26 C
Willemstad
• dinsdag 18 januari 2022 09:16

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Overheid trekt jonge generatie

Met aangenomen VVU plek voor young professionals | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De Landsverordening vervroegde vrijwillige uittreding (VVU) is gisteren in de Staten met algemene stemmen aangenomen.

Ook is er een motie ingediend, waarin de regering opgedragen wordt elk half jaar verslag uit te brengen van het afvloeiingsproces. Hier waren de Staten eveneens eensgezind om het PAR-initiatief na wat bijschaven te ondertekenen.

Bij het beantwoorden van de vragen stelde demissionair minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) Armin Konket (MAN) te vermoeden dat de overheid zeker aantrekkelijk is voor jonge professionals, als gekeken wordt naar de reacties op vacatures bij het ministerie van Financiën. Maar, zo geeft hij meteen toe tijdens de Statenvergadering:

,,Tot nu toe is er niet echt plek geweest voor een jongere generatie in het ambtenarenapparaat. Met het uittreden van circa 600 ambtenaren zal die ruimte er wel zijn.”

- Advertentie -

Overigens verwijst de minister herhaaldelijk naar de plannen in het Landspakket waarin staat dat het overheidsapparaat doorgelicht zal moeten worden. Zo kan Konket niets zeggen over de ‘size’ van het apparaat:

,,Ik doe geen uitspraak over de vraag of er te veel ambtenaren zijn. Er wordt vanuit het Landspakket een analyse gemaakt. Als de cijfers er zijn kan er een objectieve discussie gevoerd worden over de vraag of er te veel of te weinig ambtenaren zijn.”

Zo geeft Konket ook aan dat de VVU er niet per definitie is om de kwaliteit van het overheidsapparaat te verbeteren. ,,Het is wel een kans om dit te doen”, zo voegt hij eraan toe.

,,Er is een groep ambtenaren die al vanaf 2016 – toen de pensioenleeftijd verhoogd werd – weg wil. Ze zijn een demotiverende factor in de organisatie. Zij vertrokken toentertijd niet omdat velen van hen dan tot hun 65e de sociale lasten zelf moesten afdragen.

- Advertisement -

Daar is nu een voorziening voor getroffen, naast de uitkering van een lumpsumbedrag. In het Landspakket is ook een plan om de motivatie en productiviteit te verhogen.” Overigens laat de minister weten dat niet iedereen tegelijk afvloeit maar dat dit geleidelijk zal gebeuren.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AccountancyVanmorgen | Oxfam Novib: vermogen superrijken verdubbeld tijdens pandemie

Oxfam Novib stelt dat de ongelijkheid tijdens de coronapandemie wereldwijd sterk is gegroeid: de rijksten zijn tweemaal zo rijk geworden, terwijl meer mensen onder de armoedegrens leven....

Trouw | Is het vaccineren van kinderen tegen corona nodig? De voordelen en de risico’s op een rij

Marco Visser Ouders met kinderen van 5 tot 12 jaar krijgen vanaf maandag een brief van het RIVM met de oproep hun kind te laten vaccineren. Is vaccineren...

PBC | VPRO zendt ‘Atardi’ uit van Selwyn de Wind

Persbureau Curacao De VPRO zendt op donderdag 27 februari de documentaire ‘Atardi’ uit over het leven van Rudy Plaate. De film is gemaakt door Selwyn de Wind. Gedurende...

PBC | Opnieuw drie mensen op Curaçao overleden aan corona

Persbureau Curacao Voor de tweede dag op rij zijn er op Curaçao drie mensen overleden aan de gevolgen van corona. Het gaat om twee patiënten in het CMC...

Column Youp | Massaal muiten

Is die Stef Blok nou een handige politieke Harrie of gewoon een doortrapte achterbakse lafbek? Hoe ranzig is het om bij je afscheid als minister van Economische...

Law360 | Italy’s ‘King of Slots’ sues Spyware Co. for hacking his Iphone

An Italian casino owner known as "King of the Slots" is suing an Israeli spyware company and related entities for allegedly conspiring with his native country and...
- Advertentie -
- Advertentie -