29 C
Willemstad
• donderdag 20 januari 2022 12:25

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Walk-out steun voor vakbonden Aruba

- Advertentie -

Oranjestad – Bij een aantal overheidsdiensten werd niet tot woensdag gewacht om actie te voeren. Diverse diensten legden gisteren al het werk korte tijd neer. De boodschap van de actievoerders is: ,,We zijn solidair met de vakbonden.”

Vakbond VWI (werknemers van Water- en Energiebedrijf WEB) had gisterochtend tijdens de walk-out de volgende boodschap. ,,Het verzoek van de regering om met de vakbonden te praten, komt te laat. We zijn het misbruik door de regering zat. We zijn bijna twintig maanden verder en nu wil de regering ineens met ons de dialoog aangaan en transparant worden? Wie zegt dat de cijfers van de regering correct zijn? Moeten we nu ineens gaan praten over openbare financiën? We hebben vanaf mei tot en met 31 december 2020 vrijwillig salaris afgestaan. Dat werd in januari 2021 veranderd in een aanwijzing. We vroegen toen om een gesprek met de regering. En nu voelt de regering nattigheid en doet ze alsof de vakbonden niet willen praten. We hebben er genoeg van. De regering is niet meer te geloven.”

Dienst Technische Inspecties (DTI) begon de werkweek met een werkonderbreking. Daar nam nog niet veel personeel aan deel. Vakbond Seppa verwacht woensdag meer steun. De vakbondsleider liet weten dat deze actie een gevolg is van de brief die de regering vrijdag naar de vakbonden stuurde.

Twee kinderopvangcentra van Traimerdia gingen gistermiddag in actie. Het ging om de opvang bij basisschool Kudawecha en de Prinses Amalia School. Een demonstrant reageerde dat de 12,6 procent minder salaris krijgen, heel zwaar weegt. ,,Want we werken maar 31 uur.” Traimerdia valt onder de lerarenvakbond Simar.
Bij het Orthopedagogisch Centrum legden de medewerkers ook maandag het werk een uur neer. ,,We doen dit uit solidariteit met alle ambtenaren en vakbonden.”

- Advertentie -

Stichting Algemene Bejaardenzorg Aruba heeft drie locaties, verspreid over Aruba. In Oranjestad bij San Pedro, in Savaneta en in San Nicolas. Op alle drie de locaties deed personeel mee aan de actie. De vakbondsvertegenwoordiger van Seppa verwoordde het gevoel van de leden. ,,We werken hard, we staan elke dag acht uur klaar en nu komen we op voor onze rechten.”

Ook in het openbaar vervoer was gisteren de actiebereidheid te merken. Arubus plaatste maandagochtend een bericht op Facebook om buspassagiers te informeren. ,,Onze dienstverlening zal vandaag tussen 12.00 en 13.00 uur beperkt zijn. Dit heeft te maken met een protest van onze medewerkers die zijn aangesloten bij de vakbond Seppa.”

De tram van Arutram reed gisteren ook korte tijd niet. Personeel zet zo hun eis kracht bij dat ze de 12,6 procent salaris terug wil. Ook deze walk-out werd georganiseerd door vakbond Seppa.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

1 reactie

  1. De ambtenaren vergeten dat de rest van het werkende volk tussen de 20% en 40% van hun salaris heeft ingeleverd en nog steeds inlevert. Terwijl zij veel minder verdienen dan ambtenaren.
    En dat zal nog wel een hele tijd duren voor dit rechtgetrokken wordt want er wordt door nalatigheid van onze ​overheid geen Coho geld gegeven door Nederland waardoor de loonsubsidie gestopt is.

    Ambtenaar, ben solitair met de rest van het volk!
    En doe je werk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PZC | Ambachtse verdachte (32) van doodsteken Lorenzo vluchtte naar Curaçao en wacht nu op uitlevering

Folkert Van Der Krol De 32-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht die wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke steekpartij in Rotterdam-West blijkt vorige week te zijn gevlucht naar Curaçao....

DH | Corallo claims his phone was hacked on orders of Italy and the Netherlands

PHILIPSBURG--St. Maarten-based casino owner Francesco Corallo, also known as “King of the Slots”, is suing an Israeli spyware company and related entities for allegedly conspiring with his...

PBC | Nieuwe kabinet Rutte heeft nog geen tijd gehad om Caribische dossiers te lezen, Rijksministerraad uitgesteld

Persbureau Curacao De rijksministerraad van komende vrijdag is uitgesteld tot 4 februari. Reden is dat de nieuwe bewindslieden van het kabinet Rutte IV meer tijd nodig hebben om...

ParadiseFM | Vonnis Braam aangehouden

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak die MFK-statenlid Braam heeft gespannen. Braam werd vorig jaar voorgedragen als minister van Justitie maar kwam niet...

Democracy now! | Tuesday, January 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -