28 C
Willemstad
• zondag 25 juli 2021 07:51

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Verdachte Sevinger komt in parlement

Sevinger zit momenteel in detentie in het Korrektie Instituut Aruba (KIA) | Extra

Oranjestad – Benny Sevinger (AVP), die als verdachte in de strafzaak Avestruz in detentie zit, is een van de 21 leden die volgende week als Statenlid worden beëdigd. ,,Een schande voor het land”, noemt demissionair premier Evelyn Wever-Croes de situatie.

Het Openbaar Ministerie laat weten een eventuele beëdiging niet tegen te zullen houden. Sevinger deed als lijstduwer van AVP op 25 juni mee aan de verkiezingen en komt op basis van het aantal individuele stemmen in het parlement. Wever- Croes reageerde gisteren tijdens een persconferentie op de nieuwe parlementaire samenstelling.

,,Aruba gaat met deze schande de geschiedenis in. AVP plaatst ons land helaas in deze situatie. We hebben een Wet screening die bij het parlement ligt om te behandelen. We willen deze wet er zo snel mogelijk doorheen krijgen, zodat we Sevinger na zijn beëdiging uit het parlement kunnen halen. We willen ervoor zorgen dat dit nooit meer kan gebeuren.”

- Advertentie -

Het nieuwe parlement wordt volgende week beëdigd, waardoor Wever-Croes in een overgangsfase zit dat ze zowel demissionair minister-president als parlementariër is. ,,Ik zal er als parlementariër alles aan doen om de Wet screening van kracht te laten worden.”

De tweede stap, legt ze uit, is dat dit in de grondwet moet worden veranderd. ,,Daarvoor is een twee derde meerderheid in het parlement nodig. Daarna moet het ook naar de Raad van Advies. Het traject kan een paar weken duren.”

Wever-Croes sprak de wens uit dat het nieuwe parlement volwassen genoeg is en boven politieke standpunten kan staan, om het belang van Aruba voorop te zetten. De Electorale Raad maakte de lijst van 21 nieuwe Statenleden woensdag bekend.

MEP heeft negen parlementsleden: Evelyn Wever-Croes, Xiomara Maduro, Dangui Oduber, Glenbert Croes, Rocco Tjon, Arthur Vallejo, Hendrik Tevreden, Endy Croes en Edgard Vrolijk. De zeven parlementsleden van AVP zijn: Mike Eman, Mike de Meza, Arthur Dowers, Gerlien Croes, Ryçond Santos do Nascimento, Melvin Wyatt-Ras en Sevinger. Namens Raiz worden Ursell Arends en Geoffrey Wever de volksvertegenwoordigers. Marisol Lopez-Tromp en Aquanette Gunn nemen zitting namens MAS en partijleider Miguel Mansur is het parlementslid van Accion21.

Het huidige parlement behandelt aankomende woensdag het onderzoek naar de geloofsbrieven en toelating van de nieuwe Statenleden. Van parlementariërs die niet terugkeren in het nieuwe parlement wordt afscheid genomen. Donderdag worden de nieuwe parlementariërs beëdigd. Sevinger zit momenteel in detentie in het Korrektie Instituut Aruba (KIA).

Woordvoerder Ann Angela van het Openbaar Ministerie (OM) liet gisteren desgevraagd aan het Antilliaans Dagblad weten dat ‘het OM een eventuele beëdiging niet zal tegenhouden en desgevraagd de nodige maatregelen laat nemen om dit te faciliteren. De beëdiging van een verkozen Statenlid is echter niet aan het OM.’

Sevinger zal van het KIA naar het parlement worden gebracht en daarna weer teruggaan naar het KIA. Het Hof deed vrijdag uitspraak in het hoger beroep dat Sevinger had aangespannen tegen de beslissing van de rechtercommissaris om hem langer vast te houden.

,,Het Hof heeft besloten dat de heer Sevinger vast moet blijven zitten”, aldus Angela. Sevinger zit sinds 26 mei vast en is de hoofdverdachte in de zaak Avestruz.

Bron: Antilliaans Dagblad van 3 juli 2021

Artikel delen

2 reacties

  1. Geen enkel verschil met Curaçao.
    Verdachten ex-verdachten kunnen hoppa de Staten in.
    Het zgn afvalputje van het(de) eiland(en).

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Verhoudingen door covid op scherp

‘We kunnen het risico niet nemen dat jij ons besmet omdat je nog niet bent ingeënt’ | Antilliaans Dagblad Willemstad - ,,Wij kunnen het risico niet nemen...

AntilliaansDagblad | ‘Deltavariant alarmerend op Curaçao’

Uit de berichten van de lokale autoriteiten en het ophogen van risiconiveaus bleek deze week al dat het aantal besmettingen met het coronavirus weer snel toeneemt op...

ParadiseFM | Boechi werkt mee aan campagne tegen kindermishandeling

Rapper Boechi gaat meewerken aan een campagne tegen kindermishandeling. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het gaat om een campagne voor de stichting Veiligheidshuis Curaçao die de nadelige effecten...

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | RIVM: ‘Alarmerende toename corona in het Caribisch gebied’

Het aantal SARS-CoV-2 infecties stijgt op de CAS-BES eilanden. In de week van 15 tot en met 21 juli 2021 kregen 646 personen op de Caribische eilanden...
- Advertentie -