26 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 00:58

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Cosecha sluit deuren

Oranjestad – De galerijen van Cosecha in Oranjestad en San Nicolas moeten de deuren sluiten. De regering kan niet langer doorgaan met subsidiëren, vanwege de economische crisis die door Covid-19 is veroorzaakt. Het geven van cursussen gaat wel door.

Het bestuur van de stichting Centro pa Reenforsa Artesania y Forma Talento (Craft), die Cosecha heeft opgericht, laat in een reactie op sociale media weten dat ze iedereen bedankt die Cosecha heeft gesteund. ,,De winkels sluiten, maar vanaf november gaan de workshops in Oranjestad wel door. Hou onze Facebook-pagina in de gaten.”

Craft was zes jaar lang in staat om kunst te promoten. De stichting opende Cosecha in 2015, nadat uit onderzoek van Directie Cultuur bleek dat lokale kunstenaars een platform nodig hadden als concurrent tegen alle geïmporteerde souvenirs. De locatie van Cosecha was in de Zoutmanstraat, in een monumentaal pand. Deze locatie moest uitgroeien tot een kunstcentrum. Een jaar later werd de tweede locatie geopend, in San Nicolas. Hier werden workshops gegeven door lokale kunstenaars. In 2019 volgde de derde locatie, een kiosk net buiten de cruiseterminal van Oranjestad.

In de drie locaties waren kunstwerken van lokale kunstenaars te zien en te koop. Steeds meer toeristen, maar ook de bevolking, vonden hun weg naar de winkels. Craft organiseerde via Cosecha veel evenementen, om Arubaanse kunst op de kaart te zetten.

- Advertentie -

Volgens eigen cijfers van Craft namen 4.231 cursisten tussen 2017 en 2021 deel aan workshops. De winkels van Cosecha kregen het Golden Seal van de Aruba Health & Happiness Code en de Tripadvisor Award. Dankzij de drie winkels hebben dertien kunstenaars zich verder kunnen ontwikkelen tot zelfstandig ondernemers.

De economische crisis van Covid-19 kwam in de culturele wereld hard aan. De regering nam in 2020 het besluit om de kiosk bij de cruiseterminal te sluiten. Craft schrijft in haar reactie dat ‘volgens de principes van behoorlijk bestuur nu ook het besluit is gevallen dat de winkels van Cosecha in San Nicolas en Oranjestad tot nader orde moeten sluiten’. ,,Het bestuur van Craft zal er alles aan doen om de werkperiode van de medewerkers waardig af te sluiten.”

Het bestuur van Craft blikt terug op zes jaren waarin lokale kunstenaars en ambachtslieden een plek hadden om hun producten te tonen en te verkopen. Cosecha kreeg de kans om te bloeien en het bestuur wil die gedachte vasthouden. Een dankwoord gaat uit naar oprichter Talitha Schouten, directeur Joanne Dirksz en manager Soraida Wever. Het bestuur roept de kunstenaars op om door te gaan met hun mooie werk. ,,Wij zullen de afgelopen periode gaan evalueren en bekijken op welke andere manier we kunstenaars weer kunnen steunen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Het salaris van de ministers en de ambtenaren naar beneden stellen en de galerijen van Cosecha kunnen weer open. Mijn vraag is ook, waarom is er een Directeur en een Manager en Bestuur ( valt mij mee nog geen commissie ) nodig voor deze kunstenaars club nodig, of werken die voor niks nada nopes ? ik geloof van niet ! of van wel Joanne Dirksz/ Soraida Wever.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -