Democracy now! | Monday, May 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | ‘Nederland stuurt vaccins voor heel Suriname’

Nederland heeft toegezegd ongeveer 700.000 coronavaccins naar Suriname te sturen, ruim voldoende voor de gehele bevolking. De Surinaamse president Chan Santokhi zei dit zaterdag tijdens een bijeenkomst,...

Nu.cw | Voedselbank Curaçao krijgt donatie van 100.000 gulden

Stichting Johannes Bosco heeft een donatie van 100.000 gulden toegezegd aan de Voedselbank Curaçao. Dat is een verdubbeling van het bedrag dat de Voedselbank vorig jaar ontving...

ParadiseFM | Stranden overdag toegankelijk; avondklok vanaf 23 uur

De regering kondigde vanmorgen nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Al deze maatregelen gaan in op woensdag 19 mei. Hier staan ze op een rij: De avondklok...

ParadiseFM | Morgen laatste vaccinatiedag in Sambil

Winkelcentrum Sambil stopt woensdag als vaccinatiecentrum. Dat betekent dat morgen, dinsdag 18 mei, de laatste dag is dat mensen daar voor hun coronavaccin terecht kunnen. De sporthal...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Pisas: Boodschap overgekomen

HomeVerkiezingen Curacao 2021AntilliaansDagblad | Pisas: Boodschap overgekomen

Pisas vindt dat zijn partij de afgelopen jaren gediscrimineerd en vernederd is in de Staten.

Willemstad – Gilmar ‘Pik’ Pisas en zijn partij MFK mogen zich de winnaar noemen van de verkiezingen. Na het tellen van 85 stembureaus wordt dat wel duidelijk. Een zichtbaar vermoeide Pisas stelt tegenover TeleCuraçao: ,,Ik ben blij dat mijn boodschap overgekomen is.

Als je mij ziet, geef je mij misschien nog geen dubbeltje. Dat is mijn hele leven al zo geweest. Maar ik ben tot heel wat in staat. Ik ben altijd heel rustig. Ik wacht het eindresultaat af. Mensen willen kunnen vertrouwen en het volk heeft begeleiding en leiding nodig. We hebben als land een enorm potentieel. Niemand heeft het volk hierin erkend.”

Pisas vindt dat zijn partij de afgelopen jaren gediscrimineerd en vernederd is in de Staten. ,,Je moet elkaar gelijkwaardig behandelen.” Tot slot bedankt de winnaar zijn team dat bestaat uit drie pilaren: de intellectuele, de ervaren en de jonge leden. ,,We hebben niet met modder gegooid en met het weinige wat we gedaan hebben, hebben we toch het volk bereikt.”

PAR-voorman Eugene Rhuggenaath is teleurgesteld in het resultaat, maar ondanks de lagere uitkomst is hij toch dankbaar voor de steun die de partij gekregen heeft.

,,Ik wist wel dat het heel hard werken was om door te kunnen gaan. We hebben in moeilijke omstandigheden moeten werken, waar mensen het heel moeilijk hebben. Dan is het een uitdaging om als winnaar uit de bus te komen.”

Rhuggenaath zegt Pisas al gebeld te hebben en feliciteert Curaçao met de grote opkomst. ,,Ik feliciteer alle partijen die een zetel hebben gekregen en vooral de MFK die het mandaat krijgt een regering te vormen. Wij staan open voor samenwerking, maar MFK heeft haar standpunt tegenover de PAR al bepaald. Het volk heeft gekozen en dat respecteren wij, dat is onderdeel van het spel.”

Ondertussen gaat hij gewoon door als demissionaire regering, voor een samenleving waarin het coronavirus nog hevig actief is en overleg met het crisisteam moet doorgaan. Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP) kijkt tevreden terug op het verkiezingsresultaat.

,,We hebben de oude ‘nashonalista’ gevraagd om thuis te komen, we hebben er nieuwe leden bij gehaald. Met onze leuze ‘ban kas bèk, ban hala mara’ (kom thuis en laten we de broekriem aanhalen) is het ons gelukt”, aldus Larmonie- Cecilia die tegelijkertijd Gilmar ‘Pik’ Pisas van MFK van harte feliciteert met het ‘fantastische resultaat’.

MAN-leider Steven Martina feliciteert in een eerste reactie MFK en PNP als ‘de grote winnaars’ van de verkiezingen. Martina zegt dat het een strijd is geweest tussen partijen die voor het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho) zijn en partijen die tegen het orgaan zijn. Het Coho zal worden opgericht na onderhandelingen van regeringspartijen MAN en PAR met de Nederlandse regering in verband met de liquiditeitssteun die Nederland geeft aan Curaçao.

,,MAN en PAR zijn overduidelijk afgestraft voor hun standpunt wat betreft Coho”, zegt Martina. ,,MAN meer dan PAR.”

De leider van MAN zal na een periode als minister van Economische Ontwikkeling tijdens het kabinet-Rhuggenaath nu plaatsnemen in de Staten.

,,Jazeker, dat is het mandaat dat ik heb gekregen van de bevolking.” De blauwe partij zal ‘een diepgaande analyse uitvoeren’ in verband met de tegenvallende verkiezingsuitslag. Martina wijst erop dat het niet de eerste keer is dat de partij terugvalt.

Bron: Antilliaans Dagblad van 20 maart 2021

Zoeken

Recente reacties