27 C
Willemstad
• zondag 13 juni 2021 07:13

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Eerste stap naar vaste muziekles op school

Doel van de stichting én wens van de koningin: structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied.

Curaçao heeft een eerste stap gezet op weg naar structureel muziekonderwijs in het lesprogramma op de basisscholen, zo meldt het Curaçaohuis in Den Haag in een post op Facebook.

Afgelopen dinsdag was koningin Máxima – als erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas – aanwezig bij de viering van ‘de successen van het muziekonderwijs in Zuid-Holland en Zeeland’.

Ook waarnemend directeur van het Curaçaohuis, Henco Cecilia, was daarbij namens Curaçao.

- Advertentie -

De viering was onderdeel van de campagne ‘50dagenmuziek’, ter ere van de vijftigste verjaardag van Máxima. Doel van de stichting én wens van de koningin: structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied.

In 2019 werd in Zeeland het eerste Muziekakkoord getekend, met daarin afspraken over welke organisaties zich inzetten voor structureel muziekonderwijs op alle basisscholen en hoe ze dat doen.

In de campagne afgelopen week zijn veel nieuwe afspraken gemaakt in het hele land om muziekonderwijs structureel in het lesprogramma op te nemen. Daarbij werden er diverse Muziek in de Klas-vlaggen uitgedeeld aan steden waar de eerste stappen richting structureel muziekonderwijs op de basisscholen worden gezet. Eén van die vlaggen werd ook uitgedeeld aan Curaçao.

Bron: Nu.cw 

Artikel delen

1 reactie

  1. Muziek les op school, nou daar heb ik mooie herinnering aan. Ik kan me herinneren dat wij op de middelbare school ook muziek les van een Nederlandse leraar kregen en gek genoeg zat zijn dochter ook op dezelfde school.

    Eerlijk gezegd kon ons jongens de muziekles geen moer schelen, de meesten van ons hadden alleen maar tweeën en drieën voor muziekles. Maar toch heeft deze docent muziekles ons leven verandert en de meeste van ons zullen hem eeuwig dankbaar zijn.

    Het kwam niet door de muziek les natuurlijk maar meer door zijn dochter, als Nederlands meisje was ze als het de seksuele moraal betrof ver vooruit dan de meeste van ons die nooit buiten de kleine Curaçao zijn geweest.

    Dit meisje was slecht echt behoorlijk slecht in de exacte vakken maar had altijd negens en tienen voor muziek. Mijn leven is toen voor goed verandert toen deze docent muziek mij vroeg om zijn dochter thuis wiskunde bijles te geven in ruil voor muziek les.

    Nou, met mijn muziek is het nooit wat geworden maar laten we het zo zeggen, ik kon toen niet wachten om mijn middelbare school af te maken om naar Nederland af te reizen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Volkskrant | Pieter Omtzigt zegt lidmaatschap CDA op, behoudt zetel in Tweede Kamer

Frank Hendrickx Kamerlid Pieter Omtzigt verlaat het CDA. De econometrist is tot de conclusie gekomen dat hij niet meer verder kan binnen de partij doordat afgelopen week een...

NTR | ‘Slavenbegraafplaats Sint-Eustatius moet gedenkplaats worden’

Tim van Dijk ORANJESTAD – De onlangs ontdekte begraafplaats van slaafgemaakten op Sint-Eustatius is niet alleen een internationale archeologische vondst, maar is ook van grote waarde voor de...

DH | Man held in Statia while dealing drugs

ST. EUSTATIUS--On Sunday, June 6, the 31-year-old man L.M.M. was arrested in St. Eustatius due to a violation of the Opium Act BES. The suspect was...

Ingezonden | De brede maatschappelijke discussie over wel of geen erfpachtrecht aan CORC

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Optimisme over herstel toerisme Aruba

Oranjestad - Het ziet ernaar uit dat het tweede kwartaal van dit jaar afsluit met een herstel van het verblijfstoerisme van 72 procent ten opzichte van topjaar...

AntilliaansDagblad | ‘Te veel kwetsbare jongeren’

Willemstad - Op Curaçao is 17 tot 23 procent van de jongeren tussen de 15 en 24 jaar noch werkend, noch een opleiding volgend. Het gaat om de...
- Advertentie -