27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 03:11

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Vierde moordverdachte aangehouden op Aruba

De 21-jarige Lisander Leonardo Ignacio werd op vrijdagavond 15 januari door onbekenden in zijn hoofd geschoten | Antilliaans Dagblad

Oranjestad – De politie heeft een vierde verdachte aangehouden in verband met de moord op Lisander Leonardo Ignacio, in januari. Verdachte B.D.W. (23 jaar) is zondag door de recherche aangehouden in zijn woning.

Uit onderzoek blijkt dat de moord mogelijk te maken heeft met problemen tussen twee bendes. Op de dag dat de moord werd gepleegd, verklaarden getuigen dat ze schoten hadden gehoord en daarna hadden gezien dat drie of vier jonge mannen uit de tuin van het huis in Pos Chikito renden. Ze waren allemaal in het zwart gekleed. Het was voor de politie toen al duidelijk dat de moord door een groep was gepleegd.

Verdachte B.D.W. wordt door de politie tevens gezien als slachtoffer. Hij is enige tijd geleden beschoten en als gevolg daarvan invalide geraakt. W. kan niet meer lopen en zit nu in een rolstoel. Uit onderzoek van een tip kwam het vermoeden naar voren dat W. actief heeft deelgenomen aan het plannen en uitvoeren van de moord.

- Advertentie -

De twee bendes zijn actief in de omgeving van Pos Chikito. Zodra de ene bende op een lid van de andere bende schiet, wordt de aanval beantwoord met een nieuwe schietpartij.

De 21-jarige Lisander Leonardo Ignacio werd op vrijdagavond 15 januari door onbekenden in zijn hoofd geschoten. Vroeg op de avond werd gemeld dat er schoten waren gelost in Pos Chikito. Ter plaatse werd een man aangetroffen die in een auto zat. Hij was door zijn hoofd geschoten. Er werd een ambulance opgeroepen, maar die vertrok later weer, zonder het slachtoffer. Om 22.25 verklaarde een arts dat Ignacio overleden was.

De autoriteiten zetten onmiddellijk een groot onderzoek op. Het slachtoffer bleek in zijn eigen auto te zijn doodgeschoten, terwijl de auto in de tuin van zijn huis geparkeerd stond.

De politie hield drie maanden na de schietpartij twee verdachten aan en later nog een derde. De teller van het aantal betrokkenen staat nu op vier.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | Meer achteruitgang dan regio

De economische achteruitgang van Curaçao is in 2020 vele malen hoger dan het gemiddelde van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tekent een economische krimp op van 18,4 procent, terwijl het gemiddelde van de regio -7,7 procent is.

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.

AntilliaansDagblad | Betèsda in de clinch met SVB

‘Overvallen door korting budget’

NOS | ‘Maltese overheid verantwoordelijk voor dodelijke aanslag op journaliste’

Volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie is de Maltese overheid verantwoordelijk voor de dood van journaliste Daphne Caruana Galizia. Dat melden verschillende Maltese media. Caruana Galizia kwam in 2017 om...

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...
- Advertentie -