30 C
Willemstad
• donderdag 28 oktober 2021 17:00

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Aangifte Electorale Raad wegens onduidelijkheid donaties

Verkiezingskandidaten zijn wettelijk verplicht via een formulier op te geven of zij giften boven de 5.000 gulden hebben ontvangen.

De Electorale Raad zal aangifte gaan doen bij het Openbaar Ministerie (OM) over het gebrek aan transparantie wat betreft grote donateurs tijdens de laatste verkiezingen. Dat bevestigt voorzitter Raymond Pacheco Römer tegenover NU.cw.

Van het totaal aantal kandidaten tijdens de verkiezingen zijn van zeker een kwart de grote donateurs niet bekend. Verkiezingskandidaten zijn wettelijk verplicht via een formulier op te geven of zij giften boven de 5.000 gulden hebben ontvangen.

Op het niet indienen van de gegevens staat een boete die de Electorale Raad niet kan opleggen, maar het OM wel. “De Raad zal deze week de brief naar het Openbaar Ministerie versturen”, aldus Römer.

- Advertentie -

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. @William, als ze niet dement zijn dan zijn ze wel achterlijk. Kandidaten moeten zelf met een lijst van donateurs die meer dan 5000 gulden gedoneerd hebben komen.

    Even in Jip en Janneke taal; als donateur X, 8000 gulden wilt doneren en onbekend wilt blijven dan laat hij twee anderen namens hun 4000 gulden doneren.

    Daarbij komt, waarom zou politicus Y melden dat hij een donatie boven de 5000 gulden van iemand heeft ontvangen? Wie kan dat traceren? Het is allemaal zo lek als een mandje. Vreemd dat het OM hierbij betrokken is, “ta hende pendew tin ta traha na OM”?

  2. Ze zullen wel bejaard zijn, dement kan ik niet beoordelen. Niettemin doen zij aangifte. Wie weet komt de ‘openbaarheid’ nog een keer.

  3. Laten we elkaar geen Mietje noemen, De Electorale Raad een clubje bejaarde demente mannen en vrouwen. Richeron Balentin onze nep reporter heeft hen bijna een hartaanval bezorgd met zijn fake bericht over valse stembiljetten.

    Deze lijst moet openbaar gemaakt worden, het is per slot van rekening het volk die op deze partijen gestemd heeft en de gevolgen zal merken niet het cognac en sigaren rokend clubje van het OM.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Telegraaf | Douane vindt 930 kilo cocaïne tussen gebruikt frituurvet uit Curaçao

Rotterdam - De douane heeft vorige week donderdag tijdens een controle in de Rotterdamse haven 930 kilo cocaïne onderschept. De drugs zijn ruim 69 miljoen euro waard. De...

Democracy now! | Thursday, October 28, 2021

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tweede Kamer wil dat regering Curaçao aanspreekt op mensenrechtensituatie

Persbureau Curacao DEN HAAG – De Tweede Kamer wil dat Nederland Curaçao gaat aanspreken op mensenrechtenschendingen in de Venezolaanse vreemdelingenopvang. Dit naar aanleiding van het laatste rapport van...

PBC | Vuilnis Aruba wordt weer opgehaald

Persbureau Curacao ORANJESTAD – De vuilnisophalers van Serlimar op Aruba zijn weer aan het werk. Het ministerie van Milieuzaken is met geld over de brug gekomen. Het personeel...

PBC | Nieuwe gedragscode financiële sector Curacao in ontwikkeling

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft een nieuwe corporate governance code voor de financiële sector opgesteld. Daarmee worden de rollen en...
- Advertentie -