26 C
Willemstad
• donderdag 24 juni 2021 02:51

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Eerste stap naar vaste muziekles op school

Doel van de stichting én wens van de koningin: structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied.

Curaçao heeft een eerste stap gezet op weg naar structureel muziekonderwijs in het lesprogramma op de basisscholen, zo meldt het Curaçaohuis in Den Haag in een post op Facebook.

Afgelopen dinsdag was koningin Máxima – als erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas – aanwezig bij de viering van ‘de successen van het muziekonderwijs in Zuid-Holland en Zeeland’.

Ook waarnemend directeur van het Curaçaohuis, Henco Cecilia, was daarbij namens Curaçao.

- Advertentie -

De viering was onderdeel van de campagne ‘50dagenmuziek’, ter ere van de vijftigste verjaardag van Máxima. Doel van de stichting én wens van de koningin: structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied.

In 2019 werd in Zeeland het eerste Muziekakkoord getekend, met daarin afspraken over welke organisaties zich inzetten voor structureel muziekonderwijs op alle basisscholen en hoe ze dat doen.

In de campagne afgelopen week zijn veel nieuwe afspraken gemaakt in het hele land om muziekonderwijs structureel in het lesprogramma op te nemen. Daarbij werden er diverse Muziek in de Klas-vlaggen uitgedeeld aan steden waar de eerste stappen richting structureel muziekonderwijs op de basisscholen worden gezet. Eén van die vlaggen werd ook uitgedeeld aan Curaçao.

Bron: Nu.cw 

Artikel delen

1 reactie

  1. Muziek les op school, nou daar heb ik mooie herinnering aan. Ik kan me herinneren dat wij op de middelbare school ook muziek les van een Nederlandse leraar kregen en gek genoeg zat zijn dochter ook op dezelfde school.

    Eerlijk gezegd kon ons jongens de muziekles geen moer schelen, de meesten van ons hadden alleen maar tweeën en drieën voor muziekles. Maar toch heeft deze docent muziekles ons leven verandert en de meeste van ons zullen hem eeuwig dankbaar zijn.

    Het kwam niet door de muziek les natuurlijk maar meer door zijn dochter, als Nederlands meisje was ze als het de seksuele moraal betrof ver vooruit dan de meeste van ons die nooit buiten de kleine Curaçao zijn geweest.

    Dit meisje was slecht echt behoorlijk slecht in de exacte vakken maar had altijd negens en tienen voor muziek. Mijn leven is toen voor goed verandert toen deze docent muziek mij vroeg om zijn dochter thuis wiskunde bijles te geven in ruil voor muziek les.

    Nou, met mijn muziek is het nooit wat geworden maar laten we het zo zeggen, ik kon toen niet wachten om mijn middelbare school af te maken om naar Nederland af te reizen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | IMF: Curaçao ontkomt niet aan COHO

Persbureau Curacao Opnieuw benadrukt het Internationaal Monetaire Fonds, IMF dat de afspraken met Nederland een ‘window of opportunity’ bieden. Een akkoord met Nederland om de nodige steun in...

Democracy now! | Wednesday, June 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Bon Bini: Judeska in da House nu ook op Curaçao te zien

De film Bon Bini: Judeska in da House is nu ook op Curaçao te zien. De film zou vorig jaar al in première gaan, maar door de...

Nu.cw | Hoekstra: ABN Amro bepaalt zelf wie haar klant is of blijft

De ABN Amro-klanten in het Caribisch deel van het Koninkrijk lijken niet veel steun te hoeven verwachten van de Nederlandse minister van Financiën, Wopke Hoekstra. Een bank...

DolfijnFM | Raymond Gradus wil ook verschuiving belasting betalen

Raymond Gradus vindt dat de overheid van Curaçao de loonkosten in de publieke sector beter moet beheersen. Ook kan er flink bezuinigd worden op de huisvestingskosten van...
- Advertentie -