27 C
Willemstad
• woensdag 5 mei 2021 23:16

ParadiseFM | ‘Einde Korsou di Nos Tur nabij’

Het einde van de politieke partij Korsou di Nos Tur is nabij. Dat zegt Meindert ‘Menki’ Rojer, de nummer twee op lijst, vandaag in het Antilliaans Dagblad. Het...

Democracy now! | Monday, May 5, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 5 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Semper: Gemiddeld 100 prikken per dag in de wijken

Er wordt door de mobiele vaccinatieteams in de wijken hard gewerkt voor elke prik. Per locatie worden er gemiddeld zo’n honderd prikken per dag gegeven, zegt Jerry...

DolfijnFM | Drastisch minder huwelijken dit jaar op Curaçao

Er wordt minder getrouwd op Curaçao. Drastisch minder zelfs. In 2018 waren er nog 744 paren die hun ja-woord gaven, vorig jaar was dat aantal nog maar...

DolfijnFM | Sportschooleigenaren willen weer open

Eigenaren van sportscholen op Curaçao luiden de noodklok. Het voortbestaan van individuele scholen in de bedrijfstak op het eiland is in gevaar. De versoepeling van de coronamaatregelen afgelopen...
- Advertisement -spot_img
HomeNieuwsGezondheidAntilliaansDagblad | Verplichte centrale quarantaine op Bonaire

AntilliaansDagblad | Verplichte centrale quarantaine op Bonaire

De quarantaine gebeurt op plaatsen die door gezaghebber Edison Rijna zijn aangewezen

Kralendijk – Reizigers uit Latijns-Amerika en de andere landen waarvoor al een vliegverbod geldt moeten vanaf vandaag bij aankomst op Bonaire tien dagen op eigen kosten in centrale quarantaine.

De quarantaine gebeurt op plaatsen die door gezaghebber Edison Rijna zijn aangewezen. Kinderen vanaf 13 jaar die met volwassenen meereizen moeten ook in quarantaine. Vijf dagen na aankomst kunnen de reizigers op eigen kosten een PCR-test laten afnemen.

Het testresultaat moet naar de afdeling Publieke Gezondheid (PG) worden gestuurd. Bij een negatief testresultaat kunnen de reizigers uit quarantaine.

Het gaat om passagiers uit Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, de Dominicaanse Republiek, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay, Venezuela, het Verenigd Koninkrijk en Zuid Afrika.

In Latijns-Amerika is er een verhoogde kans op de Braziliaanse variant van het coronavirus. Met de verplichte PCR-test vijf dagen na aankomst wil Bonaire voorkomen dat deze mutatie zich op het eiland verspreidt.

Er was al een tijd een vliegverbod voor directe vluchten vanuit de betreffende landen. De verplichte test(en) voor vertrek blijven voor deze passagiers ook van kracht.

Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten voor vertrek naar Bonaire een negatieve PCR/Naat-test hebben die maximaal 24 uur voor vertrek is afgenomen.

Een andere mogelijkheid is om een negatieve PCR-test te hebben van maximaal 72 uur voor aankomst in combinatie met een negatief antigeen-testresultaat. De antigeentest moet maximaal 24 uur voor vertrek zijn afgenomen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties