30 C
Willemstad
• donderdag 28 oktober 2021 16:51

Laatste reacties

- Advertentie -

NOS | Uitkleden en op de hurken; politiecontrole op school Curaçao loopt uit de hand

De minister-president biedt excuses aan in een klas NOS

De Curaçaose minister-president Gilmar Pisas heeft persoonlijk excuses aangeboden aan leerlingen van een middelbare school waar een politiecontrole op wapens en drugs uit de hand is gelopen. Sommige leerlingen van het Marnix College Cas Cora in Willemstad moesten zich helemaal uitkleden en naakt op de hurken zakken.

Op scholen in Curaçao worden vaker drugscontroles gehouden, maar dinsdag ging het helemaal mis, zegt schoolbestuurder Maghalie van der Bunt tegen NOS Stories.

Naakt squatten

“De politie kwam op ons verzoek voor een controle, maar er kwamen veel meer agenten dan we hadden verwacht”, aldus Van der Bunt. Ze legt uit dat er bijna twee jaar lang geen wapen- en drugscontroles zijn geweest vanwege corona. Het bestuur had besloten om het toch weer te doen met het oog op de veiligheid.

- Advertentie -

“Een aantal leerlingen werd uit de klas gehaald en zeker zes van hen moesten in een ruimte naakt squatten van de agenten. Daar zijn we echt verbijsterd over, dat is een zwarte bladzijde voor ons. We verwachten dat je veilig bent bij de politie.”

De school was gisteren en vandaag dicht en heeft Stichting Slachtofferhulp ingeschakeld voor leerlingen en leraren die dat nodig hebben. Het Openbaar Ministerie op Curaçao onderzoekt de zaak.

Bron: NOS

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. Bij het handelen van het (naar eigen zeggen) crack elite UST-team (Unorthodox Search Team??) komen een paar “choice words” in mij op: o.m. systeemdenkers en machtswellustelingen. Datzelfde team zou nu geheel doorgelicht moeten worden. Plv. Ellis had bij de persconferentie de mond vol over “fouten” want zijn agenten “zijn ook maar mensen” en over “leermomenten”.
  Maar zijn mensen zijn gewapend, hebben verstrekkende bevoegdheden en een reputatie tegenspraak niet te dulden, een nogal hufterige bejegening gepast te vinden en niet direct met tact, deëscalerend op te treden.
  Ik weet ook niet veel, maar na 35+ jaren boeven vangen, o.a. bij het pittoreske gehucht Mokum, weet ik dat het anders kan. Depende bo aktitud como profeshonal si.

 2. Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet gij dat ook een ander niet. Neem aan dat Maghalie van der Bunt niet wilt dat agenten in haar hol kijken, waarom vindt zij dat de leerlingen wel deze vernedering moeten doorstaan.

  Laten we eerlijk zijn, het is een hoop commotie om niets, trauma verwerking, slachtofferhulp? TV Direct heeft zelfs een internist voor de camera gehaald en zelfs het zo luie OM wilt nu gaan vervolgen.

  Wat kunnen we nog verwachten? Gaat Suzy Camelia-Römer voor 1 miljoen een commissie voorzitten?

  De vraag is wat, hebben alle politiecommissarissen en ministers van justitie al die jaren gedaan, dat er geen simpel protocol is hoe om te gaan met het fouilleren van minderjarigen.

 3. Zover ik gehoord/gelezen heb zijn er twee scharen en een Stanley mes gevonden.
  Alle drie verklaarbaar:
  Scharen voor linkshandigen en wat wil je als je ze “nodig” hebt en scharen messen niet in voldoende maten of kwaliteit op school zijn?

 4. .. “Daar zijn we echt verbijsterd over, dat is een zwarte bladzijde voor ons. We verwachten dat je veilig bent bij de politie.”…

  Een zwarte bladzijde? De zoveelste!
  Enne alkes verdwijnt meestal, hopelijk deze x niet, in de doofpot!

  Want ons kent ons, en het OM voert al decennia een kwakkelbeleid, lees een cherry pick beleid, als het om opsporen en vervolgen gaat!

  Of niet Stephen Martina?

 5. Excuses vliegen het hele eiland over. Er wordt wat uit de kast getrokken om te voorkomen dat een of een groep ouders een advocaat in de arm neemt en school, politie aansprakelijk stelt. Ons OM moet het maar even gaan beoordelen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Telegraaf | Douane vindt 930 kilo cocaïne tussen gebruikt frituurvet uit Curaçao

Rotterdam - De douane heeft vorige week donderdag tijdens een controle in de Rotterdamse haven 930 kilo cocaïne onderschept. De drugs zijn ruim 69 miljoen euro waard. De...

Democracy now! | Thursday, October 28, 2021

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tweede Kamer wil dat regering Curaçao aanspreekt op mensenrechtensituatie

Persbureau Curacao DEN HAAG – De Tweede Kamer wil dat Nederland Curaçao gaat aanspreken op mensenrechtenschendingen in de Venezolaanse vreemdelingenopvang. Dit naar aanleiding van het laatste rapport van...

PBC | Vuilnis Aruba wordt weer opgehaald

Persbureau Curacao ORANJESTAD – De vuilnisophalers van Serlimar op Aruba zijn weer aan het werk. Het ministerie van Milieuzaken is met geld over de brug gekomen. Het personeel...

PBC | Nieuwe gedragscode financiële sector Curacao in ontwikkeling

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft een nieuwe corporate governance code voor de financiële sector opgesteld. Daarmee worden de rollen en...
- Advertentie -