28 C
Willemstad
• donderdag 20 januari 2022 16:51

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Nederland op donkerrood

- Advertentie -
Pisas: Gedraag je, het is geen free for all. Gerstenbluth: Vaccineren is nu essentieel | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Curaçao zet Nederland vanaf maandag 19 juli op donkerrood. Dat betekent voor alle reizigers vanaf Schiphol, gevaccineerd of niet, een PCR-test voor vertrek en een antigeentest drie dagen na aankomst.

Nederland wordt vanaf maandag aangemerkt als land met een ‘heel hoog risico’ wat betreft coronabesmettingen. Alle reizigers zijn vanaf dan verplicht maximaal 72 uur voor vertrek een PCR-test af te nemen en drie dagen na aankomst op het eiland nog eens een antigeentest.

Dat geldt ook voor mensen die vanuit Nederland via een ander land, België bijvoorbeeld, naar Curaçao vliegen. Wie bij aankomst of daarna Covid-19 krijgt, moet minimaal tien dagen in isolatie; ingezetenen thuis en bezoekers op hun vakantieadres. Momenteel arriveren dagelijks gemiddeld circa duizend bezoekers uit Nederland/Europa op Curaçao, aldus de regering.

De regering-Pisas grijpt fors in, omdat het aantal besmettingen op Curaçao in korte tijd enorm is opgelopen. Dat gebeurt op advies van het crisisteam. Nadat dinsdag 23 en woensdag 35 nieuwe besmettingen bekend werden gemaakt, waren er gisteren zelfs 84 positieve testen. Het merendeel van de mensen raakt lokaal, dus op het eiland zelf besmet. Het team van epidemiologie doet onderzoek naar drie clusters, waaronder een ‘spreader event’.

- Advertentie -

Omwille van de privacy van betrokkenen en omdat het waarschijnlijk mis is gegaan op meer locaties, wilde epidemioloog Izzy Gerstenbluth gisterochtend tijdens een persconferentie geen namen noemen. ,,Het gaat om een feest. De organisatoren hebben alle medewerking verleend. Binnen 24 uur nadat we de gegevens hadden, hebben we contact gehad met alle bezoekers”, zegt Gerstenbluth.

De overheid gaat de controle verscherpen bij beachclubs, dansfeesten en bij evenementen en activiteiten met meer dan 250 bezoekers. Daarvoor zijn elf controleteams in het leven geroepen. Premier Gilmar Pisas (MFK) roept de bevolking op zich te houden aan de maatregelen. ,,Dat wij hebben gezegd een derde lockdown te willen voorkomen, betekent niet dat het een free for all is”, zei Pisas gisteren tijdens de persconferentie. ,,Gedraag je en houd je aan de regels.” De speciale teams moeten erop toezien dat de controles bij de entree en binnen en rondom de locatie serieus gebeuren. ,,De discipline moet terugkomen”, zegt Pisas. ,,We zullen streng optreden waar het moet om een ‘super spread event’ te voorkomen. En als dit niet werkt, zullen nog strengere maatregelen volgen.”

Snel en flink ingrijpen is nodig vanwege de deltavariant van het coronavirus die wereldwijd toeslaat. Deze variant verspreidt zich heel snel en zorgt in een periode van versoepelingen voor een explosie van besmettingen in verschillende landen in Europa, waaronder Nederland. Gerstenbluth gaat ervanuit dat de deltavariant ook al op Curaçao besmettingen heeft veroorzaakt. Dat moet nog officieel blijken uit monsters die naar Nederland zijn gestuurd. Met de combinatie van een PCR-test voor vertrek en een antigeentest drie dagen na aankomst is er volgens de epidemioloog een goede balans gevonden om het eiland op een veilige manier open te houden voor toeristen.

,,De laatste dag dat een reiziger besmet kan zijn geraakt, is op de dag van vertrek. Maar de kans dat iemand met een negatieve PCR-test daarna anderen besmet, is heel klein. Pas drie dagen na de besmetting is daarvoor voldoende virus aanwezig en ook dan pas kan de besmetting met een test worden aangetoond.”

Vanwege de besmettelijkheid van de deltavariant is het nu extra belangrijk dat zo veel mogelijk mensen zich laten vaccineren. Gerstenbluth doet een oproep op eenieder die nog twijfelt: ,,Het is nu de tijd om een beslissing te nemen en je te laten vaccineren.” Hetzelfde geldt voor de mensen die denken aan één prik voldoende te hebben. Dat is niet zo.

,,Je bent optimaal beschermd met twee prikken, maar pas twee weken nadat je de tweede dosis van het vaccin hebt gekregen. Dus kom die tweede prik halen!” Van alle besmettingen van de afgelopen twee weken was 85 procent niet volledig beschermd.

Anders dan voorheen raken veel jongeren geïnfecteerd met de deltavariant van het coronavirus. De afgelopen twee weken, van 29 juni tot en met 14 juli, was ongeveer 65 procent van de gevallen in de leeftijd van 13 tot 25 jaar. Jongeren op Curaçao komen ook in aanmerking voor vaccinatie. Gerstenbluth: ,,Doe het. Dan ben je zelf beschermd, maar ook jouw familie en oudere en kwetsbare mensen in jouw omgeving.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

16 reacties

 1. @Pipo Martina, maar ventje toch…. Dat virus is toch onzin, is een griepje en gewoon bangmakerij en de overheid die volgers bang maakt kwèk, kwèk, bla, bla, verkondig je, en nu heeft “het beleid” gezorgd voor een donkerrode kaart en ben je zo blij in een “groen land ” te wonen; waar maak je je druk om, het is toch niets? Hoezo beleid die voor donkerrood zorgt. Wat is dat nu, het is toch niets ? Wat kan beleid voor invloed op niets hebben?
  Waar je wel of niet woont interesseert me geen zak, als je het mij vraagt is het gewoon dromenland; om naar Curaçao te willen komen om aan ik weet niet wie, ik weet niet wat ” te bewijzen” is pas echt zielig. Ga ergens heen omdat het je interesseert, leuk lijkt, op bezoek te gaan; om iets aan anderen te willen bewijzen, wie zit er op jou te wachten, en, als je daar je goed gevoel uit moet halen, dan denk ik dat je ook echt gelooft dat het virus kan denken en zou je beter beginnen met je medicatie op punt stellen. Dream on , kid

 2. @ Kiko, bedankt beste vriend ik heb de test gedaan. Zie hieronder het resultaat. En nu?

  Ben jij een complotdenker?
  Je bent een gematigde complotdenker
  Je gelooft lang niet alle samenzweringen die we je voorschotelden, maar vindt ze ook niet allemaal onzin. Soms geloof je liever in alternatieve theorieën, ook al zijn daar geen keiharde bewijzen voor.

 3. Terwijl Nederland donker rood kleurt door het beleid van clownmans met zijn bloemschoenen, ook wel met SARS langs de Bars genaamd, geniet Tico heerlijk op vakantie. Tico woont namelijk niet in Nederland, watertrappelland. Waar Tico woont is de kleur groen als gras, dus geen test, geen prik, geen herstel bewijs moeten laten zien. Tico geniet terwijl mopperende kaasjes lopen te hannessen met scancodes. Hahahaha. Jaha Tico had een vooruitziend blik om Nederland tijdig te verlaten. Ik heb nu zo een zin naar Curacao te vliegen. Kan ik zo doorlopen want geen test nodig. Dit terwijl goedgelovige schaapjes wel getest moeten worden. Maar neen, Tico geeft zijn geld liever zinnig uit in een fatsoenlijk vakantie land. Wat is het leven toch goed, als je als Tico Martina doet. hahaha ik blijf lachen

 4. Joep Meloen, Joepie Poepie je spreekt jezelf tegen. Je beweert eerst dat de niet geprikten het virus en mutaties in stand houdt. Je zegt ook zelf dat de geprikten niet perse zijn beschermd en dat ze nog steeds ziek en besmet kunnen raken. Dus het kan ook zijn dat juist de geprikten het virus en mutatie instand houden. Maar dan. Dan zeg je zelf met veel dedain dat het virus geen hersens heeft en niet kan nadenken. Indien dat zo is, hoe weet het virus dan dat ik niet geprikt bent en u wel? Hoe weet het virus dat ie 10% moet besmetten en de overige 90% met rust moet laten? Hoe weet het virus dat ie niet meer dan 1.5 meter mag overbruggen? Hoe weet het virus hoe laat het is en stopt ie savonds met werken? Je spreekt jezelf tegen meneer de betweterige wijsneus. U wilt anderen de les lezen, u doet laatdunkend over dakdekkers en huisvrouwen maar u bent zelf een prietpratende kletsmajoor.

 5. @Kiko: Tokkie Martina is zeker weten geen complotdenker.

  Daar hoeft hij geen test voor te doen.

  Tokkie Martina kan immers niet denken.

 6. @vrijdenker, fijn dat je ergens hebt gezien dat er de postulaten van Koch bestaan, dat klinkt in de kroeg vast heel interessant voor andere wappies maar daarmee maak je jezelf opnieuw historisch belachelijk. In de tijd van Koch wist men niet van virussen, die postulaten zijn alleen van toepassing op bacterieziekten. In 1937 zijn er door Rivers postulaten voor virussen opgesteld, waar covid prima in past. Wappies als jij overigens ook. Stop nu eens met napraten ven bagger verspreiden.

 7. @ Vrijdenker,

  Leuk dat je wat termen hebt geleerd, maar helaas jammer dat je er geen donder van begrepen hebt.
  Waar haal jij vandaan dat het virus nog nooit is geisoleerd ? Heb je dat van je mede wappies ? De rappers ? De gelukscoaches, dakdekkers, huisvrouwen en meer van dat soort niet opgeleidde idioten die denken dat ze het beter weten dan de gemiddelde wetenschapper ?
  Je kunt alleen een mRNA vaccin maken wanneer je het RNA van het virus hebt weten te isoleren. Men kan het Pfizer en Moderna vaccin wel aanpassen aan de huidige variant, want ook die is al lang geisoleerd, maar wat voor zin heeft dat ? Het duurt een aantal maanden eerdat het ingezet kan worden en dan hebben we de volgende variant weer.
  Wat van belang is te achterhalen of de vaccins werken tegen de huidige varianten. Pas wanneer dat niet meer het geval is moeten de vaccins worden aangepast, eerder niet.

  En nee, de vaccins bieden geen 100 % beveiliging tegen het virus, dus ook wanneer je gevaccineerd bent kun je corona oplopen………………..alleen is de kans fors kleiner, wordt je er amper ziek van en kun je het virus niet doorgeven(ja, dat is al bewezen).

  Anders gezegd, de ongevaccineerden houden het virus in stand en bieden het virus de mogelijkheid te muteren. Heeft het virus een eigen mening ? Absoluut niet, het wordt gewoon beinvloed door andere factoren en muteert daardoor, is gewoon een chemisch proces. Dus het idee dat het virus hersens heeft en zich verzet tegen vaccins moet je maar heel snel vergeten. Dat is leuk voor de kinderboeken en de kleuterschool, maar heeft geen donder met de realiteit te maken.

 8. @ Andreo, ja klopt. Ik ben een doemdenker, wappie, blerkous en wat nog meer. ondertussen kleurt Nederland donkerrood. Zeer vreemd want de IC’s en ziekenhuizen blijven leeg. Eerst werd er gezegd dat zorg ontlast moest worden, nu wordt er weer gefocust op besmettingen. Niet op doden, niet op zieken, nee op besmettingen. En men blijft maar aandringen op prik prik prik. Waarom? Binnen 1.5 jaar is het voor elkaar gekregen om de mensen gek van angst te maken. Terwijl ze met eigen ogen kunnen zien dat er geen massale doden zijn en dat de schade die er is komt door ondoordacht handelen van de verschillende overheden, die hun oren laten hangen naar een select groepje zogenaamde experts. Mensen ontwaakt, jullie worden voor de gek gehouden. Dit is de grootste hoax na de millenium bug hoax. Ook toen tuinde men er met open ogen in.

 9. Blerkous Tico z’n voortdurend slap gezwets en trappen,begint veel op Fikkie te lijken,
  die telkens naar d’r eigen braaksel terug gaat.

 10. Het oude gevoel van logica in deze collectieve gekte is niet mogelijk. Vooral wanneer de angst regeert, in deze situatie is denken niet toegestaan.
  Ten eerste er is geen isolatie, purificatie en beeld volgens het officiële protocol van Koch van Sars-coV 2, het “virus” dat de ziekte covid veroorzaakt. India heeft naar aanleiding van de zogenaamde”Indiase variant” deze resultaten opgevraagd maar nooit ontvangen en ook verschillende universiteiten wereldwijd hebben dit nooit aangetoond. Logisch want het is er niet.
  Als iemand dit wel kan aantonen graag zich melden bij het “isolatiefonds” wat in Nederland is opgericht want er is 1,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor degene die de isolatie kan aantonen. Met andere woorden, de “foto” van het “virus” ontbreekt.
  Wel is er een ziekte met zeer lage sterfte cijfers en een duidelijke onwil om toegepaste behandeling te onderzoeken. Men is alleen gericht op “vaccinatie” .
  Ten tweede de toename aan varianten is verbazingwekkend. Braziliaanse variant, Colombiaanse, Zuid Afrikaanse, Engelse, wij noemen het nu Alpha, Bèta, Gamma, Delta, enz.. in slechts één jaar.
  Wat een bijzonder “virus” is dit toch.

 11. @ Lionfish, Dleg uit hoe IK de gene ben die de oorzaak is van deze troep. Ga bij die zieke gast die zo nodig vleermuizensoep in zijn muil moest proppen enzo besmet raakte (patient 0) klagen. Ik heb nergens voor gezorgd. Ga maar bij china klagen inplaats van online daar je troep te bestellen. En ik heb niemand gevraagd om voor mij een prik te halen. Als die doetjes dat hebben gedaan voor mij dan zijn ze helemaal mesjogge. In ieder geval lekker testen jongens, het is geen dansen met Janssen helaas, maar pesten door testen geworden. Tja met een grijnzende pinnokio als PM en een clown met bloemschoenen als minister van gezondheid kun je niks anders verwachten. Denk dat ik mijn aandelen portfolio testbewijzen ga uitbreiden. De geen die veiligheid en integriteit van lichaam opgeeft voor zogenaamde vrijheid, verdient geen van beide en we zien nu dat die het kwijt zijn geraakt. Prik in je lichaam en nu lekker vakantievieren in Nederland watertrappelland.

 12. Maar toch: hoe meer mensen besmet zijn – en weer beter worden- hoe sneller de groepsimmuniteit wordt bereikt.
  Elk nadeel heeft…
  ( op voorwaarde dat er geen variant de kop opsteekt waar tegen geen vaccin opgewassen is!).

 13. Tja Tica, nederlanders nemen hun verantwoordelijkheid om tegen beter weten in eencellige hersenloze selfish wappies als jij welke helemaal zelf de oorzaak zijn van de huidige epidemie, te beschermen. Die verantwoordelijkheid is nooit de sterkste kant van deze rots geweest.

 14. Haha sta je dan als Nederlander met je prikje in je arm. Alsnog een wattenstaaf in je hersens. Ja ja mensen we gaan Dansen met Janssen en daarna met SARS langs de Bars. Maar vooral blijven herhalen dat prikken helpt Izzy Wargaren. Ook al tonen de feiten wat anders aan. Begin 2020 was er niks aan de hand. Na de “maatregelen” stegen de doden en ziekenhuis opnames de pan uit. Maar men bleef erop inzetten. Nu met het massaal prikken tot aan kleine kinderen aan toe stijgen de besmettingen en nog steeds blijft men op de zelfde weg doorgaan. Basiskennis virologie. Een van de eigenschappen van een virus is overleven. Hoe meer het zich bedreigt voelt, hoe meer het zich muteert om te overleven. Dus leuk dat prikje van Janssen, Pfizer en wat nog meer maar het helpt geen zier. Maar goed geef het volk brood, spelen en een prikje en het zal slaafs volgen. Ook al zal 100 % van de bevolking geprikt zijn, dan zal er nog worden geroepen dat het allemaal de schuld is van degenen die niet slaafs doen wat de regering wil. En we hebben allemaal gezien wat er gebeurt indien een deel van de bevolking als zondebok wordt aangewezen. Heil orakel Gerstenbloed, hoezee, hoezee

 15. Izzy a taha. Plat trappen die curve, om een derde golf te voorkomen. Hoe meer mensen samen klitten, hoe hoger het aantal besmettingen met de gevolgen van dien.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NRC | Aangifte van verkrachting tegen Ali B, Borsato beschuldigd van handtastelijkheden bij minderjarigen The Voice of Holland

Bart Hinke, Tan Tunali In de uitzending van BNNVARA-programma BOOS vertellen anonieme vrouwen over traumatische ervaringen met rapper Ali B. Producent John de Mol wist al sinds 2019...

Democracy now! | Thursday, January 20, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Cooper laat inzet bewakingshond mangrovepark per direct stop zetten

Het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) heeft per direct opdracht gegeven om de bewakingshond bij het mangrovepark weg te halen halen. Dat bevestigt kabinetschef...

Nu.cw | Kitersurfer aangehouden met rugzak vol drugs

Een kitesurfer op Aruba is woensdagochtend aangehouden met een rugzak vol met drugs. De kustwacht kreeg een melding en ging er samen met de politie op af. De...

NTR | Vier jaar na Bestuursakkoord Bonaire en Den Haag: ‘weinig vooruitgang, want ambtenaren frustreren elkaar’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Vier jaar geleden tekende de bijzondere gemeente Bonaire een Bestuursakkoord met politiek Den Haag. Welzijn en welvaart werd er beloofd. Maar er is weinig...
- Advertentie -
- Advertentie -