28 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Flow control luchthaven Aruba voor passagiers VS

HomeLandenArubaAntilliaansDagblad | Flow control luchthaven Aruba voor passagiers VS
Foto: Aruba Airport Authority

Oranjestad – Luchthaven Reina Beatrix introduceert vanaf woensdag een ‘Passenger Flow Control’ voor alle passagiers die vanaf AUA Airport vertrekken naar de Verenigde Staten (VS). Aruba Airport Authority (AAA) maakt dit bekend.

Voor deze afhandeling van passagiers is gekozen, omdat in het terminalgebouw werkzaamheden gaande zijn. Daarnaast zijn er nog steeds covidbeperkingen van kracht. AUA Airport besloot om een speciale aanpak te creëren om passagiers goed te laten inchecken.

Het Passenger Flow Control-concept houdt in dat passagiers de incheckfaciliteiten mogen betreden op basis van aparte groepen (geel, blauw en oranje). De kleuren zijn gekoppeld aan de geplande vertrektijden van de luchtvaartmaatschappij. Passagiers krijgen dus een speciaal tijdslot om de terminal te betreden. Het tijdslot wordt voor bezoekers bepaald op basis van de informatie op de ED-kaart, want daarop moeten passagiers ook informatie over hun vertrekvlucht aangeven.

Inwoners die vanuit Aruba naar de VS reizen, moeten rekening houden met hun geplande vertrektijd om te bepalen op welk tijdstip ze mogen inchecken. Dit kan niet eerder zijn dan drie uur voor die vertrektijd. De Passenger Flow Control is geïntroduceerd om te voorkomen dat passagiers (te) vroeg op AUA Airport aankomen om in te checken. Dit geldt voor het winterseizoen vanaf 1 december 2021 tot en met 12 maart 2022. AUA Airport zet ambassadeurs bij de toegangsdeuren, zij gaan actief de tijdvakken per passagier controleren. Wie te vroeg komt, moet buiten wachten op het juiste tijdslot.

Met deze Passenger Flow Control hoopt AUA Airport het afhandelen van passagiers beter te managen en de drukte bij de verschillende controlepunten in de terminalgebieden te verdelen. Dit moet bijdragen aan kortere rijen en kortere wachttijden. Het gevolg zal zijn dat de omgeving veiliger wordt en dat alle passagiers op betere dienstverlening kunnen rekenen.

AAA vraagt alle passagiers om mee te werken aan dit nieuwe systeem, zodat iedereen op de juiste tijd kan inchecken voor zijn vlucht.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties