26 C
Willemstad
• woensdag 19 januari 2022 06:29

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Verplichte centrale quarantaine op Bonaire

De quarantaine gebeurt op plaatsen die door gezaghebber Edison Rijna zijn aangewezen

Kralendijk – Reizigers uit Latijns-Amerika en de andere landen waarvoor al een vliegverbod geldt moeten vanaf vandaag bij aankomst op Bonaire tien dagen op eigen kosten in centrale quarantaine.

De quarantaine gebeurt op plaatsen die door gezaghebber Edison Rijna zijn aangewezen. Kinderen vanaf 13 jaar die met volwassenen meereizen moeten ook in quarantaine. Vijf dagen na aankomst kunnen de reizigers op eigen kosten een PCR-test laten afnemen.

Het testresultaat moet naar de afdeling Publieke Gezondheid (PG) worden gestuurd. Bij een negatief testresultaat kunnen de reizigers uit quarantaine.

Het gaat om passagiers uit Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, de Dominicaanse Republiek, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay, Venezuela, het Verenigd Koninkrijk en Zuid Afrika.

- Advertentie -

In Latijns-Amerika is er een verhoogde kans op de Braziliaanse variant van het coronavirus. Met de verplichte PCR-test vijf dagen na aankomst wil Bonaire voorkomen dat deze mutatie zich op het eiland verspreidt.

Er was al een tijd een vliegverbod voor directe vluchten vanuit de betreffende landen. De verplichte test(en) voor vertrek blijven voor deze passagiers ook van kracht.

Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten voor vertrek naar Bonaire een negatieve PCR/Naat-test hebben die maximaal 24 uur voor vertrek is afgenomen.

Een andere mogelijkheid is om een negatieve PCR-test te hebben van maximaal 72 uur voor aankomst in combinatie met een negatief antigeen-testresultaat. De antigeentest moet maximaal 24 uur voor vertrek zijn afgenomen.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PZC | Ambachtse verdachte (32) van doodsteken Lorenzo vluchtte naar Curaçao en wacht nu op uitlevering

Folkert Van Der Krol De 32-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht die wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke steekpartij in Rotterdam-West blijkt vorige week te zijn gevlucht naar Curaçao....

DH | Corallo claims his phone was hacked on orders of Italy and the Netherlands

PHILIPSBURG--St. Maarten-based casino owner Francesco Corallo, also known as “King of the Slots”, is suing an Israeli spyware company and related entities for allegedly conspiring with his...

PBC | Nieuwe kabinet Rutte heeft nog geen tijd gehad om Caribische dossiers te lezen, Rijksministerraad uitgesteld

Persbureau Curacao De rijksministerraad van komende vrijdag is uitgesteld tot 4 februari. Reden is dat de nieuwe bewindslieden van het kabinet Rutte IV meer tijd nodig hebben om...

ParadiseFM | Vonnis Braam aangehouden

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak die MFK-statenlid Braam heeft gespannen. Braam werd vorig jaar voorgedragen als minister van Justitie maar kwam niet...

Democracy now! | Tuesday, January 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -