29 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 14:23

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Staking Serlimar beëindigd

De minister gaat met de Raad van Toezicht van Serlimar praten en een oplossing zoeken voor de schuld van zo’n 18 miljoen florin.
Oranjestad – Vuilnisdienst Serlimar gaat weer aan het werk, na drie dagen geen huisvuil te hebben opgehaald. Een bemiddelingsgesprek met Milieuminister Ursell Arends (Raiz) en de vakbond heeft ertoe geleid dat het actievoeren wordt beëindigd.

Dat meldt nieuwssite NoticiaCla. Minister Arends heeft gezegd dat hij de verantwoordelijkheid van Serlimar op zich neemt. De overheidsdienst verkeert op dit moment in surseance van betaling.

,,Mijn doel op dit moment is om Serlimar te redden en te zorgen dat 200 medewerkers hun baan behouden. Er vindt een doorlichting plaats en die moet worden afgerond. Het is aan mij om de rechter ervan te overtuigen dat wij Serlimar willen helpen.” De minister gaat met de Raad van Toezicht van Serlimar praten en een oplossing zoeken voor de schuld van zo’n 18 miljoen florin.

De medewerkers hebben in het bemiddelingsgesprek met de minister aangeven dat ze een oplossing willen voor hun uniform en dat ze veiligheidsschoenen willen dragen. ,,Daar ga ik me hard voor inzetten”, aldus de Milieuminister. Vakbond STA heeft de minister gevraagd om onderzoek binnen Serlimar te doen, omdat er verdenkingen zijn van corruptie.

Serlimar had zelf gisteren, toen de tweede stakingsdag begon, op hun Facebookpagina gemeld dat het ophalen van huisvuil vanwege actievoerende medewerkers tot nader orde werd stilgelegd. De vuilnisstortplaats bij Parkietenbos zou wel open blijven en ook het ophalen van dode dieren bleef doorgaan. De helpdesks in San Nicolas en Noord bleven ook open. Het bedrijf bood in het bericht excuses aan voor het ongemak en zegde toe om bij nieuwe ontwikkelingen de bevolking weer te informeren.

- Advertentie -

Maandag, dinsdag en woensdag werd huisvuil niet opgehaald. Oppositiepartij AVP greep dit aan om met een motie te komen en de regering op te roepen om aandacht te besteden aan de situatie van de medewerkers van Serlimar. De motie werd gesteund door MAS en Accion21. Regeringsfracties MEP en Raiz stemden tegen.
Partijleider Mike Eman heeft in een vergadering met de premier – die over het thema van de begroting van Directie Openbare Werken (DOW) ging – aandacht gevraagd voor Serlimar. ,,De minister moet met Serlimar gaan praten.”

Volgens de AVP hebben kleine aannemers een contract met DOW, Serlimar en Santa Rosa. Jarenlang hebben ze enorm veel werk verricht door het eiland schoon te houden. Serlimar heeft de financiële compensatie echter veranderd en daar hebben de aannemers last van. Hun inkomsten gingen omlaag en dat betekent minder zekerheid, aldus AVP. Het gebeurde ook met medewerkers. Zij kregen veranderingen in salaris, werkdagen en arbeidsvoorwaarden. Volgens Eman is dit niet correct, ‘deze mensen doen fantastisch werk en verdienen een betere behandeling’.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

PBC | Beatrix bezoekt voedselbos tijdens bezoek aan Curaçao

Persbureau Curacao Prinses Beatrix werd zaterdag tijdens haar bezoek aan Curaçao flink aan het werk gezet. Bij een bezoek aan het voedselbos kreeg de 83-jarige prinses een oranje...

PBC | SER maakt zich sterk voor innovatie

Persbureau Curacao De Sociaal-Economische Raad heeft een verkenning uitgebracht aan de regering en de Staten over de mogelijkheden van de invoering van een missie gedreven innovatiebeleid. Dat moet...

ParadiseFM | Mauritsz de Kort wordt definitief nieuwe Hof-president

Hij was al voorgedragen, maar de benoeming is nu officieel rond: rechter Mauritsz de Kort is vanaf 1 januari de nieuwe president van het Gemeenschappelijk Hof van...

ParadiseFM | Staten eisen aanwezigheid president Centrale Bank

De president van de Centrale Bank Richard Doornbosch moet de minister van Financiën assisteren in het parlement. Dat zegt regeringspartij MFK. De partij neemt het Doornbosch kwalijk...

Opinie | ‘Inspecteur Keli is een gevaar voor de volksgezondheid van Curaçao’

Opinie | Jan Huurman, arts en voormalig Inspecteur-generaal Volksgezondheid Curaçao   Het recente vonnis naar aanleiding van een klacht en een eis over het handelen van chirurg Misset legt...

Column Youp | Kakkersbromsnor

Pushbericht na pushbericht over vliegverboden, wauwelwappies, vaccinazi’s, avondlockdowns, QR-codekrakers, meedogenloze mutaties, rellende hooligans, met scherp schietende politiemensen, uitgebluste brandweermannen, radeloos ziekenhuispersoneel, stenen door ambulanceruiten, dwalende demissionaire ministers,...
- Advertentie -