32 C
Willemstad
• maandag 26 juli 2021 13:12

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Toch een aardige vent’

Pisas toont Knops roots

Willemstad – Tijdens zijn werkbezoek aan Curaçao kwam staatssecretaris Raymond Knops op plekken waar hij niet eerder was geweest. Op Bándabou zag hij de armoede maar ook de hoop dat premier Pisas er wat aan zal doen.

Knops kwam zaterdag aan op Curaçao en sloot zijn bezoek gisterochtend af met een persconferentie, samen met premier Gilmar Pisas (MFK). Pisas nam de staatssecretaris mee naar de plekken waar hij opgroeide.

,,Ik ben de afgelopen vier jaar vaak in Willemstad geweest en heb veel organisaties bezocht en met veel mensen gesproken, maar hier was ik nog nooit geweest”, zegt Knops. ,,Je ziet de armoede en tegelijkertijd de hoop, dat viel mij op. De hoop dat het beter wordt met Pisas als premier.”

- Advertentie -

De Nederlandse staatssecretaris ziet het uitbannen van de armoede ook als zijn verantwoordelijkheid. ,,Alles wat we doen, ook in het kader van de Landspakketten en hervormingen, moet ertoe leiden dat we die armoede vaarwel kunnen zeggen.”

Knops en Pisas kijken beiden terug op een goed bezoek. Ze hebben elkaar, vooral op een informele manier, beter leren kennen. ,,Dat is belangrijk”, vindt Pisas. ,,Ik had een heel ander beeld van hem, maar dat is veranderd nu we zo samen in de auto hebben gezeten en met elkaar hebben gesproken. Het is toch een aardige vent, vind ik.”

De ontvangst op Bándabou noemt Knops ‘heel hartelijk’. Hij bedankt Pisas voor de ontmoetingen met bewoners. ,,Want het gaat altijd over mensen. Wij dienen de bevolking. Premier Pisas die van Curaçao, ik die van Nederland. Het is mooi om te zien dat er eigenlijk heel weinig verschil is tussen het dorp waar ik vandaan kom en Bándabou. De gemeenschapszin, mensen die elkaar groeten, de hartelijkheid.”

Het werkbezoek was wat langer dan gebruikelijk en daarom was er ruimte om meer van het eiland te zien en zelfs een potje te voetballen. Maar daarnaast was er natuurlijk serieus aandacht voor de actuele situatie.

- Advertisement -

,,Ik ben heel blij met de goede gesprekken die we hebben gehad”, zegt Knops. ,,Het ging over wat dit kabinet te doen staat. Je zult maar minister worden in deze tijd. De problemen zijn groot. De vraag was dan ook: hoe kunnen we elkaar helpen?”

Nederland wordt op dit moment zelf geregeerd door een demissionair kabinet. Zijn tijd als staatsecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zit er binnenkort op. Hij zal het missen, al die mensen die hij leerde kennen en waarmee hij een band opbouwde.

,,Tegen al die mensen zeg ik, ga door op dezelfde weg. Die draagt er uiteindelijk toe bij dat kinderen en kleinkinderen het ook goed zullen hebben in de toekomst.” Koninkrijksrelaties zijn relaties tussen mensen.

Knops: ,,Mensen met bepaalde functies, die elkaar kunnen vertrouwen, die het oneens kunnen zijn. Maar altijd is het doel er met elkaar uit te komen en niet tegenover elkaar te staan. Ik hoop dat we dat kunnen voortzetten. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

  1. Ik hoop dat wat er tussen deze twee heren , de een, een Hoog beleerd politici en de ander, een koeken bakker 1e klas, die onder de plak staat van leerling Pastor Gerrit de Raaf, nu wij zullen zien hoe alles loopt met alle goede voornemens in de toekomst, een ding scheelt er zit niks meer in de staats kas dus kan er ook weinig gejat worden, maar vergis je niet in ras oplichter en super dief Gerrit de Raaf die van alles nog regelt van achter een gordijn !. Een Aap verliest ( Gerrit ) wel zijn haren maar niet zijn streken, ook niet na een tijdje gevang, zie foto, Pik in gevang met gespuis, in op dracht van Leerling Pastor Gerrit de Raaf.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Weekend weer vol ongelukken en gewonden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het begint bijna gewoon te worden, het grote aantal ongelukken in het weekend. Vaak ook met gewonden. Twee ambulances moesten zaterdag naar de Sta Rosaweg,...

PBC | Man gewond op Bonaire na sprong in zee

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Een 18-jarige man is gewond geraakt bij Boca Slagbaai op Bonaire toen hij van de rotsen in zee wilde springen. De man kwam met zijn...

ParadiseFM | Jean-Julien Rojer test positief op coronavirus

De Curaçaose tennisser Jean-Julien Rojer is positief getest op het coronavirus. Daarmee eindigt zijn deelname aan de Olympische Spelen in Tokio. Het is al de vierde sporter...

ParadiseFM | CHATA: hotelbezetting Curaçao gaat goed, maar kan beter

Bijna 55% van de hotelkamers op Curaçao was in de maand juni bezet. Dat ligt boven het Caribisch gemiddelde van bijna 50%. Zo meldt CHATA. In dezelfde...

ParadiseFM | Positief geteste vrouw met valse bewijzen binnen gereisd

Een vrouw die op Bonaire positief heeft getest op Covid-19 is met vervalste papieren Curaçao binnengekomen. Zo maakt het Korps Politie Curaçao bekend. Het was al bekend...

DH | ‘CFT’s suggestion to impose land tax is anti-local people’

PHILIPSBURG--Member of Parliament and United People’s Party faction leader Grisha Heyliger-Marten commemorated the late Dr. Albert Claudius Wathey on July 24 for his contribution to the growth...
- Advertentie -