27.4 C
Willemstad
• zaterdag 4 december 2021 12:51

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Verdriedubbeling cruisetoerisme

CPA: Curaçao is een betrouwbare partner gebleken

Celebrity Millennium komt op 10 juni op Curaçao aan

Willemstad – Curaçao Ports Authority (CPA) is ‘voorzichtig optimistisch’ over het cruisetoerisme en ziet in elk geval voor de maanden november en december een verdriedubbeling van het aantal cruiseschipbezoeken en een meer dan verdubbeling van het aantal passagiers.

F01 CruisetoerismeOp vragen van deze krant antwoordt CPA-woordvoerder Sau Brigdewater dat er in oktober tien keer cruiseschepen de Curaçaose haven en megapieren zullen aandoen. Voor november wordt verwacht dat 37 keer een cruiseschip zal aanmeren en december zal ongeveer gelijk zijn.

Aangezien ongeveer veertig procent van de capaciteit nu bezet wordt op de schepen in verband met corona, zullen in oktober 17.000 cruisetoeristen Curaçao aandoen. In november en december worden per maand 40.000 bezoekers verwacht, een meer dan verdubbeling dus van het aantal passagiers.

- Advertentie -

Het eerste cruiseschip dat het eiland aandeed, na de Covid-19-pandemie was een schip van Celebrity Cruises op 10 juni van dit jaar. Vanaf toen tot en met nu is 31 keer een schip aangemeerd met in totaal 35.000 passagiers. ,,De bezettingsgraad lag tot nu toe onder de veertig procent. Normaal gesproken is de bezetting 92 procent”, zo licht Bridgewater nader toe. Tot nu toe zijn het schepen van vier cruisemaatschappijen geweest die aanmeerden op Curaçao te weten Royal Caribbean International, Carnival Cruises, Celebrity Cruises en Windstar Cruises.

De CPA-woordvoerder geeft wel aan dat tijdens de coronapandemie ook cruiseschepen op het eiland waren voor ligging (‘lay-up’) en service. ,,Meer dan honderd schepen werden op Curaçao bediend en er zijn circa 5.000 bemanningsleden gewisseld en gerepatrieerd via het eiland”, zo voegt de voorlichter eraan toe.

Over de toeristische activiteiten die nu ondernomen kunnen worden legt Bridgewater uit dat gevaccineerde toeristen zich vrij kunnen bewegen op het eiland en tours kunnen nemen. Als er niet-gevaccineerde kinderen onder twaalf jaar bij zijn, kunnen zij alleen in een bubble-tour mee, georganiseerd via de cruisemaatschappij, dat wil zeggen met de eigen familie.

Bridgtewater: ,,Vanwege de strenge protocollen die al in een vroeg stadium in samenspraak met de maatschappijen zijn gemaakt, is Curaçao al snel uitgekozen als bestemming. En CPA is nog steeds in nauw contact met de cruiselijnen over de omstandigheden rondom corona. Er is vertrouwen in Curaçao waardoor de schepen ook weer terugkomen voor service.”

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

  1. Als we iets van corona hebben geleerd is dat wij minder afhankelijk van toerisme moeten zijn. Dit kabinet of fools, zit bijna 5 maanden en nog steeds geen enkel plan in die richting.

  2. Wie is er nu volop aan het liegen en bedriegen de kunsternaars club en zijn bestuur die zeggen er mee even op te houden of de CPA laaie lichters Directeuren!. De Toeristen in de EU en VS kunnen er geen touw meer aan vast knopen dus nemen het zekere voor het zekere en laten de Crim grotendeels links liggen ook aangezien de misdaad, inbraken, overvallen op toeristen en moorden met wild west rond schietende maf kezen. TIP voor CPA nog meer en betere reclame voor de Crim de wereld in jagen wie niet waagt wie niet wint .

  3. cruise toerisme is een van de meest vervuilende industrien, dusdanig vervuilend dat sommige institutionele beleggers zoals banken, pensioenfondsen en verzekeraars niet meer in cruise industrie beleggen. Wat is de visie van CPA op cruise toerisme en het milieu?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...

PBC | Windsurfer Badloe grijpt naast mondiale onderscheiding

Persbureau Curacao Windsurfer Kiran Badloe krijgt geen mondiale onderscheiding van de internationale zeilbond, World Sailing. Bij de mannen heeft nog nooit iemand met de Nederlandse nationaliteit deze onderscheiding...
- Advertentie -