31 C
Willemstad
• dinsdag 18 juni 2024

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 juni 2024

Opinie | UPG-status Koninkrijksdelen: ook sociaal-economische rechten

Opinie Wessel Geursen | Persbureau Curacao De discussie over de voordelen van de ultraperifere gebied (UPG)-status voor de Caribische Koninkrijksdelen is opnieuw opgelaaid, mede door een recente motie...

PBC | Rekenkamer Aruba vernietigend over overheids-NV’s

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Het op afstand zetten van overheids-NV’s op Aruba heeft geleid tot een chaos bij die bedrijven. Alleen het elektriciteitsbedrijf WEB lijkt de tand der...

NRC | Tandeloos pensionadobankje

Begreep ik nou dat de van aanranding en verkrachting verdachte knuffelmarokkaan in de pauze van zijn rechtszaak gezellig stond te koffieleuten met jongens en meisjes uit de...
- Advertisement -spot_img

Column Youp | Repeteergeweer

HomeColumnColumn Youp van 't HekColumn Youp | Repeteergeweer
Youp van ‘t Hek voor NRC Handelsblad

Natuurlijk was het afgelopen donderdagavond zielig dat de bejaarde kunstschaatsster bij Op1 binnen twee minuten twee keer precies hetzelfde verhaaltje vertelde, maar als je de tachtig gepasseerd bent dan mag dat. Daarbij zijn de kijkers van dat programma ook op leeftijd, dus de meesten is het waarschijnlijk niet eens opgevallen.

Zo’n zacht verward oudje is een mooie afspiegeling van onze maatschappij. Honderdduizenden Nederlanders boven de zeventig zijn een levend repeteergeweer, dus is het best leuk als er ook een keer eentje openlijk op de televisie is. Ik denk dat de familie van de dame in kwestie nu ingrijpt en ervoor zorgt dat moeder voortaan thuisblijft. Jammer, want ik ben gek op dit soort televisiemomenten.

Of ik keek? Nee, ik werd getipt en moest vooral lachen. Er gebeuren namelijk wel ergere dingen op de Nederlandse televisie. Knikkerende BN’ers bijvoorbeeld. Of dat er uren aandacht wordt besteed aan een kleine rapper die zijn vrouw aan haar haren uit de auto heeft geholpen. Of over een zangeres die het personeel van een Jordanese buurtsuper het ziekenhuis in mept. Dit gebeurde allemaal bij mij om de hoek. Ik loop voorlopig met een helm door mijn buurt. Een integraalhelm zelfs.

Waarom deze twee topartiesten zo agressief waren? Geen idee. Ik denk dat ze te lang werkloos binnen hebben gezeten. Dan ga je raar doen. En zij niet alleen. Alle Nederlandse Blijf-van-mijn-lijfhuizen zitten op dit moment overvol. Meer beuken dan neuken.

Over dat laatste gesproken. Genoot u ook zo van die zielige prins Andrew die twaalf miljoen pond voor drie wipjes met een bakvis moet afrekenen? Wipjes van twintig jaar terug. En dat zijn kraakheldere moeder van 95 daaraan moet meebetalen omdat de sukkel het bedrag zelf niet in huis had. Hoe zal dat moeder-zoongesprek gegaan zijn? Die stijve koningin en die lobbige sukkel, die zijn leven lang al op de zak van het Britse volk teert. Als dit The Crown niet haalt…

Het zieligste is het dat de prins zich de ontmoetingen met het kind niet meer kan herinneren. Hij dacht dat hij die avond een pizza met zijn dochter at. Zegt dit iets over de koninklijke bedprestaties van de prins? Ze moeten die verwarde Andrew ook maar eens een keertje bij Op1 uitnodigen. Aan die messcherpe tafel. Liefst als de EO de avond verzorgt. Die geloven nog fanatiek in de monarchie.

Over televisie, kinderen en kunstschaatsen gesproken: ik zag die 15-jarige Kamila Valijeva over het ijs struikelen. Zij is dat Russische meisje dat per ongeluk doping had gebruikt omdat ze uit de hartpillenpot van haar opa had gesnoept. Hier thuis noemen wij dat soort farmaceutische vergissingen een ‘Onanaatje’. Zij werd na haar mislukte Olympische kür meedogenloos uitgekafferd door haar coach omdat ze vierde was geworden. Een prachtige prestatie als je vijftien bent. De IOC-voorzitter Thomas Bach sprak schande van het gedrag van de scheldende coach, die tekeerging tegen het snikkende meisje. Thomas kan namelijk absoluut niet tegen onrecht. Daarom ageerde hij ook zo openlijk tegen het schenden van de mensenrechten in China. Vooral tegen het onderdrukken van die arme Oeigoeren. Dus deze reactie van de IOC-baas was volkomen logisch.

Zullen we trouwen sowieso eens wat vraagtekens bij dat kunstschaatsen zetten? Kinderen die vanaf hun vierde zes uur per dag in steenkoude ijshallen gemarteld worden door geflipte volwassenen, die hun eigen mislukte sportcarrière zo nodig moeten rechtbreien. Kinderen wier hele jeugd op die manier naar de gallemiezen wordt geholpen. Kinderen die misbruikt zijn om hun gefrustreerde ouders gelukkig te maken. Zoals dat ook bij het gezellige turnen gaat. Wordt het niet tijd dat je pas wedstrijden mag rijden als je zeventien bent? Volgens deskundigen ben je dan echt te oud. Op je negentiende ben je zelfs een kunstschaatsdementerende. Dan mag je zo een avondje wollig komen wauwelen bij OP1.

Of bij een van de andere zeven praatprogramma’s die om de dag wisselen van altijd dezelfde gasten. Die schuiven ze gewoon aan elkaar door. Wedden dat ze het gisteravond allemaal over de storm hadden?

Bron: NRC Handelsblad

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Je bent al aardig op weg youp, maar als je niet ouder wil worden moet je jezelf nu opknopen. Akelige vent om zo minderwaardig te doen over zulke grote talenten, jij kunt niks met je korte kromme pootjes.

  2. Absoluut eens met u,Youp! Dat gefrustreerde ouders hun kinderen verplichten al zeer jong in de gevaarlijke trainingen mee te doen en hun hele kindtijd afnemen om hun eigen verwachtingen waar te maken, moet verboden worden. Zoals het turnen van kinderen vanaf zeer jonge leeftijden gecoached door vaders of andere ” kind liefhebbers”. Dat is gewoon misbruik maken van hun kinderen. Dat kinderen moeten sporten is goed voor hun gezondheid en ontspanning, maar dit is geen plezier meer.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties