27.6 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 13:55

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | ‘Bevolking begint ongehoorzaam te worden’

Het lijkt erop dat dit gedrag niet gaat veranderen | Extra

In een interview met ochtendkrant Extra laat het hoofd van de Economische Inspectie, Ronny Cornelis, weten dat tijdens controles afgelopen weekend dat het erop lijkt dat steeds meer mensen zich niet meer aan de maatregelen houden. “De bevolking wordt ongehoorzaam”, aldus Cornelis.

De inspecteur geeft als voorbeeld steeds meer mensen te zien die dansen. Op het moment dat de functionarissen bij een locatie arriveren, wordt gestopt met dansen. “Maar als de functionarissen weer weggingen, ging het feest weer vrolijk door”, zegt Cornelis.

Hetzelfde geldt voor harde muziek. Tot op heden wordt ook deze regel niet nageleefd zoals het zou moeten. Volgens Cornelis zeggen bezoekers de maatregelen niet meer te begrijpen: “De overheid wil dat we ons laten vaccineren, maar toch houden ze ons vast als gijzelaars”.

Het lijkt erop dat dit gedrag niet gaat veranderen. Cornelis: “In tegendeel, we houden er zelfs rekening mee dat het ongehoorzame gedrag zich zal gaan ontwikkelen tot verzet tegen de controles”, aldus Cornelis.

- Advertentie -

Het controle team begrijpt de gevoelens onder de bevolking. “Vooral omdat mensen zien hoe het er in andere landen aan toe gaat en maatregelen teruggedraaid worden. Desondanks moeten we ons houden aan de maatregelen van de regering, omdat de besmettingscijfers anders enorm zullen stijgen.”

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

37 reacties

 1. NB
  In m’n enthousiasme nog je naam verkeerd geschreven en uiteraard moet de volgende zin ‘je post was grappig zijn’.
  Het wordt weer vervolgd.

 2. Ik dacht ik kom in m’n lunchpauze nog even langs.
  Tjesus zeg het blijft maar doorgaan op dit bericht.
  Maar een glimlach kon ik even niet onderdrukken @LaStiwdz.
  Je postbeambte grappig,

 3. Curacao gaat nog wat beleven met burgerlijk ongehoorzaamheid.
  De toegezegde renteloze leningen uit Nederland raken op. No way dat die terug betaald worden. Kan SVB eind november het dubbele aan AOV en onderstand uitkeren zoals gebruikelijk ? Velen gaan een trieste Kerst tegemoet. Importeurs van kerstbomen en vuurwerk mogen wel hun bestellingen halveren of helemaal annuleren. December wordt een topmaand voor auto diefstallen en atrakos.
  Volgend jaar zal Curacao 2 x zoveel steun nodig hebben. Ben benieuwd of Nederland weer over de brug komt, zodat politici, topambtenaren en directies van overheids entiteiten hun luxe leventjes kunnen behouden. En de burgertjes creperen en braaf gehoorzamen.

 4. @LaStiwz, dus u weet beter dan ik dat ik een booster prik heb gekregen. Aha dat is nieuw. Dank u. En ja bedankt voor de tip betreffende faecesbook. U kunt niet zeggen dat ik geen advies ter harte neem of raad opvolgd.

  U bent dus de Glunderende Gluurder die op mijn linkedin pagina was. Nee nee ik pas niks aan hoor. Het is de waarheid.

  Maar helaas heb je niet inhoudelijk beaamt of weerlegt wat ik neerschreef in mijn post. Wel jammer want ik doe het ook voor u hoor.

 5. @Tico zegt: “…Dan over DKTP…Ik heb nooit een boostershot hoeven te halen…”

  Ik denk het wel. Alleen weet jij dat (en nog héél veel meer) niet.

  Vlak na je geboorte heb je een DKTP prik gekregen. Op 4 jarige leeftijd heb je die prik nog een keer gekregen. “…Dit is nodig omdat tegen de tijd dat een kind 4 jaar is, de afweer is afgenomen tegen deze ziekten…”
  Bron: (geen wappiesite) https://rijksvaccinatieprogramma.nl/vaccinaties/dktp#:~:text=De%20DKTP%20Difterie%2C%20kinkhoest%2C%20tetanus%2C%20polio%20vaccinatie%20wordt%20gegeven,en%20polio%20op%20peil%20blijft.

  Overigens, kun je je LinkedIn pagina even wijzigen. Je schrijft daar dat je regelmatig je ongezouten, gefundeerde, stijlloze en deskundige mening geeft op forums.
  Gefundeerd en deskundig zijn die meningen zeker niet.

 6. @Lamoenchi, doe geen moeite. Men zal de onderliggende kwalen van degenen die gestorven zijn nooit benoemen. En als ze dat al doen dan zal men zeggen dat die persoon alsnog door corona is overleden. Ook al is er naar buitengekomen dat vele mensen ten onrechte tot “corona dode” zijn gekwalificeerd, blijft men krampachtig vasthouden aan de cijfers. Een ieder die vragen stelt of met zaken komt waaruit zou moeten blijken dat zaken niet kloppen, worden in de verdoemhoek geschopt. Je zou bijna denken dat echte malloten zoals Engel en anderen op de loonlijst van de overheid staan, zodat men een ieder die vragen stelt onder zijn groep kan scharen. Want van vele malloten had men voorheen nooit gehoord, maar nu duiken ze op en krijgen volle aandacht. Ook als je kijkt hoe opeens mensen worden beticht hun wijsheid van faecesbook of youptjoep te halen, terwijl in het verleden die platformen wel als waarheidbronnen werden aangeduid (net als wikipedia trouwens wat allang niet meer onafhankelijk is), dan geeft dat te denken. Al de schreeuwers die komen met “zonder prik of maatregelen had het nu heel erg geweest” willen er niet aan dat dat niet kan kloppen. Want hoe verklaar je Haiti en veel landen in het continent Afrika, waar er geen massale doden zijn? De meeste doden zijn juist genoteerd in landen waar er “maatregelen” zijn genomen en massaal prikjes zijn gezet. Precies ook de landen waar de meeste veelvraten en ongezond levende lieden huizen. Inplaats van dat de overheden vol inzetten op een gezonde levensstijl, sluit men de eenmanszaak van het kleermakertje die dagelijks hooguit 5 mensen verspreid over de dag over de vloer krijgt, maar mogen de vreetschuren waar duizenden over elkaar heen krioelen wel open blijven. Mogen de tabakskiosken wel hun troep blijven verkopen. Mogen de drankwinkels wel hun rotzooi blijven verkopen. Kan men wel hun magnetronmaaltijden en overige vette hap bij de supermarkten kopen. Maar nee het is allemaal in het kader van gezondheid hoor. Jep en daarom wordt iemand met omvang Amparo of Cooper als gezond aangemerkt want prik in de arm, maar fitnessfanaticus Anna Bool die is levensgevaarlijk en ongezond want geen prik in de arm.

  Gelukkig worden meer mensen wakker en beginnen ze “ongehoorzaam” te worden.

 7. De meeste mensen die in het ziekenhuis belanden met Corona zijn vermoedelijk diabeten die bovendien nog andere kwalen hebben zoals hoge bloedruk en cholesterol. Corona doet hen de das om. Diabeten hoeven niet perse ook obese te zijn. Op Haiti zijn er ook veel diabeten, maar vet zijn ze niet. Daar is niemand obese. Krijgen weinig te vreten, dus zuigen maar op wat suikerriet.
  Ministerie van Gezondheid zou eens cijfers moeten laten zien van ziekenhuis Corona opnames met de gegevens van kwalen waaraan de patienten lijden.
  Dan kan men weleens een ander kijk krijgen op Covid-19 . Moet men zich laten vaccineren om anderen te beschermen ? Ik denk dat de meesten zich laten vaccineren om zichzelf te beschermen. Een gezond mens heeft die vaccinatie niet nodig en wil niet daartoe gedwongen te worden. Coronapas en polsbandje wekken weerzin op bij velen en degenen die daarop moeten controleren zullen het moeilijk krijgen.

 8. @Joep Meloen, bedankt voor uw post. Wat nu als de jongeman die omgekomen is voorheen een hard werkende jongen was die zijn centjes in de toeristen sector verdiende? Van de ene dag op de ander baan verloren, misschien wel kleine broertjes en zusjes die jammeren van de honger, wanhoop nabij, kan niks anders vinden etc. Krijgt een aanbod van een paar brothers om wat geld te verdienen, hoeft alleen auto te besturen of op de uitkijk te staan. Maakt in zijn wanhoop het besluit om het te doen. Zeg je dan nog steeds “eigen schuld dikke bult sterf maar”.

  Dan wat betreft niet geprikten op het IC en in het graf. Zoals ik stel zijn er altijd zwakkeren van gestel. In de natuur overleven die niet. Maar er zijn daarbuiten duizenden die geen centje pijn hebben. Dan over DKTP en RB. Ik heb nooit een boostershot hoeven te halen en ook nooit last gehad of het opgelopen. En de prikken verliezen na 6 maanden ook niet hun werking. En heel belangrijk de prikken hebben een deugdelijk traject gevolgd. Nu zult u wel zeggen, ja er was geld te over en fasen zijn in parallel uitgevoerd en versneld bla bla bla. Maar een normaal traject van een vaccin bedraagt 10 tot 15 jaar. Zelfs met een versnelde effectieve en kosten nog moeite sparende methode, gaat het er bij mij niet in dat je binnen een paar maanden iets tevoorschijn kunt toveren. In het meest logische geval 3 of 4 jaar, maar een paar maanden? En dan valt mij ook 1 ding op. Neem Haiti. Ik heb geen beelden gezien van massaal uitgestorven steden en opstapeling van lijken door gebrek aan het prikje. Doodsoorzaak 1 tot 100 is daar armoe, ondervoeding, ellende, ziektes, aarbevingen, ingestorte woningen en andere rampspoed. In veel landen van het continent Afrika precies hetzelfde. Rara politiepet. En toch blijven volhouden, ja als we het prikje niet hadden dan zou de ganse wereldbevolking zijn uitgestorven. Een oh zo dodelijk virus waart er rond dat de wereldbevolking is gegroeid en dat er tot nu toe wereldwijd maar 4.5 miljoen doden zijn te betreuren eraan. Zet dat even tegen de honderden miljoenen door zaken als normale griep, hongersdood, ouderdom, ongevallen etc. en dan ziet u waarom er steeds meer mensen “ongehoorzaam” worden. Mensen in ellende storten voor iets wat nog niet eens in de buurt komt van de mortaliteit van de normale griep. Tja dan ben je niet gek, maar knettergek

  Oh ja over dat jankverhaal van SVB en CMC. Lekker makkelijk voor hun om het onder de noemer “komt door corona” te gooien. Neen mijn beste komt door stupide wanbeleid.

 9. @ Tico Martina

  Ik wil je best wel even uitleggen waarom ik geen medelijden met criminelen hebben, dat is namelijk een hele simpele reden…………..zij hebben ook geen medelijden met hun slachtoffers. De slachtoffers van dit soort zware criminaliteit lopen veelal een trauma op, velen komen daar niet meer overheen, voelen zich hun hele leven onveilig.
  En waarom ? Omdat er een niet opgevoed stuk vreten geen zin heeft om te gaan leren, om te gaan werken, alleen gratis geld wil hebben en daar alle vormen van geweld voor gebruikt, zonder ook maar 1 moment aan de slachtoffers te denken.
  Dit soort figuren leven in een totaal andere maatschappij, met andere normen en waarden, met weinig respect voor het leven van anderen, laat staan voor de eigendommen van anderen.

  T.a.v. de coronadoden kan ik alleen maar zeggen dat velen van hen een normaal leven hadden, corona opliepen en kwamen te overlijden. De aanname dat het alleen maar personen met overgewicht en bejaarden betreft deel ik niet. Ik ken er genoeg die zeer zeker niet obese waren en ook niet bejaard waren. Het idee dat je van tevoren weet of je corona overleeft of niet is jouw opstelling, wellicht een manier om jezelf gerust te stellen. Ook dat dachten een groot aantal alhier, met name de huidige doden en patienten van de delta variant. Zij lieten zich opzettelijk niet inenten, want corona was immers niets, stelde niets voor of beter nog, het vaccin was volgens hen gevaarlijker.
  Het idee dat een totaal ongeschoolde op het gebied van medische wetenschap durft te beweren dat hij of zij het beter weet dan de artsen en wetenschappers zorgt er bij mij voor dat ik totaal geen medelijden heb met deze mensen. Sterker nog, zij hebben er nu voor gezorgd dat onze SVB failliet is en dat alle medische zorg zal moeten worden opgeschort.
  Wat velen echter vergeten is dat daardoor het ziekenhuis zonder inkomsten komt te zitten en de gevolgen dus vele malen verder zullen gaan. Vermoedelijk zal Nederland ook hier moeten bijspringen om onze medische zorg in leven te houden.

  En dit alles is dus veroorzaakt door mensen die zich opzettelijk niet willen laten vaccineren, maar die wel een immense belasting op de medische zorg leggen wanneer ze toch corona krijgen. Dit soort asociaal gedrag verdient geen medelijden, het verdient gewoon minachting. Deze coronapatienten hadden niet in het ziekenhuis terecht hoeven komen en hadden zeker niet hoeven te overlijden. Feit is er blijft, of je dat nu leuk vindt of niet, dat er tot op heden geen gevaccineerden op de IC zijn beland en ook niet zijn overleden. Een paar hebben tijdelijk op de Covid afdeling gelegen, doch zijn daar reeds weer weg. Alle anderen waren NIET gevaccineerd, terwijl zij daar wel de kans toe hadden.

  En natuurlijk hoor ik jou zeggen: ‘maar jij zult waarschijnlijk je hele leven lang een booster shot moeten gaan halen’.
  Dan heb ik nieuws voor je, bij DTP moet je dat ook en bij een aantal andere vaccinaties zul je dat ook moeten doen. Niemand doet daar moeilijk over, niemand die daar minder van zal worden.
  Om het nog mooier te maken, ik heb inmiddels die booster shot gekregen en guess what, ik leef nog steeds, nergens last van gehad en weet nu in ieder geval zeker dat ik de maximale bescherming heb tegen dit virus, plus ik draag mijn steentje bij aan het weer op gang brengen van onze maatschappij zonder corona regels.
  Voor het geval je het namelijk gemist mocht hebben, het enige verschil tussen het aantal besmettingen en de ziekenhuisbezetting van dit jaar en die van vorig jaar is de beschikbaarheid van vaccins. Zonder vaccins zouden we nu nog steeds met de cijfers van vorig jaar te maken hebben. De verandering is pas ingezet NADAT de vaccins ter beschikking kwamen. Dat was niet alleen op Curacao, dat was overal ter wereld. En hoe vreemd het voor jou mag klinken, in de landen waar de vaccinatiegraad laag is zit men nog steeds met code dieprood of zelfs zwart. De delta variant is namelijk dodelijker en besmettelijker dan het originele virus.

  Dus dat jij nu weer enigzins je vrijheid terug hebt en je aan minder regels hoeft te houden heb je aan de gevaccineerden te danken, niet aan de ongevaccineerden. Hoop wel dat je dat goed tot je laat doordringen.

 10. Haha ik lach mij dood om sommigen hier. Kleinzerig en snel op hun teentjes getrapt. Voelen zich zo ver verheven met hun prikbewijs, minzaam neerkijkend op een ander. Dat prikje hebben ze zogezegd genomen om de kwetsbaren te beschermen en de samenleving te dienen. Ondertussen staan ze wel te juichen om een jongeman die verongelukt is. Triest en jammer.

  In ieder geval ben ik blij dat op Curacao steeds meer mensen tot inzicht komen dat er geen jota meer van klopt. Het begon al met het ganse eiland af te sluiten voor 1 bejaarde vogel uit Brabant die al op sterven na dood was toen hij vliegveld Hato betrad. En het werd en word steeds gekker. Nu is harde muziek afdraaien ook al een probleem, want de gedachtengang is dat harde muziek het virus nog besmettelijker maakt. Op een eiland waar duizenden mensen kwalen hebben of overlijden door vetzucht, suikerziekte, kanker, verkeerde en eenzijdige voeding, verkeersongelukken, schietpartijen, ouderdom en verdrinking, schieten we in de paniekmodus door 160 doden op een bevolking van 150.000 en een hypermodern ziekenhuis waar 30 gevulde bedjes al leidt tot overbezetting. Als je dan niet doorhebt dat er iets niet klopt dan ben je niet gek, maar dan ben je knettergek

 11. @Meliuslegere
  Zeker neem ik zo iemand niet serieus.
  Dat doen ook betrekkelijk weinig mensen op dit forum.
  Als je alleen al de naam ziet kun je ervan uitgaan dat er ellenlange wap verhalen komen, waarin namen genoemd worden van reaguurders die de opmerkingen die hij maakt niet eens hebben gezegd. Een mannetje die op z’n stoeltje zit te wippen om de sites te kijken waarop gereageerd kan worden zodat hij z’n hardgekookt ei weer kwijt kan.
  Geeft het overigens zelf al aan, geen vrouw en family pruimt hij niet.
  Kortom een triest eenzaam mens.

  @LaStiwsz
  Je slaat de spijker op z’n kop. Dit is niet meer serieus te nemen.

 12. De ironie! Een overheidsmuts die het over burgelijke ongehoorzaamheid heeft!

  Hebben jullie jezelf wel eens in de spiegel bekeken overheids”dienaar”?

  Overheid van “nu” ging feesten en beesten op verkiezingsavond!
  Kem met girigorie grote bijeenkomst!

  Ministers en parlementariers die overal komen.

  Ze zijn gewoon asn het spiegelen wat de overheid doet!

 13. @LaStiwz:
  Zie zijn post hieronder van 9.59. Hij zou ook Josephine (naar ik aanneem de Beauharnais) condoleren met het smartelijk verlies van Louis XIV.
  Wss is dat zijn vorm van humor. ??

 14. @Tico zegt: “…mag er de dag van tegenwoordig geen condoleances worden gegeven?…”

  Jij zou Eva Braun nog condoleren.

  Daarbij, je was al aan het condoleren voordat je wist wie het was, je wist het geslacht niet, de leeftijd niet, de gezinssamenstelling niet et cetera.
  En jij hebt het over deugmensen.

  Het was gewoon een smerig geboefte, een uitvreter. Niet condoleancewaardig

  En jij, een lachwekkende pipo, dat ben je. (Er wordt niet met je gelachen, je wordt uitgelachen.)

 15. @Joep, Ik miste je al en maakte me al zorgen. Lang niet gezien. Ik mis Mano trouwens ook, waar is hij. Mijn ouders leven niet meer, een vrouw heb ik niet en ook niet echt familieleden die ik kan pruimen. Dus de emotionele kaart trekken werkt niet bij mij. En jeetje mina zeg mag er de dag van tegenwoordig geen condoleances worden gegeven? Een jonge knul, net 18 en dood en dan staat men hier te juichen en te roepen dat het net goed is. Maar oh wee als die jongen besmet was met het griepje. Oeioeioei dan was het de schuld van de wappies enzo. Echt waar is de tijd gebleven trouwens dat men niet zo serieus was en lachte om onzin. Nee tegenwoordig allemaal gekwetste egootjes. En trouwens ik herhaal wat William, Lionfish en jij zeggen alleen zonder draaien en mooipraterij. Ook jullie zijn van mening dat van jullie de ongeprikten door eigen schuld dikke bult de consequenties moeten dragen. Wat ik zeg is van laat het virus het werk doen, kijken wat er gebeurt. In de strenge natuurwetten is het nu eenmaal zo dat niet elk organisme overleeft. Vervelend maar het zei zo. Een ieder die wel eens een natuurfilm heeft gezien weet dat een niet levensvatbaar wezen gevoerd wordt aan de wolven. Bij sommigen is het bij de geboorte al van “je hebt een kwartier om bij te komen, anders is het tabee en nice having known you”.

 16. @ Tico Martina,

  Je hebt wel een beetje dubbele mening.
  Mensen die aan corona komen te overlijden ? Ach, dat zijn zwakkelingen en moeten uit de maatschappij worden verwijderd, zijn obese en daar hoef je je niet druk over te maken.

  En dan de andere kant:

  Criminelen, die net een Atrako hebben gepleegd, rijden tegen een paal aan, één van de criminelen komt daarbij om het leven en jij begint een hele klaagzang, met condoleances aan de familie. Dat de crimineel eigenlijk niets te verwijten valt en de familie sterkte wensen etc.

  Zie je de dubbele moraal van jou ?

  I rest my case. Coronadoden zijn zwakkelingen en mogen dood…………….totdat het jouw eigen vrouw, kind of ouders zijn, dan wordt het ineens een heel ander verhaal. Maar goed, dat zul jij nooit toe willen geven als het zover komt.

 17. @ William:
  Het heeft geen in om te reageren op iemand die jou, zonder je te kennen inschat als ‘schommelend en met morsige baard’ etc. en getrouwd met ‘Mien’.

  Iemand die in zijn eerdere post om 9.59 meende dat de Zonnekoning (Louis 14) die in 1715 overleed, ten tijde van de Franse Revolutie (begonnen in 1789) samen met Josephine (de vrouw van Napoleon en geboren in 1763)
  ‘…op een drafje naar het gelag werden geleidt’ ???
  Zo iemand kun je toch niet serieus nemen?

 18. @Meliuslegere, zeer ware woorden die u opschrijft en herkenbaar. Vooral dat van die mangoboom verbaasde mij. Bij mij mochten de buurtkinderen de mangos komen plukken en ook mijn honden vraten die dingen op en ik at ze natuurlijk ook. Maar inderdaad zoals u beschrijft lagen die dingen te rotten in de tuinen van de buren. Ook betreffende de bloeddruk enz. is het schrikbarend. Maar goed het is niet alleen het arme deel van de bevolking maar het leeuwendeel die zeer ongezond leeft. Tot laat in de avond met bakjes sate ku batata, porkchop mitar mitar en wat nog meer lopen zeulen en ‘sochtends een loempia, “ham and eggs”, pastechi of wat meer als ontbijt. Als ze al thuis ontbijten dan is het steevast wit brood. Dus tja helaas raakt dat steeds meer ondergesneeuwd, maar daar zou veel meer aandacht voor moeten komen

 19. Helaas hebben laag opgeleide mensen vaak minder geld en andere prioriteiten.
  Eetgewoonten worden ook van huis uit meegegeven. Toen ik nog op Curacao woonde had ik bvb in mijn tuin o.a. een mangoboom. Ik heb zoveel mango’s gegeten, dat het me verbaast dat ik er geen verhoogde glucose van heb gekregen. Mijn buren hadden ook een mangoboom, waar de vruchten bij honderden onder de boom bleven liggen, totdat buurman ze eens in de zoveel tijd met een grote schep in de baki’sushi kieperde.
  Tot mijn verbazing bleken sommige artsen de gezondheidstoestand van het merendeel van hun patienten tot ‘norm’ te hebben verheven:
  Mijn arts zei over mijn hemoglobinegehalte van 10 mmol wat in Europa als gezond wordt beschouwd: ‘Bo sanger ta hopi haltu’. Volgens haar heeft de gemiddelde Curacaoenaar 6 mmol.
  Hier in Nederland zou je daarmee niet eens bloeddonor mogen worden.
  Ook een bloeddruk van 115-75 vond de arts bijzonder, want veel lager dan de meesten van haar patienten. Ik kreeg het advies om meer zout te eten (wat ik dus niet heb opgevolgd).
  Een laag opgeleid persoon met heilig ontzag voor witte jassen, eet zich zo zijn ondergang tegemoet.

 20. @TM
  Je bent gewoon een erg zielig figuur. Ik hoef niet te liegen, en mijn vrouw heet zeker geen Mien. Ik heb ongetwijfeld jouw leeftijd om naar de woonkamer te ‘schommelen’ de komende 340 jaar nog lang niet bereikt.
  Verder kijk ik niet op rare ‘websites’, dat laat ik graag aan jou over. maar lees gewoon dagelijks de NY Times/Washington Post etc. etc.
  https://www.nytimes.com/2021/09/29/technology/youtube-anti-vaxx-ban.html?campaign_id=60&emc=edit_na_20210929&instance_id=0&nl=breaking-news&ref=cta&regi_id=59301003&segment_id=70173&user_id=e6aa963dc249e34e1f0a07e9e73b45d7
  Maar misschien is dit net een ‘bridge’ too far voor je?.
  Verder zou ik zeggen wap lekker door en blijf dit forum vervuilen met je bs.

 21. Willeam, je liegt en spreekt met gespleten tong. Ik weet niet op welke rare websites jij komt, maar men kan nog steeds de eigen waarheid posten ook op youtube. En bent u ervan op de hoogte dat u niet naar die informatie hoeft te luisteren? Maar nee, toch er naar luisteren ondertussen met uw vette vingers wapperen en naar de woonkamer schommelen om Mien in te lichten wat je nu weer hebt gehoord. Mien zit rustig te breien en luistert niet eens, en na je betoog waggel je naar de koelkast om het restje shoarma op te warmen en zodadelijk weg te spoelen met een Schultenbrau. Maar u bent wel geprikt natuurlijk. Gezondheid boven alles

 22. @William foei foei wat ben je toch ongehoorzaam. Wordt het niet tijd voor een foei gesprekje, of ben je daar ook te moe voor….
  Kom uit je ei, en ga Leven!!!!
  Of, nog steeds bang en ongelukkig…. wake up mijn vriend…. wake up….
  O ja en berichten waar een soy.boy het niet mee eens is, moeten verwijderd worden.
  Dhr Goebbels zou trots op u wezen

 23. @Lionfish, jep en ik hoop dat die wappies jou allemaal massaal besmetten. Ik zou jou dan wel helpen hoor, als een moeder met een pasgeboren verzwakt veulen. Trouwens CMC gaat dicht aangezien jouw goede vriendin van de PIN zo bekwaam was. Het geld is op en er komt een boete aan. Met een dichte CMC zal er geen onderscheidt worden gemaakt trouwens tussen wappies en niet wappies. Sta je dan met je prik, braaf te pruilen.

  @Lastiwz, wil het reageren lukken mijn beste? U ondervind wel heel vaak problemen he. Ik leef met u mee hoor daar niet van.

  In ieder geval blij te lezen dat de meerderheid van de bevolking langzaam wakker en verstandig wordt. Hopelijk komt er geen tweede Treinta de Mayo maar we gaan het zien.

 24. Langzaamaan begin je misselijk te worden van de bekende wappers hier op het forum.
  Helemaal eens met het besluit van YouTube, als tweede SM zijnde, om de wappers te bannen. Dit kan op mijn goedkeuring rekenen. Nu ook de rest nog en kunnen we wellicht langzaam terug naar een normale samenleving zonder waps gezeik.

  Breaking News: YouTube is banning all vaccine misinformation from its platform as part of an effort to reduce the spread of false claims about immunizations.

 25. De overheids maatregelen zijn zwaar overdreven. Wanneer men hier net zoals in Nederland de coronapas en polsbandje proberen te verplichten dan pas krijgen we echte burger ongehoorzaamheid. Men moet niet raar staan te kijken als dat gepaard gaat met gewelddadigheden.
  De meeste corona doden komt door obesitas. Daar mag wat aan gedaan worden. Obesitas is de oorzaak van talloze andere kwalen en veroorzaakt veel meer doden dan Covid-19. Iemand met suikerziekte krijgt corona en gaat dood.
  Bij hoeveel mensen wordt er niet een been of andere ledematen geamputeerd vanwege suikerziekte ? Het probleem is niet zozeer corona, maar de ongezonde levensstijl. Mensen vreten zich letterlijk dood.
  De economie gaat niet kapot vanwege corona, maar door slechte regerings beleid.
  De politici met hun ambtenaren zijn de oorzaak van de ellende.

 26. CMC is binnenkort dicht voor de rest van het jaar. Ik hoop dat alle wappies nu asap een covid infectie oplopen, dan zijn we daarvanaf en kunnen we daarna eindelijk weer normaal gaan leven.

 27. @Tico: “…Een pasgeboren veulen dat zwak is wordt ook door de moeder achtergelaten…”

  Waarom heeft jouw moeder je dan niet achter gelaten?
  Of is dat omdat we mensen zijn?

 28. Niks te prikbewijs enzo. Open gooien alles en terug naar weleer. Een ieder die niet overleefd, tja pech gehad dat is het leven. In het dierenrijk overleven alleen degenen met een sterke genenpoel en sterke gezondheid. Een pasgeboren veulen dat zwak is wordt ook door de moeder achtergelaten als voer voor de wolven en kan nog een trap na krijgen ook. Het virus zal iedereen treffen en ook degenen met een prik zullen spartelend naar adem sterven als ze geen geluk hebben. Leven is een hoer, deal with it

 29. En zie hier hoe over het algemeen over de bevolking wordt gedacht. Termen als “ongehoorzaam” alsof het kleuters betreft. Neen mijn beste, de meesten zien nu ook wel in dat dit hele griepvirus dat weinigen treft 1 grote pantomina is. Als het Ebola, TBC of een daadwerkelijk dodelijk iets was, dan was er niks aan de hand. Maar iets waar 1,5 jaar staatspropaganda voor wordt gevoerd en veel reclame in de kranten en die weinig tot geen mensen echt treft, dat geeft toch te denken. Mensen sterven aan de eenzaamheid, slecht vreten en armoede door het ondoordachte handelen van figuren als izy en de rest. Denk je dat iemand die zijn baan van de ene op de andere dag verliest en zijn kinderen honger ziet lijden ene reet geeft om een griepvirus waar 13 mensen van in het ziekenhuis komen. Die worden steeds wanhopiger. Wacht maar tot het te laat is dan gaat men zich weer afvragen hoe het zover kon komen gelijk de zonnekoning en josephine die op een drafje naar het gelag werden geleidt. Korda ku a taha!

 30. Wat de mensen met een jab in hun lijf niet bsnappen, is dat er voor hun OOK niets verandert. Na de eerste jab, een tweede, dan een booster, en dan nog een tweede. Er verandert niets…..
  Je zult kort gehouden worden, totdat er A, geen cashgeld meer is, en B, een puntensysteem gekoppeld is aan je jab-paspoort…

 31. Gek he? voer die corona app in, en laat alle ongevaccineerde wappies thuis blijven.
  Ze hebben tijd genoeg gehad. En nu moeten alle mensen die zich 1,5 jaar aan de regels hebben gehouden hun zaken vroeger sluiten, evenementen stop zetten en er onder lijden omdat er wappies zijn die corona krijgen. En deze mensen zoals Linda v Dijk en Roel luiten lopen ook nog eens de gemeenschap op te stoken.

 32. Hoog tijd om te begrijpen waarom de vaccin paspoort niet gebruikt wordt om de gevaccineerden wat vrijer te laten. Weiger de degenen die niet gevaacineerd zijn entree bij feesten en bijeenkomsten. Ze hebben de keuze gemaakt om de vaccin te weigeren en moeten dus de konsekwenties ook dragen. De druk op de gezondheidszorg wordt steeds erger, de economie is gestagneerd, conclusie is dat degenen di geweigerd hebben ook meer moeten gaan betalen voor hun gezondheidszorg.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

ParadiseFM | Staten eisen aanwezigheid president Centrale Bank

De president van de Centrale Bank Richard Doornbosch moet de minister van Financiën assisteren in het parlement. Dat zegt regeringspartij MFK. De partij neemt het Doornbosch kwalijk...

Opinie | ‘Inspecteur Keli is een gevaar voor de volksgezondheid van Curaçao’

Opinie | Jan Huurman, arts en voormalig Inspecteur-generaal Volksgezondheid Curaçao   Het recente vonnis naar aanleiding van een klacht en een eis over het handelen van chirurg Misset legt...

Column Youp | Kakkersbromsnor

Pushbericht na pushbericht over vliegverboden, wauwelwappies, vaccinazi’s, avondlockdowns, QR-codekrakers, meedogenloze mutaties, rellende hooligans, met scherp schietende politiemensen, uitgebluste brandweermannen, radeloos ziekenhuispersoneel, stenen door ambulanceruiten, dwalende demissionaire ministers,...

NTR | Succes voor Arubaanse Elizabeth Lopez lonkt

Sam Jones AMSTERDAM – De Arubaanse Elizabeth Lopez is de trotse winnaar van Heel Holland Bakt, een populair televisieprogramma op de Nederlandse televisie. In het dagelijks leven is...

ParadiseFM | DUO gaat niet meer naar Bonaire

Het bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) aan Bonaire gaat niet meer door. Reden daarvoor zijn de verscherpte coronamaatregelen op het eiland, aldus een verklaring. DUO...

ParadiseFM | Ferrydienst tussen Bovenwindse eilanden start definitief op 1 december

De veerdienst tussen de eilanden Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten gaat definitief vanaf begin december varen. De inhuldiging wordt op 28 november gevierd. Zo maken de...
- Advertentie -