27.6 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 00:14

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Situatie Curaçao hoopgevend’

Blokhuis vol lof tijdens bezoek aan Curaçao

Willemstad – ,,Het is hoopgevend dat de verschrikkelijke noodsituatie op Curaçao met vereende krachten het hoofd is geboden. Alle mensen op Curaçao die daarbij betrokken waren – van de schoonmakers tot de verplegers tot de mensen van de publieke gezondheidsdiensten en ministers – verdienen daar een enorm compliment voor.”

Dat zei staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) tegen het Antilliaans Dagblad. Blokhuis wees erop dat zijn ministerie sinds de uitbraak van corona in 2020 doorlopend, heel intensief in contact is geweest met bestuurders, publieke gezondheidsexperts en medici op Curaçao, Aruba, Sint Maarten en de BES-eilanden.

,,Samen is er keihard gewerkt om de crisis zo goed mogelijk aan te pakken”, aldus de staatssecretaris, die sinds zaterdagavond op Curaçao is voor een aantal bezoeken en gesprekken. Vandaag reist hij verder naar Bonaire.

- Advertentie -

Tijdens zijn bezoek aan Curaçao was Blokhuis positief over de coronasituatie op het eiland, waarbij een groot deel van de volwassen bevolking is gevaccineerd en de besmettingen aanzienlijk zijn gedaald. ,,Ik ben zeer onder de indruk van de enorme inzet op Curaçao om corona nu en in de toekomst onder controle te houden en zorg en welzijn te verbeteren. Samen blijven we hard werken aan meer gezondheid voor alle mensen in het Caribisch deel van het Koninkrijk.”

Blokhuis bedankte alle betrokkenen voor hun aandeel. ,,Het was een eer om daar vanuit Nederland bij te mogen ondersteunen met apparatuur, beschermingsmiddelen, testmateriaal, vaccins en mensen die konden helpen in onder andere de ziekenhuizen.”

Zaterdag had de staatssecretaris eerst een gesprek met gouverneur Lucille George-Wout, daarna met demissionair premier Eugene Rhuggenaath en demissionair minister van Gezondheid, Zita Jesus-Leito, ‘over de aanpak van de coronacrisis en goede zorg en welzijn in het Caribisch deel van het Koninkrijk tijdens en na de coronacrisis’.

Gisteren heeft hij daarover ook gesproken met de bestuurders van het Curaçao Medical Center, mensen van uitzendbureau AMI die op de ic gewerkt hebben tijdens het hoogtepunt van de crisis, epidemioloog Izzy Gerstenbluth en mensen van Salú pa Tur en van Fundashon Prevenshon.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | Meer achteruitgang dan regio

De economische achteruitgang van Curaçao is in 2020 vele malen hoger dan het gemiddelde van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tekent een economische krimp op van 18,4 procent, terwijl het gemiddelde van de regio -7,7 procent is.

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.

AntilliaansDagblad | Betèsda in de clinch met SVB

‘Overvallen door korting budget’

NOS | ‘Maltese overheid verantwoordelijk voor dodelijke aanslag op journaliste’

Volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie is de Maltese overheid verantwoordelijk voor de dood van journaliste Daphne Caruana Galizia. Dat melden verschillende Maltese media. Caruana Galizia kwam in 2017 om...

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...
- Advertentie -