25 C
Willemstad
• zondag 23 januari 2022 05:48

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Slecht bestuur aan de orde van de dag’

- Advertentie -

Kralendijk – Eilandraadslid Daisy Coffie van Fractie Coffie zegt helemaal niet blij te zijn met de koers die het Bonairiaanse eilandbestuur is ingeslagen. Volgens haar loopt het inmiddels de spuigaten uit en is slecht bestuur aan de orde van de dag.

Coffie doet haar uitspraak naar aanleiding van het bericht van afgelopen maandag in deze krant dat het Bestuurscollege (BC) koste wat kost wil dat Chogogo Resort & Beach vandaag de deuren kan openen. Intussen hullen het BC en Stinapa zich nog steeds in stilzwijgen over de kwestie.

,,Als kers op de taart is het nu zo dat ons eilandbestuur de autoriteit van zijn eigen ambtenaren ondermijnt die door het eilandbestuur zelf zijn belast met de handhaving van en het toezicht op onze wet- en regelgeving”, aldus Coffie. ,,Het gaat om wetten en regels die door onszelf zijn gemaakt om ervoor te zorgen dat wij een solide samenleving hebben, zodat Bonaire niet verandert in een bananenrepubliek waar de eerste de beste zomaar van alles kan doen en daar ongestraft mee weg kan komen, omdat ze onder bescherming staan van onze bestuurders met de gezaghebber aan het hoofd.”

In het geval van Chogogo wordt volgens haar een gedoogbeleid toegepast nadat de gezaghebber en een gedeputeerde hiervoor opdracht hebben gegeven. ,,Heeft dit besluit een wettelijke basis? Als het wettelijk toegestaan is, op grond van welke wet is dat dan? Wordt het gedragen door het hele BC of is het weer een kwestie van egotripperij om het eilandbestuur niet om te laten vallen, waardoor deze flagrante schending wordt verdoezeld?” zo vraagt Coffie zich hardop af.

- Advertentie -

,,En het is nota bene de gezaghebber die een eed heeft afgelegd om ervoor te zorgen dat onze wetten nageleefd worden en belast is met het toezicht op het naleven van de algemene beginselen van behoorlijk bestuur.”

Deze houding wekt volgens Coffie zichtbare irritatie op in de gemeenschap, waardoor in alle sectoren klachten en krachtige geluiden van afkeuring gehoord worden. Volgens haar verliest de samenleving meer en meer het vertrouwen in het bestuur, omdat de bestuurders zelf voor chaos zorgen.

,,Er is geen respect voor elkaar. Het lijkt wel alsof degenen met kapitaal kunnen doen en laten wat ze willen. Onze mensen voelen zich gediscrimineerd en ervaren dagelijks dat ze vreemdelingen zijn op hun eigen eiland.” Ze ziet genoeg reden voor een openbare eilandsraadvergadering met een urgent karakter, zodat het BC tekst en uitleg komt geven over de manier van handelen. ,,Als volksvertegenwoordigers kunnen wij niet met de armen gekruist blijven zitten en toezien hoe dit debacle verder escaleert”, aldus Coffie.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

3 reacties

  1. Daisy Coffie is wat wij mannen hier op Curaçao noemen, “Een lekker wijf”. Nou, althans dat was ze. Het is jammer om te zien dat ze geen moeite heeft gedaan om dat mooie lijf bij te houden. De ooit zo mooie ronde billen lijken nu wat platgedrukt door het vele zitten.

  2. In feite is de situatie op Curaçao niet anders dan op Bonaire voor 10-10-10, ook hier maakten onbekwame bestuurders het eiland afhankelijker van Nederland. Het is dat de bevolking van Curaçao te dom is om te poepen anders was Curaçao nu ook een gemeente van Nederland.

  3. “Onze mensen voelen zich gediscrimineerd en ervaren dagelijks dat ze vreemdelingen zijn op hun eigen eiland.”
    Coffie is de Antilliaanse versie van Geert Wilders. In Nederland zou Coffie door Bij1 als racistisch worden geclassificeerd

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Medewerksters Talpa in paginagrote advertentie: ‘John, het ligt niet aan de vrouwen’

BOOS over The Voice "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." Zo reageren Talpa-medewerksters met een paginagrote advertentie in het AD op uitspraken van John de Mol....

Democracy now! | Friday, January 21, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Bestuurder na ongeluk gered door omstanders

Persbureau Curacao Benauwde momenten voor de bestuurder van een auto op de Weg naar Westpunt bij Duzu. Die raakte betrokken bij een ongeluk en sloeg gedeeltelijk over de...

PBC | Eind februari binding proposals voor overname raffinaderij

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Rdk heeft een aantal bedrijven gevraagd voor het einde van februari een binding proposal in te sturen voor de exploitatie van de Isla en...

PBC | CMC luidt de noodklok om IC-capaciteit

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het ziekenhuis op Curaçao (CMC) luidt de noodklok. Alle zestien IC-bedden zijn bezet met coronapatiënten, terwijl er nu zeventien mensen intensieve zorg nodig hebben....
- Advertentie -
- Advertentie -