29 C
Willemstad
• donderdag 18 juli 2024 03:11

Nu.cw | Einde tijdperk: toren Plaza Hotel wordt afgebroken

De toren van het voormalige Plaza Hotel zal worden gesloopt. Het nieuwe Waterfort Plaza moet de binnenstad van Punda nieuw leven in gaan blazen. Het algemeen pensioenfonds en partner HPC presenteerde donderdag de ontwikkelingen van het project.

Het project bevat onder andere appartementen, horecagelegenheden en een cultureel centrum. Volgens Akkerhuis zou de komst van Waterfort Plaza een grote ommekeer kunnen betekenen voor het leeglopende Punda.

Zodra de vergunningen verleend zijn starten de partners met de bouw, die vanwege de sloop van het huidige gebouw zo’n twee tot drie jaar in beslag zal nemen.

Bron: Nu.cw

10 reacties

 1. @shimaruku: financiële instellingen op Curaçao zijn ook gedwongen om 60% lokaal te beleggen dus ze ontkomen er ook niet aan. Het is wel de vraag of dit project (wat je zelf aangeeft nogal ambitieus is) niet te veel risico inhoudt.
  Eens met de comments van William dat de dekkingsgraad dusdanig laag is dat apc weinig tegenslag kan verdragen

 2. Een pensioenfonds heeft ook als plicht/taak te investeren in het land waar ze haar inleg ontvangt, vanwege werkgelegenheid verbeteren, economie versterken en uiteindelijk versterkt ze zo ook haar eigen bestaan.
  Dat het ontwerp niet veel goeds voorspelt is iets anders Op de maquette zie ik zes(6!) kolossale blokken, die de toren moeten vervangen; het lijkt op het ontwerp van de omstreden uitbreiding bij Marichi , waar ook al van die lompe blokken geprojecteerd werden. In plaats van ” de cultureel historische waarde van de toren( uit 1970!)bij externe experts te toetsen” zou deze architect beter zijn ontwerp eens toetsen bij onafhankelijke experts op het gebied van erfgoed en inplanting nieuwe gebouwen.

 3. Vastgoed is illiquide, I know. Rendement realiseren kan een tijdje duren, dus is liquiditeit een belangrijke overweging. Wat doen ze als zij geen huurder vinden, of als de huur niet wordt betaald. Regelmatig terugkerend probleem hier.
  Sommigen denken dat vastgoed minder volatiel is dan aandelen. Het gebrek aan een transparante dagwaarde betekent echter niet dat de prijs stabieler is, maar dat is moeilijker vast te stellen.
  Als pensioenfonds met je verdomd goed uitkijken met beleggen, zeker op dit eiland. Spelen met de pensioenen van ambtenaren is een gevaarlijke zaak!
  Voorbeelden te over.

  Het APC heeft nb voor een tweede jaar op een rij een tekort in de dekking van haar pensioenverplichtingen. Het tekort is zelf groter dan 2019, vgs haar jaarverslag 2020.
  In 2020 bedroeg het tekort 34 miljoen, in 2019 28 miljoen. Het beschikbaar vermogen is “wel” voldoende om de pensioenen te kunnen blijven uitbetalen. Aldus het jaarverslag.
  In een tijd dat zoveel mensen hun baan hebben verloren, dan nog zoveel bedrijven die niks afgedragen hebben, en je sort je in een Plaza avontuur, vind ik onverantwoordelijk zeker met een zoals ik eerder vermeldde dekkingsgraad van 103.
  We zullen zien wat het jaarverslag 2021 oplevert.
  Just saying.

 4. Het APC heeft maar een dekkingsgraad van 103%. Het lijk mij voor een lokale “belegger” dat dit project veel te ambitieus is.
  Just saying.

 5. Ik heb de maquette niet goed gezien maar het lijkt mij dat er na de afbraak van het huidige hotel gebouwen neergezet worden die in de verste verte niet passen in het huidige stadsbeeld.
  Fort Amsterdam, de Boogjes en de Tempel zijn historische gebouwen die niet in een omgeving dienen te staan van moderne bouw.
  Of men moet deze gebouwen aanpassen aan het stadsbeeld d.m.v. “oud” lijkende gevels.
  Er is al te veel gesjoemeld met oud Willemstad. Toeristen komen niet om moderne appartementen e.i.d. te zien.
  Dat het Plaza Hotel dient te verdwijnen is o.k. Het paste in feite ook niet in het stadsbeeld.
  Vergunning gevers, let op uw saeck.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties