25 C
Willemstad
• zondag 23 januari 2022 04:46

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | 111 kinderen krijgen fiets cadeau bij laatste actie Bikes 4 Kids Curaçao

- Advertentie -

Bikes 4 Kids Curaçao heeft afgelopen weekend 111 kinderen een fiets cadeau gedaan. Het was het laatste jaar van de organisatie, die vanwege de coronapandemie de fondsenwerving niet meer rond krijgt.

Ieder jaar tussen Sinterklaas en Kerst organiseert Bikes 4 Kids een groot evenement waarbij zoveel mogelijk kinderen een fiets krijgen. De kinderen worden met bussen naar het evenement gebracht waar zij te eten en te drinken krijgen. De fietsen worden goed afgesteld en de kinderen krijgen een veiligheidshelm mee. Afgelopen jaar kon het evenement niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. De 106 kinderen die in 2020 een fiets zouden krijgen, hebben deze nu vorig weekend in ontvangst mogen nemen.

Sylva Skyvara en Clark Bloom zetten in mei 2012 de stichting op met het geld dat zij cadeau kregen bij hun bruiloft. Het eerste jaar kon Bikes 4 Kids 36 fietsen cadeau doen aan minderbedeelde kinderen. In het tweede jaar groeide het aantal naar 86 fietsen.

De organisatie heeft samengewerkt met verschillende weeshuizen, het White Yellow Cross Care Foundation, Kiwanis en andere instellingen. Ieder kind van twee tot en met achttien jaar uit de deelnemende familie krijgt een fiets van Bikes 4 Kids.

- Advertentie -

Het bestuur betreurt het einde van Bikes 4 Kids. De stichting draait volledig op donaties en door de huidige coronasituatie hebben veel sponsors het financieel zwaar. “Als de wereld op zijn kop staat, roei je met de riemen die je hebt,” aldus Skyvara. Het Amerikaanse koppel heeft voor het evenement van 2021 het openstaande bedrag zelf aangevuld, maar kan dit in de toekomst niet blijven doen. “Alles staat of valt met de fondsenwerving en we weten niet wat ons nog te wachten staat met de pandemie.”

In totaal verzorgden Bikes 4 Kids voor meer dan 1.100 kinderen op Curaçao een fiets. Skyvara sluit een eventuele doorstart niet uit. “We krijgen veel support en veel mensen willen dat we doorgaan met het project. Het moet financieel haalbaar zijn, maar never say never.”

Bron: Nu.cw

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Ericlapas

  Ik heb met plezier meegeholpen aan dit project en Kan niet anders zeggen dat ” inspraak zonder inzicht is uitspraak zonder uitzicht” jouw commentaar is zo out of proportion dat het belachelijk is.
  Wat is het dat jij doet om kinderen met hardwerkende orders die minimimloon of onder ,als salaris te helpen?Deze kids Hoeven tenminste niet te vragen waarom ze geen cadeaus voor kerst hebben ontv.en btw een fiets houd ze in beweging dus gezond!!

 2. Ben benieuwd of deze “Bikes 4 Kids” wel met psychologen werken? Ieder kind van twee tot en met achttien jaar uit de deelnemende familie krijgt een fiets. Dit geeft deze kinderen toch een verkeerde levensinstelling?

  Het wekt de indruk dat als je in nood bent anderen je te hulp schiet wat allang niet meer op Curaçao gebeurt. Een kind boven de 12 kan toch bij de supermarkt schapen vullen, bij rijke families planten water geven en de tuin schoonmaken voor wat zakgeld?

  Ze zeggen niet voor niets “de weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen”.

 3. Op zich is dit een goed initiatief, maar er zullen ongetwijfeld ook ouders zijn die laten we hopen hun kinderen aansporen om hun oude speelgoed niet weg te gooien, maar aan andere kinderen doorgeven.

  Hetzelfde zou met dit initiatief moeten gelden, de kinderen zouden de fietsen in bruikleen moeten krijgen, zuinig op zijn en daarna doorgeven aan andere kinderen. Meestal kan dit soort goed bedoelde initiatieven juist een averechts effect hebben.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Medewerksters Talpa in paginagrote advertentie: ‘John, het ligt niet aan de vrouwen’

BOOS over The Voice "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." Zo reageren Talpa-medewerksters met een paginagrote advertentie in het AD op uitspraken van John de Mol....

Democracy now! | Friday, January 21, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Bestuurder na ongeluk gered door omstanders

Persbureau Curacao Benauwde momenten voor de bestuurder van een auto op de Weg naar Westpunt bij Duzu. Die raakte betrokken bij een ongeluk en sloeg gedeeltelijk over de...

PBC | Eind februari binding proposals voor overname raffinaderij

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Rdk heeft een aantal bedrijven gevraagd voor het einde van februari een binding proposal in te sturen voor de exploitatie van de Isla en...

PBC | CMC luidt de noodklok om IC-capaciteit

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het ziekenhuis op Curaçao (CMC) luidt de noodklok. Alle zestien IC-bedden zijn bezet met coronapatiënten, terwijl er nu zeventien mensen intensieve zorg nodig hebben....
- Advertentie -
- Advertentie -