Hij was de eerste Curaçaose secretaris van de nationale Unesco-commissie op Curaçao en begon het erkenningsproces voor het werelderfgoed al in 1983. Ook is hij de eerste geweest die vele Caribische kunstenaars bijeen wist te brengen in expositie Carib Art in de jaren negentig. Samen met Ruby Eckmeyer wist hij 137 kunstwerken te exposeren in het World Trade Center waar 32 Caribische landen aan deelnamen.
Om Willemstad op de Werelderfgoedlijst te krijgen was een hele onderneming. Dat begon in de jaren tachtig, zo doet Unesco Curaçao verslag. Hij nam daarvoor contact op met Nederland. Maar het bleek dat dit land het verdrag hiervoor nog niet ondertekend had. Dit leidde tot een dienstreis om daar te spreken met ambtenaren bij Buitenlandse Betrekkingen. Als Nederland het verdrag zou tekenen, zou dit ook voor de (toen nog, red.) Nederlandse Antillen gelden.
Elstak kreeg toen geen gehoor, aldus het relaas van Unesco Curaçao. Toen nam hij contact op met de Nederlandse minister belast met Unesco via het Antillenhuis. En zo kwam hij in aanraking met de vertegenwoordiger van Nederland in Parijs die wel oor had naar zijn plan. Waarschijnlijk had hij wel slapende honden wakker gemaakt, want zo schrijft Unesco Curaçao:
,,Verbazingwekkend was dat daarna Nederland zelf een verzoek deed om op de Werelderfgoedlijst te komen, nog voordat de Nederlandse Antillen het verzoek kon indienen over Willemstad.”
Nu is Curaçao als zelfstandig land alweer tien jaar geassocieerd lid van Unesco en dat is deze week gevierd met de opening van een expositie in de Nationale Bibliotheek dr. Frank Martinus Arion. Daarbij was ook Saadia Sanchez-Vegas aanwezig, directeur en vertegenwoordiger van het Unesco-clustersecretariaat voor het Caribisch gebied.
De opening was in handen van de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS), Sithree ‘Cey’ van Heydoorn (MFK) en de Unesco-secretaris-generaal Marva Browne in aanwezigheid van onder andere de secretarissen-generaal van Aruba, Sint Maarten en ex-minister Jacques Veeris die in 1983 belast was met Unesco.
In 2011 werd Curaçao geassocieerd lid van Unesco (in 1983 kregen de Nederlandse Antillen van zes ook al deze status) en dat is nu precies tien jaar geleden. Curaçao is het zevende lid met deze status.
De expositie is te bezichtigen tot en met 6 november van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur en 16.30 en zaterdag van 9.30 tot 13.00 uur.
Bron: Antilliaans Dagblad
Geeft het volk brood (uit Nederland) en spelen (de volgende uitreiking) een beproefde methode om het volk tevreden te houden.
Bovendien het is reden voor een feestje met drank, hapjes en handen schudden (schouderklopjes geven en ontvangen)
Goed voor je eigen beeld.
Fake it until you make it.
En je bent te druk om je zorgen te maken over, of wat te doen, aan de echte problemen die aangepakt moeten worden.
Leuk al die prijzen, voor regeren nada van prijs
Elke dag word er wel een prijs uit gedeeld op deze crim om het MFK en PNP volk tevreden houden. Maar hoe komt het dat Pik de prijzen niet meer uit deelt, durft hij niet meer in zicht te komen omdat zijn planen ABCDE niet uit komen.