloemschoenen als minister van gezondheidszorg. Wel een corrupte premier maar ach we hebben er verder geen last van. Hij is in ieder geval minder vergeetachtig dan Mark Prutser.

 3. @Tico zegt: “…nogmaals 98.7% van de mensen hebben niet eens door dat ze het bacilletje hebben opgelopen…”

  Om even de cijfers van jouw land, Tsjechië, er bij te pakken.
  Aantal inwoners: 10.726.335
  Aantal doden door corona: 29.913. Dit is 0,29% doden (die weten inderdaad niet meer dat ze corona hadden)
  Aantal gevallen (totaal) 1.653.099. Dit is 15,4% van de totale bevolking die corona heeft gehad.

  Volgens jouw merkt maar 1,3% van het totaal aantal gevallen dat ze corona hebben gehad. Dit zijn in Tsjechië dus maar 21.500 personen (van de dik anderhalf miljoen) die dit volgens jouw gemerkt hebben.

  Get a life.

  Overigens zie ik dat Tsjechie op nummer 3 van de wereld staat v.w.b. het aantal doden per 1 miljoen inwoners.
  Komt denk ik door nitwits zoals jij.

  Cijfers: https://www.worldometers.info/coronavirus/

 4. Ik ben als 42 jarige in april al gevaccineerd, overigens zonder welke klacht erna dan ook.

  Mijn tweelingzus in NL is helaas niet zo’n mazzelaar als wij hier. Te jong en het bedrijf waar zij werkt is natuurlijk afhankelijk van de overheid hoe die beslist. Alhoewel ik wel een voorstander ben van het vaccineren, wie dat wil, van KLM cabine personeel. Altijd beter dan soms 1x per week een stokje in je neus gedouwd te krijgen…

 5. @ William, nogmaals 98.7% van de mensen hebben niet eens door dat ze het bacilletje hebben opgelopen. Via de zogenaamde test komt dat naar voren en denkt men, “oh verrek ik had het niet eens door”. Ik ben zoals gezegd 1 dag wat verkouden geweest, moest toch naar de huisarts voor wat anders en meteen de test gedaan, was positief. Was met de fiets dus niemand besmet in het openbaar vervoer voordat daarover gezeurd wordt. Had mijn beksluier ook voor dus niks aan het handje. Ben twee weken braaf binnen geweest en heb niks geen last gehad. Collegas van mij hebben het spuitje gehaald en sommigen al 3 weken van de leg. Tja het kan verkeren. Vandaag zijn de sportscholen hier open gegaan trouwens dus lekker gesport.

  Oh ja voordeel van het griepvirus is dat niemand meer overlijd door een verkeersongeval, ziekte, ouderdom val van een toren of wat dan ook. Men kan alleen overlijden door dit griepje. Tenminste als ik de doemverhalen moet geloven. Nogmaals 2015 – 2016 wilde Europa met alle geweld Ebolabesmetten naar Europa halen. Een ieder die ertegen was was een pessimist, racist en wat niet meer. En nu met dit griepje moet ik opeens bang zijn? Je blijft lachen in deze gekke wereld

 6. Ik ben ook gevaccineerd, en had ook klachten. Zere arm voor dagen, ernstige vermoeidheid en hartstikke duf, overal spierpijn, lymfe knopen opgezet in keel
  Gewoon lamlendig gevoel. Geen koorts.
  De reactie die je waarschijnlijk ook krijgt als je covid op loopt.
  En wat ik al eerder had.

  De grote misconceptie van de vaccinatie is dat het het virus tegenhoudt.

  NEE.. het bereid je lichaam alleen voor dat het sneller kan reageren om het kwijt te raken.
  Dus je wordt minder ziek.
  Thats it.

  Het gaat niet weg.
  Je kan het nog steeds oplopen
  Mensen zullen positief blijven testen
  Je kan nog steeds mensen besmetten maar minder heftig. Omdat de viral load lager is.

  Maar het gevaarlijkste het zal blijven muteren.
  Maar nu zonder direct zichtbare effecten.
  Maar de kans op een heftigere variant wordt aannemelijker. En die effecten zie je precies hetzelfde met griep en die vaccinaties.
  2,1% van 15% van 10% bij ouderen met veel ouderdom en andere ziekte problemen en overgewicht is geen significantie doodsoorzaak.

  De gevolgen van overgewicht wel.

  Vaccinatie is een tijdelijke patch.

  Om Covid nu tot het enige heilige ziekte te maken en om daar 99% van de bevolking door te hinderen is waanzin.

 7. Zoals ik al zei @TM
  U bralt een hoop gebral. En verder who cares of u het spuitje ‘erin’ laat gaan of niet.
  Iedereen maakt zijn of haar eigen afwegingen.
  En fijn dat u slechts 1 dagje verkouden was.
  Dat heet mazzel hebben, helaas kunnen de vele mensen die zijn overleden en hun nabestaanden dit niet zeggen.

  Verder ga vooral door met uw ‘mening’.

 8. @Tico. Het lijkt wel of je verpleegd wordt in een kliniek voor 1 celligen. Volgens mij droom je ‘s-nachts wat je overdag wil schrijven en zeggen.
  Kortom gezwets in de ruimte.

 9. Ik ben nooit ziek, maar kreeg een week na mijn eerste vaccinatie wel allerlei vreemde klachten, pijntjes en ontstekingen.

  Het weerhoudt mij niet van mijn tweede vaccinatie, maar ergens heel ver weg heeft Tico wel een punt.

  We weten niet wat we slikken en spuiten.

  En dat ging al vaker fout, zoals met Softenon waarvan ik vrees dat de moeder van La Stiwz het geslikt heeft.

 10. @Tico zegt: “… ik heb het al gekregen. 1 dagje een beetje verkouden verder niks aan de hand…”

  Je bent mij al iets te vaak op een leugen betrapt om dat te geloven.

 11. @ William, oh is het “gebral”? Dus mijn verhaal over de nadelige bijwerkingen van het mexicaanse griep vaccin klopt niet? De verpleegsters in Engeland die nog dagelijks last hebben beelden zich het in? Liegen? Overdrijven?

  Vertrouwt u maar op de overheid, weet wel dat als het mis loopt hun niet thuis geven. Ik hoop echt dat ik het 1000 % mis heb en er geen nadelige lange termijn bijwerkingen zullen zijn door dit spuitje. Maar als we kijken hoeveel nadelige zaken er al hebben gespeeld door advies van de overheden, pas ik echt. Dit spuitje komt er NIET in bij mij in ieder geval. Ik sta het graag af aan iemand die een zwak gestel heeft en het nodig heeft.

 12. @ Dvma, ik heb het al gekregen. 1 dagje een beetje verkouden verder niks aan de hand. Ik ben dan ook geen man met obesitas die elke vreetschuur van het eiland aandoet en daarnaast liters cola naar binnen slurpt. Zo zijn er 98.7 % meer gevallen als ik die of heel lichte klachten hadden of het niet eens door hadden.

  Jankverhalen van mensen met allerlei onderliggende kwaaltjes en ongezonde leefstijl ga ik dus NIET aanhoren. Ik heb wel wat beters te doen. Zolang men met alle geweld ebola patienten over de wereld willen slepen, weiger ik de paniek rethoriek van de regeringen aan te trekken over dit griepvirusje.

 13. Ik hoop voor Tico dat hij het niet krijgt.
  Maar geef hem wel een advies om eens te gaan praten met COVID patiënten die nu al maanden gerevalideerd moeten worden en geen gewoon leven lijden.

 14. @ Pipo Dus geef je op, dan staan we straks weer heerlijk met een biertje in een bar op het strand!””. Jep dat schreeuwde men in 2018 ook bij de mexicaanse griep. Degenen die zo naief waren het prikje te halen terwijl hun kerngezond waren, zitten nog steeds met de gevolgen. Maar dezelfde schreeuwers van toen roepen van dat dat niet aan het prikje ligt. Als jij zo nodig de cijfers omhoog wil krikken neem dan 20.000 van die prikjes, je mag de mijne alvast hebben, ik hoef die rotzooi niet.

 15. Gezondheid.
  Gesrtenbloed moet eens een keer gaan erlijk worden en iets gaan toegeven.
  Hou op te roepen dof maar te denken dat je een griep type virus kan tegen houden.
  Corona was er altijd was en er ook altijd zal blijven.

  Ben je gevoelig of bang ervoor. Vaccineer je, maar wen eraan dat je dat moet blijven herhalen.
  Net als de griep prik die nu is verdwenen. Ja je kan meerdere versies corona tegelijk krijgen met influenza erbij ook nog.

  Begin nu eens aandacht te gaan geven aan het feit dat van 80% van de mensen , voornamelijk mannen, die echt ziek worden gewoon, hun grootste risico factor is dat ze veel te dik zijn. En dat bij doodsoorzaak 1 dat ook een grote wol speelt.

  Kom niet met onbenullige niks zeggende angst getallen aan.
  Ga zoeken waarom die (dikke) mensen zo ziek worden en overlijden en of de obesitas paradox theorie relevant is of niet. Als deze variant dit effect heeft kan het ook gewoon erger terug komen en zal t zeker terugkomen dat t weer opvalt. Vaccineren met een hoog muterend virus is een tijdelijk lapmiddel niet een oplossing.

  Dat die nationale obesitas is ook mede een reden is waarom wij relatief het hoogste aantal diabeten ter wereld hebben. Dat ziekenhuis had 3 keer kleiner gekund en de gezondheidszorg vele malen goedkoper als we gezond zouden eten en meer zouden bewegen. Laten we al die fastfood zaken sluiten als je echt geeft om gezondheid.

  Tuurlijk we kunnen ons ook blijven inenten tot variant xxx in een x aantal jaar anders is geworden en variant xxxx weer opstaat.
  Net zoals elke 2 jaar griep heftiger is dan het seizoen ervoor. Ja die griep die nu niet meer in de statistieken voorkomt en waar corona altijd deel van uit maakte.
  Die griep waar voornamelijk kinderen (erg) ziek door worden en ook aan overlijden.
  Maar net als stoppen met roken en drinken.

  Pas na je eerste hartaanval denk je er vaak anders over maar sommigen gewoon niet.
  Die denken dat een vaccin ze red.

  Aangevoerd door een stelletje rasegoïsten die zich leiders noemen die het gewoon niks interesseert als zij maar te eten hebben en safe zijn.
  Dat is waar de rest van de bevolking nu voor moet betalen.

 16. Heb waarschijnlijk ook corona gehad, ben twee weken goed ziek geweest en ben nu 7 weken verder en slaap nog de hele dag en voel mij net als Holle Bolle Gijs en Pik Pisas die weten ook niet meer of ze van achteren of van voren leven. Kom er maar in Drekkie/

 17. Vandaag weer 3, 1 overleden, het blijft schommelen dus.
  Worden de mensen die Corona ziek thuis liggen meegeteld of telt men ‘creatief’.,

 18. Inderdaad Pipo….De oplossing voor de bevolking lijkt nu: geen toerisme in de komende 6 maanden (zo lang duurt het nog om iedereen te vaccineren), dus geen influx van mogelijke besmettingen uit Nederland (want die brengen de nieuwe type besmettingen voort) en geen COHO (ook een besmettelijke volksziekte volgens MFK/PNP) en geen Rode Kruis-pakketten.. gaat helemaal goed komen zo….
  Alternatief: Vertrouw erop dat de toeristen hun money willen spenderen, door gevaccineerd te arriveren, getest zijn, nog eens getest worden na 3 dagen en vervolgens hun geld uitgeven op het eiland. MFK/PNP…stap over je valse trots heen en accepteer de miljoenen (zonder rente) van Nederland en voer je Landspakket uit (inclusief de bezuinigingen op het overheidsapparaat en de exorbitante salarissen). Hoe moeilijk is het om logisch te denken en ernaar te handelen.

 19. Vaccineren, vaccineren, vaccineren! Hier en in Nederland!
  80.000 nu gevaccineerd op Curacao. Perfect, maar we moeten naar 106000, heb ik begrepen.
  Dus geef je op, dan staan we straks weer heerlijk met een biertje in een bar op het strand!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Extra | Journaal 26 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thusday, November 25, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 25 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Extra | Journaal 24 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curaçaose drugskoerier op Malta aangehouden

Op Malta is een 44-jarige Curaçaose vrouw aangehouden voor drugssmokkel. Zo schrijft de Amigoe. De vrouw was via Brussel naar Malta gevlogen waar ze de drugs aan...

Democracy now! | Wednesday, November 24, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...
- Advertentie -