26 C
Willemstad
• zaterdag 22 januari 2022 22:58

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Per geval afwegen of richtlijn voordelig is’

- Advertentie -
Grant Thornton gaat in op nieuwe richtlijn invordering | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Het verzoek voor de betalingsregeling en/of betalingskorting moet vooralsnog uiterlijk 7 oktober 2021 worden ingediend, meldt Grant Thornton Curaçao in een Nieuwsflits.

,,De aanslagen waartegen bezwaar en/of beroep is aangetekend, worden in de betalingsregeling meegenomen. Wordt gebruikgemaakt van de betalingskorting, dan dienen alle lopende bezwaar- en/of beroepsprocedures te worden ingetrokken. Het is derhalve belangrijk dat per geval wordt afgewogen of een verzoek op grond van deze richtlijn voordelig is.”

De belastingspecialisten van GT gaan in hun bulletin in op de recent aangekondigde saneringsregeling met betalingskorting voor belastingschulden. ,,Belastingplichtigen die een schuld open hebben staan bij de Ontvanger, kunnen gebruikmaken van een betalingsregeling. Indien (een deel van) de belastingschuld in één keer wordt voldaan, kunnen zij tijdelijk en eenmalig in aanmerking komen voor een betalingskorting. De betalingskorting kan oplopen tot 40 procent van de openstaande belastingschuld.”

Het gaat om de gepubliceerde richtlijn waarin de voorwaarden zijn opgenomen op grond waarvan dit invorderingsproces wordt vormgegeven. Vanwege het liquiditeitstekort van de Curaçaose overheid, wordt met deze richtlijn beoogd belastingplichtigen met openstaande belastingschulden te bewegen belastingschulden op korte termijn te voldoen. ,,Overigens kunnen belastingplichtigen nog steeds een betalingsregeling treffen en een betalingskorting ontvangen als de belastingschuld in één keer wordt voldaan op basis van intern beleid van de Ontvanger.”

- Advertentie -

Wanneer de belastingschuld lager is dan 50.000 gulden, aldus GT, dan kan de openstaande belastingschuld in maximaal 48 maandelijkse gelijke termijnen worden voldaan. De aflossings- en betalingscapaciteit van de belastingplichtige wordt hierbij in aanmerking genomen. Bedraagt de belastingschuld meer dan 50.000 én is er een langere periode nodig om de belastingschuld te voldoen, dan kan met tussenkomst van de Stichting Belastingaccountantsbureau (SBAB) een betalingsregeling worden vastgesteld. In bepaalde gevallen zal de Ontvanger om zekerheid vragen.

Naast de betalingsregeling, kan de belastingplichtige verzoeken om een ‘betalingskorting’. De hoogte van de betalingskorting is afhankelijk van het bedrag dat de belastingplichtige ineens kan voldoen. De betalingskorting geldt voor de meeste belastingmiddelen en is van toepassing op aanslagen met een dagtekening vóór 1 januari 2021.

Grant Thornton legt uit: ,,De betalingskorting is echter onder andere niet van toepassing op de sociale premies, zoals de AOV (Algemene Ouderdomsverzekering), AVBZ (Algemene Verzekering Bijzondere Ziektekosten), de BVZ (Basisverzekering Ziektekosten) en aanslagen erfpachtcanon.”

De betalingskorting is ook niet van toepassing op eventueel in rekening gebrachte invorderingskosten. Zodra de Ontvanger en de belastingplichtige overeenstemming hebben bereikt, dan zal een zogenoemde saneringsovereenkomst worden opgesteld. ,,De betalingskorting zal na afloop van de betalingsregeling worden verleend, mits aan alle aangifte- en betalingsverplichtingen is voldaan.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Medewerksters Talpa in paginagrote advertentie: ‘John, het ligt niet aan de vrouwen’

BOOS over The Voice "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." Zo reageren Talpa-medewerksters met een paginagrote advertentie in het AD op uitspraken van John de Mol....

Democracy now! | Friday, January 21, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Bestuurder na ongeluk gered door omstanders

Persbureau Curacao Benauwde momenten voor de bestuurder van een auto op de Weg naar Westpunt bij Duzu. Die raakte betrokken bij een ongeluk en sloeg gedeeltelijk over de...

PBC | Eind februari binding proposals voor overname raffinaderij

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Rdk heeft een aantal bedrijven gevraagd voor het einde van februari een binding proposal in te sturen voor de exploitatie van de Isla en...

PBC | CMC luidt de noodklok om IC-capaciteit

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het ziekenhuis op Curaçao (CMC) luidt de noodklok. Alle zestien IC-bedden zijn bezet met coronapatiënten, terwijl er nu zeventien mensen intensieve zorg nodig hebben....
- Advertentie -
- Advertentie -