28 C
Willemstad
• woensdag 8 december 2021 18:01

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Registratie werkzoekenden bij SOAW

Foto Antilliaans Dagblad

Willemstad – Werkzoekenden kunnen zich vanaf nu registreren bij het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) voor een baan. Het ministerie wil zo een beter beeld hebben van de personen die op zoek zijn naar een baan en hen matchen met het bedrijfsleven dat verlegen zit om personeel.

Via de e-mail [email protected] kunnen personen zich aanmelden met hun contactgegevens. Binnen 48 uur krijgen ze een antwoordmail met een afspraak voor een intakegesprek bij het SOAW-kantoor.

Volgens secretaris-generaal van SOAW Etienne van der Horst is het opvallend dat het huidige register weinig namen bevat. In 2020, pre-Covid-19, waren er slechts 1.200 werkzoekenden bij het ministerie geregistreerd.

,,We weten dat meer mensen geen baan hebben. Vanaf maart 2020 zijn er 900 nieuwe namen in het register bij gekomen. We gaan er vanuit dat het mensen zijn die hun baan hebben verloren door de Covid-19-crisis”, zei Van der Horst eerder deze week tijdens de persconferentie over het beëindigen van de steunregelingen.

- Advertentie -

Op dit moment krijgen 1.700 personen een baanverliezersuitkering van maximaal 1.000 gulden. Deze steunregeling stopt per 1 januari 2022. Het ministerie neemt een meer faciliterende rol aan bij de re-integratie van cliënten op de arbeidsmarkt.

,,Je kunt niet voor onbepaalde tijd afhankelijk blijven van de overheid. Vooral niet met de precaire financiële situatie van de overheid”, aldus SOAW-minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia.

Het ministerie gaat verder alle vacatures die bij hun bekend zijn online publiceren. Ook de vacatures van bedrijven die een werkvergunning zoeken voor buitenlandse krachten worden voortaan op de website en Facebookpagina van de regering gepubliceerd.

Het ministerie wil ook werkgevers betrekken in dit traject door subsidies of incentives te bieden aan bedrijven die werkzoekenden in dienst nemen. ,,De focus shift van het geven van steun naar het begeleiden van werkzoekenden naar een baan”, legde Larmonie-Cecilia uit.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

 1. Je kunt niet voor onbepaalde tijd afhankelijk zijn van de Ned belastingbetaler bedoelt ze zeker. Samen met b whiteman heeft ze er ‘n potje van gemaakt , ook die Jean Marie Francisca. Als jullie en velen meer de boel niet zo verziekt hadden zou het er hier heel anders uitgezien hebben. Maar cooper zegt , er is genoeg geld hier , mee eens Cooper, kom dan maar op de proppen.

 2. ,,Je kunt niet voor onbepaalde tijd afhankelijk blijven van de overheid. Vooral niet met de precaire financiële situatie van de overheid”, aldus SOAW-minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia.

  vertelt ze dat ook aan de geplaatste “spook ambtenaren” en stoel verwarmers die in ambtenarij, overheidsentiteiten en bij particulieren bedrijven zijn geplaatst?
  Of aan de politieke pensioen stapeleaars?

 3. Denk dat de genen die een baan hebben wel hun handen mogen dichtknijpen, je zal afhankelijk van deze klojos zijn voor een baan. Dios spar hende.

  De overheid blijft geld aan onderstandtrekkers geven om bou di palu domino te spelen en aan de andere kant willen ze bedrijven subsidie geven om werkelozen in dienst te nemen?

  Ik zie nergens iets van scholing staan moeten bedrijven elk randdebiel in dienst nemen? Ik blijf erbij “Pueblo di Korsou si bosnan vota pa porkeria ta porkeria bosnan ta hanja”.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -