27 C
Willemstad
• zondag 25 juli 2021 08:24

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Bonaire wil kwaliteitstoerisme bevorderen

Sporttoerisme, privéjachten en selectief gekozen cruiseschepen

Kralendijk – Het Bestuurscollege (BC) lanceert samen met de verschillende stakeholders een plan voor herstel van het toerisme, het Tourism Recovery Plan.

Het plan omvat een groot aantal activiteiten die de al langer gewenste transitie naar kwaliteitstoerisme bevorderen en waardoor met minder toeristen hogere inkomsten gegenereerd kunnen worden terwijl tegelijkertijd rust, natuur en cultuur beter beschermd worden.

Het grotendeels stilvallen van het toerisme als gevolg van de Covid-19-pandemie heeft de lokale economie ernstig aangetast. Maar het biedt Bonaire volgens het BC wel de unieke kans om een beleid in te voeren conform de aanbevelingen van het in 2017 gepubliceerde Strategic Tourism Master Plan (STMP). ,,In de aanbevelingen van het STMP is meer betrokkenheid van de gemeenschap opgenomen en het aantrekken van de actieve toerist met een ruimer budget.

- Advertentie -

Het Tourism Recovery Plan is samengesteld met input van Tourism Corporation Bonaire (TCB), Bonaire Hotel and Tourism Association (Bonhata), de Kamer van Koophandel, Bonaire Business & Employers Association (BBE) en deelnemers aan de sessies van het masterplan. De kern van het plan is om kwaliteitstoerisme te bevorderen door middel van het aanbieden van unieke en authentieke ervaringen. Dit heeft tot doel de bestaande markten te herstellen maar met een hoger gemiddeld bestedingsniveau, het toeristisch product diverser te maken en de betrokkenheid en participatie van de lokale gemeenschap te vergroten.

Er dienen volgens het BC unieke ervaringen gecreëerd te worden door de toerist dichter bij de natuur te brengen, meer connectie tussen de toerist en de mensen en cultuur van Bonaire te bewerkstelligen en meer activiteiten te bedenken die zowel overdag als ‘s avonds uitgevoerd kunnen worden.

,,De focus zal op diversificatie liggen zoals sporttoerisme, ‘digitale nomads’, privéjachten en meer selectief gekozen cruiseschepen. Om dit te bereiken gaat er gewerkt worden aan algemene verbetering van onze infrastructuur”, aldus het BC.

Participatie van de lokale gemeenschap in de ontwikkeling van het toerisme en waardering van de lokale identiteit en cultuur zijn volgens de overheid en de stakeholders essentieel voor een duurzame toeristische bestemming. Om deze participatie te verwezenlijken gaat er geïnvesteerd worden in een certificatie- en bewustwordingsplan voor Bonairianen.

,,We gaan de Bonairiaanse gemeenschap aanmoedigen om zelf gebruik te maken van het toeristisch product, zodat zij vanuit eigen ervaring bij kan dragen aan de promotie”, zo laat het BC weten.

De prioriteit van het eilandbestuur is om de groei van economische welvaart hand in hand te laten gaan met de toename van het welzijn van de bevolking. Om dit te bereiken is het volgens het BC van groot belang dat de visie door de gemeenschap gedragen wordt en dat elke inwoner en elk bedrijf bijdraagt.

Het eilandbestuur en TCB gaan actief op zoek naar samenwerking met de private sector, om op een efficiënte manier resultaten te bereiken.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Verhoudingen door covid op scherp

‘We kunnen het risico niet nemen dat jij ons besmet omdat je nog niet bent ingeënt’ | Antilliaans Dagblad Willemstad - ,,Wij kunnen het risico niet nemen...

AntilliaansDagblad | ‘Deltavariant alarmerend op Curaçao’

Uit de berichten van de lokale autoriteiten en het ophogen van risiconiveaus bleek deze week al dat het aantal besmettingen met het coronavirus weer snel toeneemt op...

ParadiseFM | Boechi werkt mee aan campagne tegen kindermishandeling

Rapper Boechi gaat meewerken aan een campagne tegen kindermishandeling. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het gaat om een campagne voor de stichting Veiligheidshuis Curaçao die de nadelige effecten...

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | RIVM: ‘Alarmerende toename corona in het Caribisch gebied’

Het aantal SARS-CoV-2 infecties stijgt op de CAS-BES eilanden. In de week van 15 tot en met 21 juli 2021 kregen 646 personen op de Caribische eilanden...
- Advertentie -