27 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 09:35

PBC | Besmettingen nemen weer toe

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het aantal besmettingen stijgt weer. Er kan nog niet gesproken worden over een trend, daarvoor zijn de getallen nog te laag. Zondag had Curaçao 65...

PBC | Koning opent vandaag slavernij expositie Rijksmuseum

Persbureau Curacao AMSTERDAM – Koning Willem-Alexander opent vanmiddag de expositie Slavernij in het Rijksmuseum in Amsterdam. De tentoonstelling vertelt over slavernij aan de hand van tien persoonlijke en...

PBC | Militairen op straat in Bonaire

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De marine vertrekt vandaag naar Bonaire voor een grote oefening. De eenheid van de Koninklijke Landmacht is daar een week lang. Ze worden gebracht...

ParadiseFM | Agent in SDKK besmet met Covid

Eén van de drie mannelijke agenten die vorige week zaterdag is vast gezet in de SDKK gevangenis heeft positief getest op Corona. Hij wordt met nog twee andere...

ParadiseFM | ‘Overheid moet ingrijpen bij verplichte vaccinaties’

Volgens de organisatie Consumenten Belangen Curaçao grijpt de overheid te weinig in bij bedrijven die hun werknemers verplichten om te vaccineren. Dat heeft Maria van Os van...

ParadiseFM | Arubaanse minister-president maakt zich zorgen

Demissionair minister-president van Aruba Evelyn Wever-Croes liet gisteren weten dat ze een frustrerend weekend achter de rug heeft. Ze vertelde tijdens de wekelijkse persconferentie dat ze het...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Statenlid Arends vindt het ‘merkwaardig’

HomeMediaAntilliaans DagbladAntilliaansDagblad | Statenlid Arends vindt het ‘merkwaardig’

Zo reageert Statenlid Richard Arends (AVP) op de uitlatingen die demissionair minister-president Evelyn Wever-Croes gisteren deed.

Oranjestad – ,,Het is merkwaardig dat na 3,5 jaar het beroemde forensische rapport over de financiën van RdA is afgerond net in aanloop van de verkiezingen. De context waarin dit (vermeende tweede) rapport is opgemaakt is wel in lijn met de typische lastercampagne van een politieke tegenstander.”

 

Zo reageert Statenlid Richard Arends (AVP) op de uitlatingen die demissionair minister-president Evelyn Wever-Croes gisteren deed. ,,Het is walgelijk om te zien hoe sommige mensen maar geld uitgeven, zonder rekenschap af te leggen, gewoonweg schaamteloos”, zei de bewindsvrouw over het lezen van het rapport over de financiën bij Refineria di Aruba (RdA).

Volgens haar zou Arends via allerlei schimmige consultantsconstructies veel geld hebben verdiend aan RdA. Ze zegt dat Arends het verschijnen van het rapport vertraagd heeft. Dat het nu zo kort voor de verkiezingen uitkomt heeft hij in haar ogen dan ook aan zichzelf te wijten.

,,Ik ben medio 2020 benaderd om mee te werken aan het onderzoek. Ik had er eigenlijk zelf belang bij om mee te werken om heel veel onwaarheden te verduidelijken. Ik heb het rapport nog niet ontvangen dus ik kan er inhoudelijk niet op reageren”, zegt Arends.

,,Een objectief forensisch onderzoek gebaseerd op waarheidsvinding is niet afhankelijk van de medewerking van derden. Het is duidelijk dat dit alleen politieke doeleinden dient.”

,,Volgens de verklaring van de premier zou er sprake zijn van ‘mismanagement’ van een vennootschap die ik nooit heb gemanaged. Rechters hebben de huidige regering er meerdere malen op gewezen dat een wijziging in een vennootschappelijke strategie als gevolg van een regeringswisseling, niet betekent dat het eerder gevoerd beleid door de voormalige directie, raad van commissarissen of aandeelhouder fout was.

Als ik de redenering van de premier volg is er sprake van ‘mismanagement’ als het een ander betreft; maar de huidige uitgaven en verbintenissen zijn wel gerechtvaardigd”, zo reageert Arends hierop.

,,Des te merkwaardiger is dat het rapport is gemaakt in opdracht van en tevens overhandigd door de neef van de minister-president en broer van een minister in haar eigen kabinet.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties