28.9 C
Willemstad
• woensdag 12 mei 2021 10:19

PBC | Steekpartij in de SDKK

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De SDKK-gevangenis is opnieuw opgeschrikt door een geweldsincident. In blok 7 werd gisterochtend een gevangene door een medegevangene in zijn linkerbeen gestoken. De steekpartij...

PBC | Twaalf partijen willen meedoen aan Arubaanse verkiezingen

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Twaalf politieke partijen hebben officieel laten weten mee te willen doen aan de statenverkiezingen van 25 juni op Aruba. Ze hebben hun kandidatenlijsten ingediend...

PBC | Bonaire gaat testen op de luchthaven

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Bonaire is van plan om eind van de maand coronatesten uit de voeren voor aankomende reizigers op de luchthaven. Het gaat dan om een...

ParadiseFM | ‘Curaçao blijft oranje’

Nederlanders kunnen weliswaar binnenkort weer op vakantie, maar Curaçao en de andere Caribische eilanden van het Koninkrijk behouden hun code oranje. Dat betekent dat de Nederlandse overheid...

ParadiseFM | CMC pakt de draad weer op

CMC pakt deze week de reguliere zorg weer op. Vorige week werd al begonnen met urgente oncologische ingrepen. Deze week worden de eerste uitgestelde operaties en behandelingen...

ParadiseFM | Geen nieuwe besmettingen, één coronapatiënt overleden

Er is niemand positief getest op het coronavirus afgelopen dag. Het is voor het eerst sinds februari dat er geen nieuwe coronabesmettingen werden gemeld op Curaçao. Wel...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAntilliaans DagbladIngezonden | VVU en bureaucratie

Ingezonden | VVU en bureaucratie

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Arthur Nieuw aan het woord.

VVU en bureaucratie In het AD van 29 maart jl., staat een artikel over de VVU (Vrijwillige Vroegtijdige Uittreding) getiteld: ‘VVU kost het eerste jaar 11,5 mln extra’. Graag wil ik hierop reageren, maar dan vanuit een andere invalshoek. Het artikel gaat grotendeels over de technisch-financiële kant van de VVU. Echter, waaraan voorbij wordt gegaan, is hoe de ambtenaren zich hierbij voelen.

Aangezien dit aspect in geen enkel ander artikel beschreven wordt, wil ik graag het een en ander over belichten. Als ambtenaar heb ik al mijn kunnen gegeven, waarbij ik de klant zo goed als kwaad bijstond, om ze een uitstekende service te geven, met zo min mogelijke invloed van bureaucratie. Het was niet eenvoudig, omdat ik van de collega’s uit Nederland afhankelijk was. Echter, met de juiste attitude, werd het mogelijk om doelen daadwerkelijk te bereiken.

Aangezien er wegens mijn leeftijd geen vooruitzicht meer was, heb ik besloten om mij op te geven om met de VVU te gaan. Ik werd gevraagd wanneer ik wilde vertrekken. Ik had juni 2020 opgegeven.

Het bleek allemaal een wassen neus, immers wij zijn na maart 2021 beland, en nog steeds ben ik werkzaam als ambtenaar. Op 26 maart 2021 kregen wij een positief bericht van de regering, stellende dat de conceptwetgeving VVU bij het parlement is aangekomen. Voorts dat het ontslagformulier ons toegestuurd zou worden, en tevens dat wij over het ontslag geïnformeerd zouden worden.

Dit bericht was zeer zeker welkom, evenwel op dezelfde datum, stelt de minister van Bestuur Planning en Dienstverlening (BPD), Armin Konket (MAN) in de media, dat de streefdatum voor de invoering van de VVU pas in augustus van dit jaar zal plaatsvinden. Dit had ik niet verwacht, temeer omdat de wet al bij de Staten ligt. Sterker nog, volgens minister Konket was het de bedoeling dat de VVU per 1 januari 2021 in zou gaan.

Gesteld werd dat het parlement de wetgeving zo spoedig mogelijk zou goedkeuren. Derhalve hadden wij erop gerekend, dat dit eind maart zou gebeuren. Heel bemoedigend was daarom het artikel over Statenvoorzitter Ana-Maria Pauletta, dat zij de conceptwetgeving VVU zo snel mogelijk op de agenda wil hebben. Het zolang moeten wachten is ontmoedigend, en bijgevolg is dat de werklust om op het werk te verschijnen totaal verdwenen is.

Ik denk dat ik niet alleen voor mezelf spreek, maar namens alle 600+ ambtenaren die geopteerd hebben voor de VVU. Met name degenen die reeds 64 jaar zijn geworden.

Daarom een vriendelijk doch dringend beroep aan de Staten en commissie VVU, om de bureaucratie geen invloed te laten hebben. Een voorstel is om degenen die reeds 64 zijn geworden prioriteit te verlenen, zodat zij zo snel mogelijk met de VVU kunnen.

Arthur Nieuw,
Curaçao

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties