28 C
Willemstad
• zondag 16 juni 2024

PBC | Regering Curaçao bedankt Rose Mary Allen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De regering van Curaçao heeft antropologe Rose Mary Allen bedankt voor haar intensieve werk om het cultureel erfgoed van Curaçao in het licht te...

NOS | Derde verdachte opgepakt op Curaçao na moord op marechaussee

De politie van Curaçao heeft opnieuw een verdachte opgepakt voor de moord op een Nederlandse marechaussee, eind vorige maand. Het gaat om een 26-jarige bewoner van het...

ParadiseFM | Nederlander aangehouden in Colombia die wordt beschouwd als brein criminele drugsorganisatie

In Colombia is een Nederlander aangehouden die wordt beschouwd als het brein van een criminele drugsorganisatie. Dat meldt De Telegraaf. De man wordt verdacht van grootschalige handel...

ParadiseFM | Curaçao verwelkomde 53.970 verblijfsbezoekers in mei 2024

Het Curaçaose toerismebureau CTB is heel blij met de cijfers van afgelopen maand. In totaal kwamen bijna 54.000 verblijfstoeristen in mei naar ons eiland. Dat is een...

CC | Parliament to discuss Calmes’ proposal to ban same-sex marriage next week

WILLEMSTAD - The amendment proposed by MP Rennox Calmes to the Constitution of Curaçao to prohibit same-sex marriage will be discussed next week in a meeting of...

DH | Ottley to young men: ‘We are becoming our own worst enemy’

PHILIPSBURG--United People’s (UP) party Member of Parliament (MP) Omar Ottley has issued a passionate plea to the young men of St. Maarten, urging them to refrain from...
- Advertisement -spot_img

Nu.cw | 111 kinderen krijgen fiets cadeau bij laatste actie Bikes 4 Kids Curaçao

HomeLandenCuraçaoNu.cw | 111 kinderen krijgen fiets cadeau bij laatste actie Bikes 4...

Bikes 4 Kids Curaçao heeft afgelopen weekend 111 kinderen een fiets cadeau gedaan. Het was het laatste jaar van de organisatie, die vanwege de coronapandemie de fondsenwerving niet meer rond krijgt.

Ieder jaar tussen Sinterklaas en Kerst organiseert Bikes 4 Kids een groot evenement waarbij zoveel mogelijk kinderen een fiets krijgen. De kinderen worden met bussen naar het evenement gebracht waar zij te eten en te drinken krijgen. De fietsen worden goed afgesteld en de kinderen krijgen een veiligheidshelm mee. Afgelopen jaar kon het evenement niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. De 106 kinderen die in 2020 een fiets zouden krijgen, hebben deze nu vorig weekend in ontvangst mogen nemen.

Sylva Skyvara en Clark Bloom zetten in mei 2012 de stichting op met het geld dat zij cadeau kregen bij hun bruiloft. Het eerste jaar kon Bikes 4 Kids 36 fietsen cadeau doen aan minderbedeelde kinderen. In het tweede jaar groeide het aantal naar 86 fietsen.

De organisatie heeft samengewerkt met verschillende weeshuizen, het White Yellow Cross Care Foundation, Kiwanis en andere instellingen. Ieder kind van twee tot en met achttien jaar uit de deelnemende familie krijgt een fiets van Bikes 4 Kids.

Het bestuur betreurt het einde van Bikes 4 Kids. De stichting draait volledig op donaties en door de huidige coronasituatie hebben veel sponsors het financieel zwaar. “Als de wereld op zijn kop staat, roei je met de riemen die je hebt,” aldus Skyvara. Het Amerikaanse koppel heeft voor het evenement van 2021 het openstaande bedrag zelf aangevuld, maar kan dit in de toekomst niet blijven doen. “Alles staat of valt met de fondsenwerving en we weten niet wat ons nog te wachten staat met de pandemie.”

In totaal verzorgden Bikes 4 Kids voor meer dan 1.100 kinderen op Curaçao een fiets. Skyvara sluit een eventuele doorstart niet uit. “We krijgen veel support en veel mensen willen dat we doorgaan met het project. Het moet financieel haalbaar zijn, maar never say never.”

Bron: Nu.cw

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Ericlapas

  Ik heb met plezier meegeholpen aan dit project en Kan niet anders zeggen dat ” inspraak zonder inzicht is uitspraak zonder uitzicht” jouw commentaar is zo out of proportion dat het belachelijk is.
  Wat is het dat jij doet om kinderen met hardwerkende orders die minimimloon of onder ,als salaris te helpen?Deze kids Hoeven tenminste niet te vragen waarom ze geen cadeaus voor kerst hebben ontv.en btw een fiets houd ze in beweging dus gezond!!

 2. Ben benieuwd of deze “Bikes 4 Kids” wel met psychologen werken? Ieder kind van twee tot en met achttien jaar uit de deelnemende familie krijgt een fiets. Dit geeft deze kinderen toch een verkeerde levensinstelling?

  Het wekt de indruk dat als je in nood bent anderen je te hulp schiet wat allang niet meer op Curaçao gebeurt. Een kind boven de 12 kan toch bij de supermarkt schapen vullen, bij rijke families planten water geven en de tuin schoonmaken voor wat zakgeld?

  Ze zeggen niet voor niets “de weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen”.

 3. Op zich is dit een goed initiatief, maar er zullen ongetwijfeld ook ouders zijn die laten we hopen hun kinderen aansporen om hun oude speelgoed niet weg te gooien, maar aan andere kinderen doorgeven.

  Hetzelfde zou met dit initiatief moeten gelden, de kinderen zouden de fietsen in bruikleen moeten krijgen, zuinig op zijn en daarna doorgeven aan andere kinderen. Meestal kan dit soort goed bedoelde initiatieven juist een averechts effect hebben.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties