27.6 C
Willemstad
• donderdag 29 juli 2021 17:24

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Verplichte centrale quarantaine op Bonaire

De quarantaine gebeurt op plaatsen die door gezaghebber Edison Rijna zijn aangewezen

Kralendijk – Reizigers uit Latijns-Amerika en de andere landen waarvoor al een vliegverbod geldt moeten vanaf vandaag bij aankomst op Bonaire tien dagen op eigen kosten in centrale quarantaine.

De quarantaine gebeurt op plaatsen die door gezaghebber Edison Rijna zijn aangewezen. Kinderen vanaf 13 jaar die met volwassenen meereizen moeten ook in quarantaine. Vijf dagen na aankomst kunnen de reizigers op eigen kosten een PCR-test laten afnemen.

Het testresultaat moet naar de afdeling Publieke Gezondheid (PG) worden gestuurd. Bij een negatief testresultaat kunnen de reizigers uit quarantaine.

- Advertentie -

Het gaat om passagiers uit Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, de Dominicaanse Republiek, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay, Venezuela, het Verenigd Koninkrijk en Zuid Afrika.

In Latijns-Amerika is er een verhoogde kans op de Braziliaanse variant van het coronavirus. Met de verplichte PCR-test vijf dagen na aankomst wil Bonaire voorkomen dat deze mutatie zich op het eiland verspreidt.

Er was al een tijd een vliegverbod voor directe vluchten vanuit de betreffende landen. De verplichte test(en) voor vertrek blijven voor deze passagiers ook van kracht.

Alle reizigers van 13 jaar en ouder moeten voor vertrek naar Bonaire een negatieve PCR/Naat-test hebben die maximaal 24 uur voor vertrek is afgenomen.

- Advertisement -

Een andere mogelijkheid is om een negatieve PCR-test te hebben van maximaal 72 uur voor aankomst in combinatie met een negatief antigeen-testresultaat. De antigeentest moet maximaal 24 uur voor vertrek zijn afgenomen.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...

PBC | CMC: meeste Covid19-patiënten niet of niet volledig gevaccineerd

Persbureau Curacao De meerderheid van patiënten die met Corona worden opgenomen in het Curaçao Medical Centre blijkt niet gevaccineerd. Vandaag meldden zich drie nieuwe patiënten, twee moesten direct...

PBC | Economie Curaçao krimpt met 18,4 procent

Persbureau Curacao Curaçao zag in 2020 een zware terugval in economische activiteiten met een krimp in het bruto binnenlands product van 18,4 procent. Een krimp van die aard...

PBC | Curaçao host Concacaf under-20 kwalificatietoernooi vrouwen

Persbureau Curacao Het Concacaf Women’s U-20 Championship Qualifiers wordt op Curaçao afgewerkt. Het kwalificatietoernooi vindt plaats in het Ergilio Hato Stadion en het nabijgelegen FFK-stadion van 13 tot...
- Advertentie -