25.7 C
Willemstad
• dinsdag 31 januari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

NOS | Prins Andrew moet koninklijke titel inleveren vanwege misbruikzaak

Prins Andrew Dana Press Photo

De van seksueel misbruik verdachte Britse prins Andrew heeft een deel van zijn titels in moeten leveren. Dat besluit heeft zijn moeder koningin Elizabeth genomen, staat in een verklaring van Buckingham Palace.

Het betekent dat Andrew zich in de VS als een burger zal verdedigen tegen de aantijgingen van seksueel misbruik van een minderjarige. Hij doet onder meer afstand van zijn aanspreektitel koninklijke hoogheid en verliest al zijn militaire titels. Volgens Buckingham Palace zal Andrew, de hertog van York, de komende tijd ook geen openbare taken op zich nemen.

A statement from Buckingham Palace regarding The Duke of York:

De rechtbank in New York maakte gisteren de weg vrij voor een civiele zaak tegen prins Andrew, die is aangespannen door de Amerikaanse Virginia Giuffre. Zij zegt dat de prins haar in 2001, toen ze 17 jaar oud was, drie keer seksueel heeft misbruikt.

De zoon van koningin Elizabeth met de zeventienjarige Virginia Roberts in de Londense woning van Ghislaine Maxwell, te zien is op de achtergrond (2001) Ⓒ ANP/HH

“Ik denk dat het paleis het besluit om Andrew te ontdoen van zijn titels niet licht heeft genomen. Het is namelijk een zoon van de koningin en een belangrijk lid van de koninklijke familie. Deze zaak is schadelijk voor hem en het koninklijk huis. Dat hij nu afstand doet van zijn titels, dat geeft wel aan dat het paleis zich van hem distantieert.

Waar het naartoe gaat vanaf hier, is niet duidelijk. Het kan een schikking worden of de prins moet zich als burger in een civiele rechtszaak verdedigen. Dat wordt een groot mediaspektakel, wat ook schadelijk is voor Andrew en het koninklijk huis. Er zijn op dit moment dus eigenlijk geen goede mogelijkheden voor prins Andrew.”

De prins is “luid en duidelijk voor de koninklijke bus gegooid”, zo omschrijft koningshuiscommentator Norman Baker de situatie op de website van The Guardian. Ondanks het besluit zal Buckingham Palace “enorme imagoschade” niet kunnen voorkomen volgens Baker.

In Londen zijn veel Britten blij dat de titels van prins Andrew hem zijn ontnomen:

‘Hij verdient het’

Virginia Giuffre, voorheen bekend als Virginia Roberts, zei in 2019 in een interview met NBC dat ze op 17-jarige leeftijd als ‘seksslaaf’ van Jeffrey Epstein meerdere malen gedwongen werd seks te hebben met zijn vrienden, onder wie prins Andrew.

In augustus vorig jaar stapte ze naar de rechter om een civiele zaak aan te spannen tegen de prins en een schadevergoeding te eisen.

Ghislane Maxwell

Giuffre zegt dat de ontmoetingen tussen haar en prins Andrew werden geregeld door Epsteins goede vriendin Ghislaine Maxwell. Die werd vorige maand op meerdere aanklachten schuldig bevonden in de misbruikzaak rond Jeffrey Epstein. Volgens de jury heeft ze hem geholpen bij het misbruiken van meisjes, onder meer door de slachtoffers te ronselen. De strafmaat is nog niet bekend, maar de verwachting is dat ze een jarenlange celstraf krijgt.

Prins Andrew spreekt de beschuldigingen tegen. Wel heeft hij toegegeven dat hij innig bevriend was met zowel Epstein als Maxwell, wat de zaken er voor hem niet beter op maakt nu Maxwell veroordeeld is.

Bron: NOS

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

21 reacties

 1. Last but not least het was schrikken op en buiten de landfill.
  Daar is het op de rand van de favelas bijna nog heilig.
  Met een aantal bewoners gesproken en blijkt dat het dumpen gebeurt zodra het donker wordt.
  Er rijden dan vrachtauto’s vol troep, zoals eerder opgemerkt ook kadavers, die de Kuip van de vrachtauto omhoog gooien en droppen.
  Het tuig rijdt langs de huizen, bewoners hebben er tot diep in de nacht last van.
  Ernstig dit.
  Pik en Janga vinden dat het goed is.
  Calamity Rolex Fer eveneens.
  Maar goed het komt binnenkort wel in de media. De journaliste springt met gestrekte benen er in.
  Overigens is zij één van de weinigen zo niet enige die de school voor journalistiek heeft gedaan.

 2. Omdat we het nu toch over de politiek hebben, er was vanochtend ‘spoedvergadering’ met toppers, Fer, Janga, van Rijn (uiteraard) en de held op sokken.
  Ze hebben het zelfs ingelast. De Staten zouden spreken over het ‘dekolonisatie proces’ aangevraagd door KEM, MFK en nog zo’n clown. Dit komt nu op een later tijdstip aan de orde.
  Zo dan zijn jullie weer even op de hoogte.
  LMAO eigenlijk.

 3. “Volgens Knoek-Koe maak als vrouw carriere door
  1. Toch iets van een opleiding en werk ervaring bij de big 4 of Citco
  2. Op jonge leeftijd toch aan te papen met management (byside)

  En nummer 2 is toch wel belangrijker.”

  Eens nr 2 is belangrijker: carriere maken op Curacao lijkt veel op carriere maken bij de Voice of Holland

 4. De Coho discussie draait om een ding;
  De politiek maakt vihikels om belading geld in de zakken van (zichzelf) familie en vrienden te krijgen. Dit is onze bestuurscultuur.
  Coho gaat kijken naar de “projecten” waar geld naartoe moet en hoe het uitgegeven gaat worden.
  Dit is in strijd met de bestuurscultuur.
  Vrienden, die personen of partijen gesponsord hebben krijgen dan geen return of investment.
  En daarom wordt er alles aangedaan om onder coho uit te komen het belang van de burgers speelt geen rol in die houding.

 5. Het probleem van niet in de politiek willen gaan ligt iets genuanceerder:
  Na 3 generaties is het gemeen goed geworden je hoeft niets van de politiek te verwachten, die zijn met zichzelf voor zichzelf bezig. Dit is het “normaal” de enige keer dat de politiek iets doet voor de burger is met de verkiezingen.
  Dat het maar een show is en dat het volstaat van beloften die niet nagekomen worden maakt niet uit. Ze geven een feestje.
  30% van de bevolking leeft onder de armoede grens en verbindt zijn stem aan het feestje.
  Ook is er een groot deel van de kiezers voor hun inkomen afhankelijk van de overheid: de ambtenaren en personeel van overheidsentiteiten, bij elkaar is dit de meerderheid van de bevolking.
  Die stemmen dus op de partij of persoon met “bestuurservaring”.
  Dus echte nieuwkomers, met personen die niet eerder in de politiek gezeten hebben maken weinig kans.
  Personen kunnen zich aanmelden bij gevestigde partijen of nieuwe partijen met gevestigde namen. En om verkozen te worden zijn er fondsen nodig die fondsen worden verkregen door sponsoring die sponsoring “vrienden” willen er wat voor terug.
  Hoe meer sponsor geld je mee neemt hoe belangrijker dat je bent voor de partij hoe hoger op de kieslijst en groter de kans op een minister post.
  Zo werkt het.
  Een interger persoon zou misschien zichzelf wel verkiesbaar willen stellen maar waar?
  Niet bij gevestigde partijen, die zijn niet integer.
  En een nieuwe partij, zonder personen met een, niet integer, politiek verleden gaan het niet redden.
  Zo blijven integere personen buiten de politiek.

 6. Volgens Knoek-Koe maak als vrouw carriere door
  1. Toch iets van een opleiding en werk ervaring bij de big 4 of Citco
  2. Op jonge leeftijd toch aan te papen met management (byside)

  En nummer 2 is toch wel belangrijker.

  Of je neemt de Jacinta Constancia route

 7. @William: eens om te starten met de basics. zeker als Curacao het toerisme wil omarmen, moeten wij ons eiland netjes houden

 8. @Curacao r
  De COHO discussie gaat alleen over de slachtoffer rol, sustainability is een bridge too far, erg far mag ik wel zeggen.
  Laten we eerst proberen niet overal vuil neer te pleuren. Heb recent aangegeven naar Seru Pretu te zijn geweest en daar de meest walgelijke troep van fridges tot kadavers heb aangetroffen.
  Vanmiddag tussen de siësta gaan we met een aantal mensen en een journaliste weer rondkijken omdat er een aantal dode koeien, en ezels zijn neergegooid.
  Het milieu op C begint op maffiosi praktijken te lijken. Mensen hebben geen geld om het naar de landfill te brengen en zijn er inmiddels wat ‘handige boyz’ die het voor ‘een bedragje wegbrengen’. Bij de landfill wordt het gewogen. Er is slechts één zwaar overwerkte ambtenaar van de milieudienst die zijn best doet van oost naar west etc te rijden en vaak zonder benzine zit. Zo is de situatie en de clowns blijven stil.
  Er wonen mensen in dat gebied, al jaren, in een onverkoopbaar huis die ziek zijn omdat regelmatig het zaakje in de fik wordt gestoken.

  Just mentioning..

 9. “de overgebleven brains gaan hier echt niet de politiek in”
  klopt en niet alleen vanwege ethische redenen maar ook omdat de echt inhoudelijke issues niet besproken worden. Waarom geen discussie over Coho? Sustainability? Status van de wegen en goed onderwijs (digitalisering)? Over het tijdig indienen van jaarverslagen? Over goed financieel toezicht?

  In plaats daarvan allerlei pret projecten van space travel, 1000 koeien, het schilderen van een brug, hellingsbaan etc. Zie jij een internationele topper iedere week zich de naad uit werken om in de staten een serieuze discussie te gaan voeren over een hellingsbaan?!

 10. @Curacao r daar heb je gelijk in maar dan is het probleem nog groter, de overgebleven brains gaan hier echt niet de politiek in. Daarom zitten we in een onbestuurbaar land.

 11. @knoek-koe, en William: brains en integriteit zouden beiden standaard vereisten moeten zijn. Zonder beide componenten heb je ook geen kundige bestuurders, of geen integere bestuurders die zich zelf verrijken (zie de ENNIA case met RvC Jaime Saleh, en HR directeur Andrey Pichardo)

 12. Eens @Curacao r, waarom moeten wij daar genoegen mee nemen. Het zou ook kunnen liggen dat er een grote braindrain heeft plaatsgevonden nog steeds plaatsvindt en eigenlijk een ieder die zichzelf hier politicus noemt of meent te noemen nergens anders terecht kan en – dus – de politiek ingaat en daar decennia in blijf zitten.
  Het niveau is natuurlijk uiterst bedroevend te noemen en daarom zitten er we nu in een volstrekt onbestuurbaar land.

 13. Epstein was al eerder veroordeeld.
  Bij die veroordeling werd een zaak van ongeveer 40 slachtoffers afgedaan met een 2 x solliseting aanklacht waarop hij schuld bekenden.
  Veroordeeld tot 18 maanden, 13 gezeten waar hij zich savonds bij de gevangenis melde en in de ochtend er weer uit mocht.
  De aanklager in dat geval da Costa is later minister geworden in het kabinet van Trump, die tot de “vrienden” van Epstein behoorde.
  En alleen omdat een rechter vond dat de slachtoffers door het om benadeeld waren kon er een tweede rechtzaak komen. Normaal was hij er mee weggekomen. Je kan niet twee keer vervolgd worden voor het zelfde.
  Ook zijn in die deal “get out of jail free cards” uitgedeeld aan iedereen die bij die zaak betrokken waren. Maxwell en prins Andrew inclusief.
  Dus met geld/invloed maak je een goede kans om er onderuit te komen.

 14. “kleine kanttekening @CR,Zonder brains, gevormde bains althans , komt iemand echter niet waar deze dame gekomen is”
  2 kanttekeningen:
  1. in een land der blinden is 1 oog koning: kijk naar de rector van UoC. Welke functie zou deze man hebben op een universiteit buiten Curacao?
  2. waarom zouden wij in Curacao genoegen moeten nemen met enkel brains? Waarom zou de combinatie van brains en integriteit niet de standaard moeten zijn?

 15. Er is een groot verschil tussen het Amerikaans rechtsysteem en het Nederlandse en dan bedoel ik niet de absurde lange straffen zoals 3x levenslang.

  In Amerika is hoe groter de vis hoe groter de kans op een veroordeling, het is anders dan hier waar grote vissen niet vervolgd worden omdat het vaak niet opportuun is.

  Zo zagen we nog recent hoe — Ghislaine Maxwell schuldig is bevonden voor het regelen van minderjarige meisjes via de lolita express om door Epstein misbruikt te worden. Ghislaine is niet alleen schuldig bevonden voor het regelen van minderjarige meisjes maar het schijnt dat zij ook pap van lustte.

  We krijgen nu een grote kans om het Amerikaanse en Nederlandse rechtsysteem te vergelijken want ook daar staat wat rechtszaken over ontucht op de rol.

  Het schijnt dat Jury leden en presentatoren van die achterlijke talentenshows in Nederland als The Voice wat minderjarige participanten hebben misbruikt. Zo gaan de namen van Marco Borsato, Ali B en Jeroen Rietbergen (partner Linda de Mol) onder de verdachten rond.

 16. Kleine kanttekening @CR,Zonder brains, gevormde bains althans , komt iemand echter niet waar deze dame gekomen is @Curacao R. althans niet in de corporate wereld, wel in de gobiernu wereld van Curacao. als ik effe zo vrij mag zijn om advocaat van de diablita te spelende. LOL

 17. In Engeland betekent seksuele escapades het einde van je carrière. Op Curaçao betekent seksuele escapades de start van een succesvolle carrière (anushka cova)

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -