27 C
Willemstad
• donderdag 6 mei 2021 00:15

ParadiseFM | ‘Einde Korsou di Nos Tur nabij’

Het einde van de politieke partij Korsou di Nos Tur is nabij. Dat zegt Meindert ‘Menki’ Rojer, de nummer twee op lijst, vandaag in het Antilliaans Dagblad. Het...

Democracy now! | Monday, May 5, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 5 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Semper: Gemiddeld 100 prikken per dag in de wijken

Er wordt door de mobiele vaccinatieteams in de wijken hard gewerkt voor elke prik. Per locatie worden er gemiddeld zo’n honderd prikken per dag gegeven, zegt Jerry...

DolfijnFM | Drastisch minder huwelijken dit jaar op Curaçao

Er wordt minder getrouwd op Curaçao. Drastisch minder zelfs. In 2018 waren er nog 744 paren die hun ja-woord gaven, vorig jaar was dat aantal nog maar...

DolfijnFM | Sportschooleigenaren willen weer open

Eigenaren van sportscholen op Curaçao luiden de noodklok. Het voortbestaan van individuele scholen in de bedrijfstak op het eiland is in gevaar. De versoepeling van de coronamaatregelen afgelopen...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaNu.cwNU.cw | Alsnog ontheffing voor advocaten, Henriquez ontkent ontheffing

NU.cw | Alsnog ontheffing voor advocaten, Henriquez ontkent ontheffing

“Advocaten krijgen helemaal niet alsnog een ontheffing. Het wordt gedoogd om in urgente gevallen op straat te zijn. Als ze bij een wegversperring aangesproken worden, moeten advocaten bewijzen tegenover de politie dat ze iets urgents aan het doen zij”, aldus Henriquez.

Advocaten krijgen alsnog een ontheffing. Dit betekent dat zij overdag en na de avondklok toch hun beroep kunnen uitoefenen. Advocaat Achim Henriquez is het hier niet mee eens.

“Advocaten krijgen helemaal niet alsnog een ontheffing. Het wordt gedoogd om in urgente gevallen op straat te zijn. Als ze bij een wegversperring aangesproken worden, moeten advocaten bewijzen tegenover de politie dat ze iets urgents aan het doen zij”, aldus Henriquez.

In de regeling zelf is volgens Henriquez niets opgenomen om advocaten hun werk te laten doen, evenals deurwaarders, notarissen en zelfs rechters. “Rechters mogen zittingen houden, maar alle andere werkzaamheden zijn vergeten in de regeling”, aldus Henriquez.

Volgens de advocaat wordt vergeten dat er aan een rechtszaak een heel proces vooraf gaat. Het zou op dit moment volgens Henriquez ook niet mogelijk zijn om ongenoegen omtrent de maatregelen te uiten en naar de rechter te stappen. Dit zou volgens hem de rechten van de mens schenden.

Op de vraag of er net als in andere landen digitaal gewerkt kan worden, zegt Henriquez: “Wij kunnen nog niets digitaal doen. Het Hof is niet geautomatiseerd. Dus er is geen grondslag voor digitaal procederen. De wet zou daarvoor moeten worden aangepast. Dat is hier nog niet gedaan op het eiland.”

Bron: Nu.cw

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. @Sate Batata
  Er voor er en na.
  Aan mij kun je tenminste niet zien dat de mensheid oorspronkelijk ook afstamt van de Neanderthalers, de Denisovamens en de Cro-magnonmens.
  Mocht je het interesseren: Mijn neus lijkt niet op die van de Antropoïde breedneusapen O(o*:::*o)O . Die van jou wel?

 2. @meliuslegere
  Met het gestelde ben ik het eens.
  Voor een kapster, pedicure, e.d. is het niet hebben van een inkomen veel zwaarder dan voor een advocaat, notaris of rechter. Voor hun cliënten ligt dat anders. Ik scheer zelf mijn overbodige haren af en knip zelf mijn nagels. Dat mag je nog steeds zelf doen. En voor de ‘heren’ die naar ‘Het Blije Kamp’ gingen zou ik zeggen: ‘Help yourself’.

 3. @knoek-koe:
  Met alle respect, maar m.i. hebben ook de clienten hun belangen.
  Niet alleen advocaten kunnen hun werk niet doen, maar bvb notarissen evenmin.
  Ik wacht met smart op het moment dat de notaris een overdrachtsakte kan laten passeren. En nee, dat schijnt niet digitaal te kunnen (zelfs niet dmv docusign, zoals ik heb voorgesteld) want geen digitale toegang tot het kadaster.
  Voor de kapster zal ongetwijfeld haar job even vitaal zijn als die van de notaris en advocaat, zeker als zij met minder inkomsten een gezin moet onderhouden.
  Voor mij als client geldt: Ik ervaar mijn ongeknipte coiffure als minder stressvol dan het niet kunnen laten passeren van mijn overdrachtsakte.

 4. LOL, Dit gaat dan voor iedereen op. Waarom is de job van een advocaat ( die centen wil verdienen) vitaler dan de job van een kapster ( die ook centen moet verdienen om de kids te voeden).

  Digitaal knippen kan ook niet.
  Digitaal proceferen en videoconferencing kan best!
  En dat het HOF niet gedigitaliseerd is wil echt niet zeggen dat je niet heel veel digitaal kan doen ( video via je telefoon desnoods)

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties